13 Ocak 2009 Salı

Körmen Salatası ( Yabani Sarımsak )




Körmen, ege bölgesinde çok kısa süre ortalarda gözüken, sarımsak aromalı bence çok lezzetli ama nedense yerli halkın pek sevmediği bir ot. Burada genellikle börek yapımında kullanıyorlar ayrıca köftesi, salatası da yapılıyor. Vücuttaki toksinleri atmada etkin bir ot olduğu hatta kış uykusundan uyanan ayıların, bu amaçla buldukları bütün körmenleri yedikleri :)) rivayet edilir.





Malzemeler:

1 bağ körmen
İsteğe bağlı miktarda beyaz peynir
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Zeytin

Körmenleri çok iyi yıkayalım ve bir cm. boyunda olacak şekilde keselim. Peyaz peyniri ufalayalım ve körmenle harmanlayalım. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz koyalım. Zeytinle süsleyelim.

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil