6 Ocak 2009 Salı

Güveçte Sucuklu Kurufasülye


İstanbul Altıyol'da boğadan pazar yerine giden arada, sağ tarafta bir esnaf lokantası vardı. Hala duruyor mu bilmiyorum. Kurufasülye ve pilavı ile ünlüydü. Herkes herseferinde bunun sırrını sorar, sahibi Mehmet bey de usanmadan herkese anlatırdı. Ona göre, pilav bol tereyağlı ve hatta etsuyuna olacak, kurufasülye " şeker fasülye " olacak, tereyağı ve kuzu etiyle pişecek. Bu haliyle yerken süperde sonrası inanın en sağlam mide için bile dayanılmaz. Yukarıda gördüğünüz ve bu akşam yediğimiz kurufasülye de aynı özellikleri taşıyor, sucuk farkıyla. Yarın öğlen yenmek üzere yapılmıştı ama dayanamayıp akşam yedik.

Malzemeler:

1/2 kilo kurufasülye
2 adet kuru soğan
4 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
2 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1/4 kangal orta boy sucuk
1 yemek kaşoğı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

Tarif:

B
ir gece önceden ıslattığımız fasülyeleri süzelim ve düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su koyarak, onbeş dakika haşlayalım.


Bu arada güvece yağları, küçük doğranmış soğanları, biberleri, küçük doğranmış domatesleri, sıcak suda erittiğimiz salçayı ve dilimlediğimiz sucukları koyarak, önceden 200 dereceye ısıttığımız fırına koyalım ve kapağını kapatarak yaklaşık kırk dakika pişirelim. Daha sonra haşladığımız ve süzdüğümüz kurufasülyeyi de katalım, tuz ve biraz da sıcak su ilavesiyle tekrar fırına koyalım. Yarım saat sonra çıkaralım ve Ö Ğ L E N yemeğinde afiyetle, yanında turşuyla beraber yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder