14 Aralık 2008 Pazar

Bulgurlu Kabak Çiçeği Dolması

Malzemeler:

25 adet kabak çiçeği
1 su bardağı bulgur
1 orta boy rendelenmiş kabak
2 adet rendelenmiş soğan
3 diş dövülmüş sarımsak
Kıyılmış taze nane
Kıyılmış dereotu
1 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı su
Kuru üzüm
Çam fıstığı
Tuz,karabiber,kırmızı pul biber

Tarif

Tavada yağın yarısıyla soğan ve sarımsakları beş dakika soteleyelim.İçine kabak,bulgur,üzüm ve kırmızı biberi atıp bir bardak su ekleyerek,kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.Altını kapatıp dereotu,fıstık ve naneyi katalım ve tuzunu,biberini ekleyelim.Bu harcı kabak çiçeklerinin içine üstten biraz boşluk bırakarak dolduralım.Çiçeklerin yapraklarını içe doğru kıvırarak kapatalımve güvece sapları aşağıya gelecek şekilde sıkı sıkı yerleştirelim.Yarım bardak su ve yağın kalanını ilave edip 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder