17 Aralık 2008 Çarşamba

Güveçte Levrek


Malzemeler:

2 adet orta boy levrek
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet defne yaprağı
2 adet sivribiber
1 adet limon
1/2 bağ matdonoz
Tane karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Tarif:
Levrekleri temizleyip,yıkayalım,filetolarını çıkaralım ve iri kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tencereye, yağı, soğanları ve sarımsağı koyup, iki dakika kadar kavuralım.Sivribiber ve domatesleri ilave edelim,domatesler iyice eriyinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Balıkları,defne yapraklarını,tuz ve karabiberi, yarım limon suyunu da ekleyelim.Limonun diğer yarısını yuvarlak dilimler ha linde kesip,balıkların üzerine dizelim. Güvecin kapağını kapatıp,önceden 200 dereceye ısıttığımız fırına koyalım.Balıklar pişinceye kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.Fırından çıkartmaya yakın maydonozları üzerine serpelim.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder