13 Ekim 2009 Salı

Deniz Ürünlü Közlenmiş Patlıcan



Bu tarifi ilk okuduğum zaman, bu yemeğin Yunan mutfağından olabileceğini düşündüm. Çünkü Yunan'lıların "yunan patlıcanı" adında çok ünlü bir yemekleri var ve bu yemekle arasındaki fark, birinde patlıcanın içinde et, diğerinde deniz ürünü olması. Tavsiye ederim, her iki şekliyle de çok nefis oluyor.

Malzemeler:

Porsiyon olabilecek büyüklükte topan patlıcan
Bulabileceğiniz deniz ürünleri ( ahtapot, kalamar, karides, sübye, beyaz etli balık veya herhangi biri )
Kuru soğan
Domates
Yeşil biber
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar peyniri

Tarif:

Patlıcanları közleyelim ve şeklini bozmamaya çalışarak kabuklarını soyalım.
Tavaya sıvıyağı koyalım. Kuru soğanı küçük doğrayıp yağa atalım ve biraz kavurduktan sonra küçük doğranmış yeşil biber ve domatesi ilave edelim. Domatesler suyunu çekince küçük doğradığımız deniz ürünlerini de tavaya aktaralım ve bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Tuz ve karabiberini de koyup, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Patlıcanların ortasını yaralım ve hazırladığımız malzemeyi içine dolduralım. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyalım ve güveç kabı içinde, önceden ısıtılmış fırında, kaşarlar eriyip hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak servis yapalım.


2 yorum:

  1. mutlaka denenmesi gereken bir lezzet.
    nerden mi biliyorum denedim tabii yapmayı değil ilhan ın yaptığını yemeyi

    YanıtlaSil
  2. patlıcana bayılırım elinize sağlık

    YanıtlaSil