1 Mart 2009 Pazar

Beğendili Kebap




Uzun süredir buzdolabında bekleyen patlıcanları na yapabilirim diye düşünürken, gene o komik " Yemekteyiz " programında rastladım beğendili kebaba ve yapmaya karar verdim. Ara sıra böyle faydaları da oluyor bu yarışmanın. Patlıcandan yapacak yemek mi yok diye düşünebilirsiniz ama mevsimi olmadığı için çok lezzetsizler. Bu arada patlıcanları közlerken, sıcaktan şişip patlamamaları için bir kürdan yardımıyla çeşitli yerlerinden delmeyi unutmayın. Dana eti yerine tavuk etinden de yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1/2 kilo kuşbaşı dana eti
2 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet tatlı yeşil biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Beğendi için malzemeler:

4 adet bostan patlıcanı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıcak süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Küçük bir tencerede yağı kızdırıp eti koyalım ve arada karıştırarak kavuralım, küçük doğranmış soğanı ekleyip beş dakika daha kavuralım. Salçayı da ilave edelim, iyice karıştırdıktan sonra etlerin üzerine gelecek şekilde sıcak su koyup, tencerenin kapağını kapatalım ve etler yumuşayana kadar pişirelim. Tuz, karabiber, küçük doğranmış yeşil biberi de koyarak yaklaşık on dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alalım.


Beğendi tarifi:

Patlıcanları ocakta közleyelim, akansuyun altında kabuklarını soyalım.

Tereyağını eritelim, unu ilave ederek çırpma teliyle karıştıralım. Topaklanmaması için hızlı karıştırırken sıcak sütü ilave edelim. Soyduğumuz ve ince kıydığımız patlıcanları da koyarak karıştıralım.Ardından kaşar peynirini koyarak iyice karıştıralım. Beğendiyi servis tabağına alalım, ortasını çukurlaştıralım ve buraya eti koyalım.


1 yorum:

  1. ilhan'ın beğendisinin üstüne beğendi tanımam valla.

    Ahmet

    YanıtlaSil