5 Şubat 2009 Perşembe

Limonda Hamsi




Şimdi hamsinin tam mevsimi. Hem bol hem de ucuz. Eğer seviyorsanız yapıp derin dondurucunuza koyun, aniden yemeğe bir misafiriniz gelince kurtarıcı oluyor. Ben eskiden yapıyordum ama biraz değişikti. Bu tarifi "Home Tv" den aldım. Yunanistan adalarından birinde yaptılar. Balığın hamsi olması da ilginç. Aynı şekilde beyaz etli bütün balıklarla da yapabilirsiniz, özellikle levrek çok güzel oluyor. Yukarıdaki resimde soğan olarak düşündüğünüz şey sarımsak ve aslında çok küçük doğrandı. Tarif deniz tuzuyla yapıldı, isterseniz rafine edilmemiş tuz da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kilo hamsi
1 su bardağı deniz tuzu
4 adet limon suyu

Üzeri İçin:

1/2
demet maydonoz
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Zeytinyağı

Tarif:

H
amsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkaralım. Çok iyi yıkayalım ve çok iyi süzelim. Büyükçe kenarlı bir tepsiye yan yana bir sıra hamsi dizelim, üzerine deniz tuzunu serpelim. Tekrar hamsi ve tuz koyalım. Bu işleme hamsiler bitene kadar devam edelim. Üzerlerine çıkacak kadar limon suyu koyup en az iki saat bekletelim. İsterseniz bu şekilde derin dondurucuya koyabilirsiniz. Yiyeceğimiz zaman hamsileri servis tabağına koyarken tuzlarını silkeleyelim. (İstersenizYıkayın)
Üzerine küçük doğranmış sarımsak dilimleri koyalım, kekik serpelim, ince doğranmış maydonozu da koyduktan sonra en üste zeytinyağını gezdirelim.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder