16 Ocak 2009 Cuma

Zeytinyağlı Kereviz




İki haftadır buzdolabında bekleyen kerevizlere nihayet bugün sıra geldi. Çoğu kişinin aksine kereviz, benim en sevdiğim kış sebzelerinden biri. Aslında etli ve terbiyelisini daha çok seviyorum ama evdeki malzemeye göre bugün zeytinyağlı yaptık. Birçok pişirme şekli var ama bu tarif hem çok kolay hemde çok pratik. Eğer kereviz seven ender kişilerden biriyseniz bu şekliyle çok da lezzetli oluyor.

Malzemeler:

1 kilo kereviz
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
2 orta boy patates
1 su bardağı bezelye ( konserve)
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı portakal suyu
Tuz
Zeytinyağı

Tarif:

K
erevizleri soyalım ve iri kuşbaşı doğrayarak içinde limon suyu bulunan suya atalım. Yapraklarından da taze olanları kullanabiliriz.Tencereye zeytinyağını, kerevizleri, iri piyazlık doğranmış soğanları, yuvarlak doğradığımız havucu, kuşbaşı doğranmış patatesleri, bezelyeleri, şekeri, tuzu ve portakal suyunu koyarak, üzerini folyo kağıdıyla sıkıca kaplayalım. Tencerenin kapağını da kapatarak önce hızlı ateşte, sonra da kısık ateşte yaklaşık yirmi dakika pişirelim. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine limon sıkarak yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder