1 Şubat 2009 Pazar

Kremalı, Tavuklu Fırında Patates



Eskiden çok yapardık ama nedense uzun süredir bizim evde pişmiyordu kremalı tavuklu patates yemeği. Sağolsunlar son zamanlarda moda olan yemek yarışma programları sayesinde aklımıza geldi de pişirdim. "Yemekteyiz" programında iki günde bir mutlaka yapılıyor. Ama orada tavuksuz yapıyorlar ve ana yemek yanında garnitür olarak kullanıyorlar.

Malzemeler:

2 adet tavuk but
5 adet patates
1 küçük paket krema
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Tarif:

T
avuk butlarını yıkadıktan sonra içinde su olan bir tencerede haşlayalım, süzelim ve soğumaya bırakalım.

Patatesleri soyalım, yıkayalım ve halka halka doğrayalım. Derin bir kaseye az zeytinyağı, tuz ve karabiber koyarak patatesleri içine atalım ve iyice karıştıralım. Daha sonra fırına dayanıklı bir cam kaba patatesleri dizelim.

Soğumuş olan tavukları elimizle parçalayıp kemiklerinden ayıralım ve patateslerin üzerine yerleştirelim. Bir paket kremayı üstlerine yayalım. Önceden 170 dereceye ısıttığımız fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çıkarmadan önce rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirelim ve tekrar fırına koyarak, kaşarlar eriyip pembeleşinceye kadar bekleyelım. Sıcakken yiyelim.

1 yorum: