2 Mart 2009 Pazartesi

Baharatlı Mantar Sote




Malzemeler:

500 gram mantar
2 adet dolmalık biber
2 adetr domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı krema
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
Süslemek için maydanoz


Tarif:


Soğanı ve domatesleri küp şeklinde doğrayalım, dolmalık biberleri ve sarımsakları ince ince kıyalım. Mantarları dörde bölelim. Tavada zeytinyağını ısıtalım ve soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından mantarları ve kıyılmış sarımsağı ilave edip, beş dakika daha soteleyelim. Daha sonra sırasıyla dolmalık biberleri, domatesleri ve kremayı da ekleyip, biraz daha pişirelim. En son tüm baharatları ve tuzu ilave edip beş dakika daha pişirelim. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini kıyılmış maydanozla süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder