8 Ocak 2009 Perşembe

Kara Lahana Haşlaması




Bu sefer tarifim Karadeniz'den. Tavsiye ediyorum deneyin. Hem besleyici hem de çok lezzetli. Değişik yapılış şekilleri var, ben tarifi has Karadeniz'li Şükran teyzeden aldım. Lahanalara sakın bıçak değdirme, koti kısımlarını at, kalanını elle parçala dedi.

Malzemeler:

1 bağ kara lahana
1 adet çok küçük doğranmış kuru soğan
1 çay bardağı haşlanmış barbunya veya kurufasülye
2 adet kırmızı acı biber
1 su bardağı haşlanmış mısır
Biraz kıyma veya etsuyu
2 çorba kaşığı mısır unu
5 su bardağı su
Tuz, pul biber
2 çorba kaşığı tereyağı

Tarif:

Ka
ra lahanaları yıkadıktan sonra elimizle küçük parçalara ayıralım. Düdüklü tencereye biraz zeytinyağı koyalım, soğanları, barbunyayı, biberleri, mısırı, kıyma veya etsuyunu, lahanaları, tuzu ilave edelim. Kaynadıktan sonra on dakika haşlayalım. Düdüklü tenceredeki bütün malzemeyi başka bir tencereye aktaralım. Tekrar kaynamaya başlayınca yavaş yavaş karıştırarak mısır ununu koyalım.

Bir tavada tereyağını eritelim ve pul biber koyup karıştıralım, bunu yemeğimize ilave edelim.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Sen de anne tarafından laz sayılırsın.Nasıl bilmezsin? " Koti" adı üstünde kötü.

    YanıtlaSil