12 Ekim 2009 Pazartesi

Kabak Çiçeği Dolması



Yukarıda resimdeki kabak çiçeği. Eskiden sadece Ege bölgesinde bilinir ve yapılırmış. Şimdi herkes öğrendi ve büyük şehirlerin semt pazarlarında da satılıyor. Aslınde pişirmesi çok kolay ama pişirme öncesi zorlukları var. İlk şart sabah çok erken toplanması gerekiyor, yoksa buruşuyor ve hemen pişirilmesi gerekiyor. Zeytinyağlısı, kıymalısı, un ve yumurtaya bulayarak kızartması yapılıyor.


Malzemeler:


İ
stediğiniz sayıda kabak çiçeği
Önceden sıcak suda bekletilmiş ve süzülmüş pirinç
Taze nane

Kuru soğan
Domates
Tuz
Zeytinyağı






Yapılışı:


Kabak çiçeklerini, içinde bol soğuk su olan bir tencereye koyalım.
Derin bir kapta pirinç,ince rendelenmiş kuru soğan, ince doğranmış taze nane,domates rendesi, bol zeytinyağı ve tuzu iyice karıştıralım. Kabak çiçeklerini teker teker alarak , hazırladığımız karışımdan içini dolduralımve çiçeğin püsküllü kısmını kapak yapalım. Yukarıda görüldüğü gibi ince kenarlı bir tencereye kabak çiçeklerini dizelim.Tencerenin yarısına kadar su ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ocağı kapatmadan önce üzerine zeytinyağı gezdirelim. Servis tabağına alalım, ılık veya soğuk olarak yiyelim.


1 yorum:

  1. hep tadını merak etmişimdir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil