12 Aralık 2008 Cuma

Havuçlu ve Kerevizli Tarhana Çorbası


Malzemeler:
3 çorba kaşığı suda eritilmiş tarhana
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet rendelenmiş havuç
1-2 çorba kaşığı ince doğranmış kereviz yaprağı
4 bardak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber,karabiber,tuz

Zeytinyağında tarhana ve su hariç diğer malzemeleri 2 dakika kadar kavuralımve suyu ilave edelim.Su kaynayınca devamlı karıştırarak tarhanayı koyalım.Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kısalım ve 5 dakika daha pişirip servis yapalım.

2 yorum:

  1. haydaaa. ben bir büyük kase için iki çorba kaşığı tarhana kullanıyordum.

    abartmışım biraz demek ki. ben de o zaman pratik tarhana çorbası yapmak isteyenler için benim tarifi yazayım:

    iki çorba kaşığı tarhanayı sıcak suda eritin. bir küçük tencerede biber salçası ve normal salçayı tereyağı ile kavurun. erittiğiniz tarhanayı üzerine ekleyip kaynatın. tuzun ve karabiberi ekleyip 5 dk ateş üzerinde tutun. sonra afiyetle için.

    dandik bir tarif gibi gözükse de leziz oluyor.

    YanıtlaSil
  2. ha bir de bir büyük diş sarımsak atıyorum ben, rendelemeden, sadece bıçakla bir çizik atıyorum, tad versin diye.

    YanıtlaSil