12 Aralık 2008 Cuma

Fransız Usulü Ciğer


Ciğer sevmiyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyorum. Ben de bu yemeği yemeden önce ciğer yemiyordum.

Malzemeler:
600 gram dana ciğeri
500 gram domates
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
biraz un
100 gram margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
1/2 demet kıyılmış maydonoz
2-3 yaprak adaçayı
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kırmızıbiber
tuz,karabiber

Tarif:
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayalım.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım. Sarımsağı ve soğanı soyup ince ince kıyalım.Ciğeri önce una bulayalım,sonra kızgın yağda iki tarafınıda sadece birer dakika kızartalım. Üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alalım.

Soğanı ve sarımsağı,ciğeri kızarttığımız tavaya atıp,aynı yağda kavuralım.Sonra üzerlerine ,domatesleri ve domates salçasını ilave edelim.Kırmızıbiberide ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katalım. Tuz,kırmızıbiber ve şekerle tatlandıralım.Ateşin altını iyice kısıp10 dakika tıkırdatalım.Bu sürenin sonunda,kıyılmış adaçayı yapraklarını,biberiyeyi ve ciğerleri tavaya,sosun üzerine katalım.1-2 dakikada sosla beraber pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder