21 Ocak 2009 Çarşamba

Avakadolu Omlet


Avakado da son yıllarda marketlerde görmeye başladığımız bir meyve. Açıkcası daha önce hiç almamıştım. Yukarıda gördüğünüz ise bizim köyün pazarına gelmiş olanı. Hem merakımdan hem de fiyatı çok ucuz olduğundan aldım. Satıcı teyzenin söylediğine göre bahcesinde yetişiyormuş, yani Bodrum'da. Ben inanmamış gibi bakınca teyzem ince detaylarına kadar nasıl ürettiğini anlattı. Dediğine göre yetiştirme şartları mandalina ile aynıymış. Avakadoları almasına aldım da, ne şekilde kullanacağımı bilmiyorum. Onun için tabiki internete başvurdum ve bir tanesiyle omlet yapmaya karar verdim. " Home Tv" de Avakadolu tariflere rastlıyordum ama alıcı gözle izlemediğim için hiçbiri aklımda kalmamış. İtiraf edeyim ben Avakadoyu soyulup yenen bir meyve olarak biliyordum.





Malzemeler:

3
yumurta
1 avakado
1 çay kaşığı un
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber

Tarif:

Avakadoyu soyalım ve çekirdeğini çıkardıktan sonra ince ince doğrayalım. Derin bir kaseye yumurtaları kıralım ve çatalla iyice çırpalım. Avakadoyu, unu, zeytinyağını, sütü, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Tekrar karıştıralım ve içine az zeytinyağı koyup yaydığımız tavaya malzememizi dökelim. Yaklaşık iki dakika sonra çevirelim, biraz da öteki tarafını pişirerek servis tabağına alalım.

2 yorum:

  1. ilginçmiş.
    avokado soyulup da yenebiliyor, oldukça sağlıklıymış, ama soyulup yendiği zaman tadı pek güzel değil bence.
    almanyada salatası çok meşhurdur, bol limonlu avokado salatası gerçekten oldukça lezzetli oluyor. tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmuşum bu postu iyi ki hatırlattınız. :) Omleti çok güzel olmuştu hatırladım şimdi. Tekrar yapmak üzere not aldım. Sizin salata tavsiyesini de hemen yerine getirip yapacağım. Güzel yorumlarınıza çok teşekkür.

      Sil