24 Ocak 2009 Cumartesi
Fırında Acılı Karnıbahar
Bu yemeği ilk defa yaparken soğan, domates ve beşamel sos üçlüsünün uyumundan şüphem vardı. Ama çok lezzetli oldu. Artık karnıbahar aldığımız zaman ya salatasını yapıyoruz ya da bu şekilde pişiriyoruz.
Malzemeler:
1 adet orta boy karnıbahar
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı bibersalçası
1 adet domates
1 çorba kaşığı kapari
1/2 demet maydonoz
2 çorba kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı su
Acı pul biber
Beşamel sos
Tuz
Beşamel Sosun Yapılışı:
Tereyağını tavada eritelim, 1/2 su bardağı unu koyarak, yaklaşık bir dakika iyice karıştıralım ve ocaktan alalım.
İki su bardağı sütü ısıtalım, ılınmış olan unu tekrar ocağa alarak ve devamlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ilave edelim. Koyulaşınca ocağın altını kapatalım.
Tarif:
Karnıbaharı bol tuzlu suda haşlayalım ve süzelim. Derin bir tavaya zeytinyağını ve soğanı koyarak kavuralım, salça, küçük doğranmış domates, kapari, maydanoz, acı biber, tuz ve bir bardak su ilave ederek kaynatalım. Karnıbaharı da koyarak, suyunu çekene kadar pişirelim.
Karnıbaharı, tavadan çıkarıp fırına dayanıklı bir kaba alalım, üzerine beşamel sosu yayalım ve kaşar peynirini serpelim. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına koyarak kaşar peyniri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder