8 Şubat 2009 Pazar

Ot Kavurma



Ege'de yaşıyorsanız otları ve otlarla yapılan yemekleri sevmek zorundasınız. Zira her zaman ve her mekanda karşınıza bir şekilde çıkar. Özellikle kışın nereye gitseniz böreğine ve kavurmasına rastlayabilirsiniz.

Malzemeler:

1/2 bağ ebegümeci
250 gram ıspanak
1/2 bağ pazı
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet sivribiber
2 adet haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
Acı pul biber
Susam
Zeytinyağı

Zeytinyağında küçük doğranmış soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. Havuç ve sivribiberleri ekleyip 1-2 dk. daha kavuruyoruz. İnce ince doğradığımız pazı, ıspanak ve ebegümecini çok iyi yıkayıp süzdükten sonra tencereye ilave ediyoruz. Devamlı karıştırarak on dakika kadar daha kavuruyoruz. Haşlanmış ve küçük doğranmış patatesler ve tuz, acı pul biber, karabiber de ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine susam serpiştiriyoruz. Sarımsaklı yoğurtla da yenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder