5 Ocak 2009 Pazartesi

Dereotlu, Peynirli Pohaça



Ispanaklı çorba, zeytinyağlı bakla ve salatadan oluşan sağlıklı akşam yemeğimizi, hem de erkenden yemiş otururken, Arda arayıp neden bugün bloğa birşey koymadığımı sorunca yukarıdaki pohaçayı yaptım ve gecenin bir saati oturduk yiyoruz. Tarifi " Lezzet " dergisinden aldım ama pişme süresi ve miktarlar tamamen yalnış olduğundan rahatlıkla kendi tarifim diyebilirim.

Malzemeler:

3
çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 yumurta ( sarısı ve akı ayrılacak )
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
1/2 demet dereotu
Lor peyniri veya çökelek

Oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, yumurtanın akı, tuz, sıvıyağ ve dereotunu iyice karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğuralım.Hazırladığımız hamurdan parçalar koparıp elimizde inceltelim ve ortasına peyniri koyarak iki tarafını birleştirelim. Yağladığımız fırın tepsisine koyarak üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden 170 dereceye getirdiğimiz fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder