15 Ocak 2009 Perşembe

İç Pilavlı Tavuk Fırın



Malzemeler:

1 bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1tatlı kaşığı dolma baharı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Karabiber
Tuz

Tavuğu Marine Etmek İçin:

1
/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

Tarif:

T
avuğu güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su koyarak yaklaşık kırk dakika haşlayalım.


Tavuk haşlanırken pilav tenceresine zeytinyağını koyalım ve küçük doğradığımız soğanı, dolma fıstığını kavuralım. Soğanlar pembeleşince önceden suya ıslatıp beklettiğimiz ve süzdüğümüz pirinci koyalım ve kavurmaya devam edelim. Üç bardak suyu da ilave edelim.Tuzu, karabiberi, kuş üzümünü, dolma baharını, şekeri, tarçını ilave edip tencerenin kapağını kapatalım , ilk önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pilavımızı pişirelim.

Haşlanan tavuğu süzelim. Zeytinyağında, köri, şeker, limon suyu, salça, tuz ve karabiberi iyice karıştıralım. Fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürelim. Sonra tavuğumuzu fırına dayanıklı büyükçe bir cam kaba aktaralım, yanlarına da pilavımızı yerleştirelim. Önceden 200 dereceye ısıttığımız fırına koyalım ve tavuğun üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder