12 Haziran 2009 Cuma

KÖPOĞLU




Yaz gelipte Güzel Otel de işler yoğunlaşınca, bloğa ayıracak zaman kalmadı. Bütün yaz süresince de böyle olacak galiba. Yukarıdaki köpoğlunu otelde Mustafa yaptı, daha doğrusu hergün yapıyor. Basit ve çok bilinen bir meze olmasına rağmen görünüşü ve tadı çok güzeldi, bloğa koymaya karar verdim.

Malzemeler:

3 adet patlıcan
7-8 adet çarliston biber
5 diş sarımsak
7-8 adet domates
2 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
Karabiber

Patlıcanları alacalı soyalım. Uzunlamasına dörde bölüp, kuşbaşı doğrayalım , tuzlu ve limonlu suya atıp yarım saat bekletelim. Yarım saat sonra sudan çıkarıp elimizle sıkalım ve kızgın yağın içine atıp arada karıştırarak kızartalım. Aynı yağa küçük doğradığımız biberleri de atıp kızartalım.
Derin bir kasede dövdüğümüz sarımsakları, yoğurtla karıştıralım. Patlıcan ve biberleri de kaseye alarak iyice karıştıralım. Bu karışımı dikdörtgen bir cam kaba çıkaralım.
Tavaya çok az sıvı yağ koyarak, ikiye böldüğümüz sarımsakları ve rendelediğimiz domatesleri ilave edelim. Tuzunu da koyarak, domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Ocağın altını kapatıp biraz soğımasını bekleyelim ve domates sosunu, yoğurtlu patlıcanların üzerine istediğimiz şekilde yayalım.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder