12 Ocak 2009 Pazartesi

Mantı




Ayıptır söylemesi bugün mantı yaptık. Daha doğrusu Gülden yaptı, ben de bloğa koyacağım için kıyma koyma işlemine yardım etmeye çalıştım. Gerçekten zor işmiş. Yapaken de bol bol Tunca'nın kulağını çınlattık. Gülden oyundan fırsat bulursa tarifini verecekte yazacağım.

Malzemeler:

3 bardak un
1 yumurta
Hamur açılabilir hale gelene kadar su

150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
Yoğurt
2 diş sarımsak
2 kaşık salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane, sumak, pul biber





Tarif:

Un, yumurta
ve su, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur. Hamur tahtası ki muhtemelen yoktur, onun için masa üzerinde merdane yardımıyla hamur iki mm. oluncaya kadar açılır. Bıçakla keserek küçük kareler elde edilir.


Bu arada soğan çok küçük doğranır, tuz, karabiber ve kıymayla güzelce karıştırılır. Karışımdan çok küçük parçalar alınarak, kare hamurların üzerine konulur. Sonra bu hamurları üçgen veya bohça şeklinde kapatıp, içine un yaydığımız bir tepsiye dizi diziyorsunuz.


Suya biraz tuz atarak kaynatıyorsunuz. Hamurları içine atıyorsunuz, yaklaşık onbeş dakikada hazır oluyor. Servis tabağına delikli kepçe ile aldıktan sonra üzerine, sarımsaklı yoğurt, tereyağında pişirilmiş salça, sumak, nane ve pul biber koyarak afiyetle yiyorsunuz.


2 yorum:

  1. Aman tanrım ne görüyorum. bakıyorum bakıyorum tekrar aynı şeyi görüyorum. 2 kişi olunca yapılıyor tabi değil mi?! Canım çok çekti vallahi, inşallah biz de bir gün tadabiliriz ellerinizden yapılmış mantıyı:) Görüntü süper, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Buraya gelince yaparız tabi Arda'nın yardımlarıyla.:))

    YanıtlaSil