22 Ocak 2009 Perşembe

İrmik Köftesi



Gülden geçen gün misafirler için yapmış ve çok beğenilmişti. Dün tekrar yaptı, o kadar çoktu ki kalanını dondururuz diyorduk ama leblebi gibi yedik ve bitirdik. Şiddetle tavsiye ediyorum süper oluyor.

Malzemeler:

1/2 kilo irmik
Yarım paket margarin
1 bardak ılık su
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Oda sıcaklığındaki margarin, su ve irmiği yoğuruyoruz ve buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz. Bu arada ince doğranmış soğan ve kıymayı, çok az sıvı yağla kavuruyoruz. Hamuru, buzdolabından çıkarıp küçük parçalar koparıyoruz ve elimizde hamuru yumuşatarak ince bir şekilde açıyoruz. Kıymalı harçtan bir parça içine koyarak hamurun iki ucunu birleştiriyoruz. Bu işlemi bitirdikten sonra köfteleri içinde kızgın sıvı yağ olan tavaya atıp, pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder