15 Aralık 2008 Pazartesi

Patlıcanlı domates dolması

Malzemeler:
8 domates
4 patlıcan
3 diş sarımsak
4 dal fesleğen
Yarım demet maydonoz
1 su bardağı çökelek
1 limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz-Karabiber
Tarif:
Patlıcanları közleyelim ve sıcakken soğuk su altında soyalım. Ezerek püre haline getirelim. Derin bir kaba alalım,içine çökelek,sarımsak,limon ve zeytinyağını koyalım,iyice karıştıralım.Kıyılmış fesleğen ve maydonozların yarısınıda ilave ederek,buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Domateslerin baş kısımlarını keserek,içlerini oyalım.Bu içleri çok küçük keserek,patlıcan harcına ilave edelim ,tuz ve karabiberide koyarak domateslerin içine dolduralım.Üstüne kapakları kapayalım ve maydonozle süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder