12 Aralık 2008 Cuma

Portakallı Tatlı


Malzemeler:
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

4 adet portakal
6 çorba kaşığı toz şeker

Portakalların kabuklarını rendeleyip,suyunu sıkalım.Portakal suyunu bir tencereye koyalım.7 kaşık toz şeker ve portakal rendesinide içine ilave edelim.İki taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
Çelik bir tencereye 3 adet yumurta ve 6 kaşık toz şekeri koyalım.Kısık ateşte hızlı hızlı karıştıralım.Birkaç dakika sonra tencereyi ocaktan alalım.İçine un,vanilya ve kabartma tozunu koyalım.Teflon tepsiyi yağlayalım,karışımı içine dökelim.Fırına koyup 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim.Üzerine soğuttuğumuz şurubu dökelim. Bir süre dışarıda bıraktıktan sonra buzdolabına koyalım ve soğuyunca servis yapalım.

2 yorum:

  1. Ellerınıze saglık...benımde yaptıgım nefıs bır tarıf ..sayfama uğrayıp zamanınıZı ayırıp yorum bıraktığınız için tesekkur ederım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 sene olmuş bu postu yazalı. İyi ki yorum bırkmışsınız eski paylaştıklarıma bakmak geldi aklıma. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil