Hep Nazım Aras'a yapmıyoruz yemekleri ara sıra kendimizi düşündüğümüz de oluyor.:)))) Bugün sizinle tam mevsimlik bol otlu, baharatlı bir menü paylaşacağım. Özellikle mücver her daim yenebilen özellikle kahvaltıya da uyumlu bir yiyecek.
İlk önce otlu ve limonlu tavuk. Malzemelerimiz tereyağı, sarımsak, tavuk suyu, krema, permasan peyniri, limon suyu, kekik, kuzu kulağı, taze fesleğen, toz kırmızı biber, tuz, karabiber, kemiksiz kalça eti.
Tavukların zerine az zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz kırmızı bibe r serpıştirip karıştırıyoruz. Bir saat kadar buzdolabında bekletirsek daha lezzetli oluyor.
Tavaya birazını ayırdığımız tereyağını koyup hafif kızdırıyoruz ve tavuklarımızı ekliyoruz. İki tarafını da renkleri dönene kadar kızartıyoruz. Kalan tereyağını ve ezdiğimiz sarımsakları ilave edip bir iki dakika daha pişiriyoruz.
Tavuk suyunu, kremayı, permasan peynirini, limon suyunu ve kekiği de koyarak yemeğimizi kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra irice doğradığımız kuzu kulağını, taze fesleğeni ekleyerek üç beş dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Tavuk etlerini bir fırın kabına yerleştiriyoruz. Üzerine ve yanlarına sosu yayıyoruz, önceden yüz seksen dereceye ısıtılmış fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Menümüzün ikinci yemeği fırında pişirilmiş otlu mücver. Mücver yapılışlı çok kolay tabii ki tarif vermeyeceğim sadece içinde kuzu kulağı ve fesleğen var. Bir de süzme yoğurt, çörek otu, dereotu ve sarımsakla yapılmış sos çok yakışıyor.
Menünün üçüncü çeşidi İzmir cacığı. Biliyorsunuz süzme yoğurt ile sulandırılmadan yapılıyor. Aslında mücverin yanında benzer bir sos vardı ama olsun biz ikisini de yedik.:))))
Not: Tarifler Lezzet Dergisinden alınmıştır.
Ellerinize sağlık.Mücvere bayılırım :)
YanıtlaSilMücveri çok severiz ama nedense sadece bahar aylarında aklıma geliyor. Galiba baharı çağrıştıran bir yapısı var. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilAnlatım ve fotoğraflar o adar güzel ki, tok olduğum halde iştahlandım :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Sildün akşam,işten geldim, ne yapayım ne yapayım, iki kabak, biraz dereotu, fesleğen, yumurta un, hadi mücver.
YanıtlaSilYanında kahvaltılık.
Bir de ev yapımı yoğurttan sulandırmadan minik küpler halinde kestiğim salatalık, bol taze nane, dereotuyla cacık. İzmir cacığı olduğunu şimdi sizden öğrendim. Demek sulandırmadan seven bir biz değilmişiz, ey koca İzmir'e selam olsun:) oh afiyetle, ellerinize sağlık.
Özellikle yazın en güzel seçeneklerden biri mücver yanında da cacık. İzmir'de genellikle içkili yerlerde cacığı bu şekilde servis ediyorlar. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilSüpersiniz, hep de öğle vakti denk geliyorum yazılarınıza ama olmaz ki:)) hepsi nefis görünüyor, değişik tavuklu tariflere bayılıyorum, bunu da not ettim, elinize sağlık, sevgiler:)
YanıtlaSilBende o hataya düşüyorum öğlen değil de gece geç vakit geziyorum yemek bloglarını sonra başlıyorum kıvranmaya.:) Tavuk seviyorsanız bu tarifi öneririm. Teşekkür ederim yorumuna.
SilMücver bizim yaz kış favori yemeğimiz, kabak dolması yapınca içlerini mücver için saklarım her seferinde. Mücverde fesleğen denemedim hiç ama bir dahakine ekleyeceğim ;)
YanıtlaSilFotoğraflar harika, tam baharlık hepsi de, serin serin :)
AFiyetle...
Demin google a mücver diye girdim onlarca değişik malzemelerle tarif var.Fesleğende çok yakıştı ama yoğun aromasından dolayı az kullanmak gerek. Sağolun güzel yorumunuz için.
Silİzmir cacığını ilk duyuşum. Ben de cacığı sulandırmadan yaparım, ev yoğurdunun kıvamı yetiyor. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilEv yoğurdunu bence de sulandırmaya gerek yok cacık yaparken, İzmir cacığı süzme yoğurt kıvamı olacak. Sağolun yorumunuz için.
SilKuzu kulağı ekşiliğini merak ettim. Ben aslında ot olarak kişniş,fesleğen bulmak istiyorum. Sanki fırında son 15 dakika kala kuzu kulağını koyarsanız daha iyi olur gibime geldi.
YanıtlaSilGüzel bir kuzu kulağı bulsam ben de özel bir salata hazırlama planım var.Elinize sağlık. :)
Ben kuzu kulağını ince ince doğrayıp zeytinyağı, limon sonra da peynirle karıştırıyorum çok güzel bir meze oluyor. Doğru söylüyorsunuz otları en son koymak gerekiyordu gerçi fotografta yanık gibi çıkmış aslı öyle değildi. Kuzu kulağı tarifinizi bekliyorum bu arada. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silemeğinize sağlık ikisi de harika görünüyor , mücveri çok seviyorum ama evde en çok ben seviyorum :D
YanıtlaSilEvde yapılan bir yemeği sevmeyen varsa sıkıntı oluyor tabii.Bende kabağı çok da sevmem aslında ama mücver yanında yoğurtla falan değişik oluyor. Sağol yorum için.
SilAfiyet olsun harika lezzetler...
YanıtlaSilBahar ayları gelince yemek işi daha kolaylaşıyor her şey bol hele sebze ot sevenler için süper. Sağolun yorum için.
SilHepsi ayrı güzel. Özellikle tavuğun lezzeti bir efsane olmalı.
YanıtlaSilCacık olayında ben de hiç su kullanmam . O nedenle süzme yoğurtla İzmir cacığı fikri çok cazip geldi. Elinize, emeklerinize sağlık...
Tavuk tabii tereyağ, krema falan girince işin içine çok güzel oluyor da kalori hesabı da altüst oluyor.:) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilFotoğraflara bakınca, insan acıkıyor :)) Tavuğu özellikle merak ettim :)) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilYemek blogları ve fotograflar başlı başına kilo alma sebebi. :) Tavuğu tavsiye ederim. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilGerçekten harikasınız, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSadece merak teşekkür ederim.
Silof of bu post müthiş benim için ideal yemek bir egeli olarak tablo gibiydi fotolar :)
YanıtlaSilBahar gelince yeme şekli de değişyor insanın o kadar çeşit ot, sebze var ki pazarlarda dayanamayıp alıyoruz. Doğru bir de Egeliyseniz daha da güzel. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silhepsi harika görünüyor gerçekten de ellerinize sağlık
YanıtlaSilSon yemek fotografında sanki yemek yanmış gibi gözüküyor aslında öyle değildi. :)) Sağolun yorum için.
SilDeğişik tavuk tariflerini mutlaka denerim. Mücver deyince Kabak aklıma gelir ama başka bir çok sebzeyle yapılıyormuş. Ellerinize sağlık hepsi çok güzel olmuş.
YanıtlaSilTavuk yememek için direnenler var haklı da olabilirler ama öyle düşününce çoğu şeyi yemememiz gerekir. Ben de köy tavuklarını yiyemiyorum kokusundan dolayı. Teşekkür ederim yorumunuz için.
SilTurkiyenin sebzelerini ozluyorum. Kuzukulagi, isirgan otu, semiz otu gibi. Kuzukulagi ile hic yemedim. Denemek isterdim. Sizlere afiyet olsun
YanıtlaSilGerçekten Türkiye bu otlar, sebzeler, meyveler açısından cennet. Kuzukulağını ben çiğ doğrayıp üzerine beyaz peynir rendesi ile çok seviyorum. Teşekkür yoruma.
SilHarika bir menü olmuş. Her zaman ki gibi ;)
YanıtlaSilEllerinize sağlık İlhan Bey
Güzeldi şimdi ols da yesek.:) Sağolun yorum için.
SilKuru cacık adıyla denemiştim bu cacıktan bir yerlerde. Sulu haline nazaran yemesi daha keyifli. Otlar bu ara sofralara daha çok girmiş, çok iyi olmuş. Otlu herşeyi seviyorum ben de, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKuru cacoğa yörelere göre çeşitli otlar katıyorlar, bir yerde rastlamıştım taze soğan, fesleğen, nane katmışlardı. Evet otların tam da zamanı pazarlar yıkılıyor. Teşekkür ederim yorumuna.
SilHerbirisi super..birde bulabilsek bazi sebzeleri:( ama kabak var:)) yarin hemen mucver yapayim gecenin 10.40 i inan aciktim baktikca resimlere..afiyetler olmus..
YanıtlaSilSebze olmaması gerçekten eksiklik demek ki Ege'den sizin oralara yerleşenler sıkıntı yaşıyor. Ya gece yemek bloglarına bakmak izdirap.:) Teşekkür ederim yorumuna.
SilGüzel bir menü zaten tavuk her daim yesem her daim çok sevdiğim bir lezzet güzel tarif için teşekkürler..
YanıtlaSilTavuk konusunda biraz tedirginiz aslında ben de köy tavuğunu yiyemiyorum o kendine has kokusuna dayanamıyorum. Sağolun yorum için.
Silyine güzel bir tarif yapmışsınız ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok geciktim özür diliyorum teşekkür ederim yorumunuza.
SilHocam elinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilhttp://tembelprenses.blogspot.com.tr Son yazımda başarı hikayemi anlattım. Gelmek ister misin <3
Aylar sonra gelebildim biraz toparlayayım bloğu hemen geleceğim bloğunuza. Yorum için teşekkür ederim.
SilGene çok lezzetli bir tarif olmuş :D Pek tavuk sevmem aslında ama bu tarifi çok beğendim
YanıtlaSilTavuk konusunda haklısınız riski bir ürün ama onu yeme bunu yeme şaşırdık artık. Teşekkür ederim.
SilHarika görünüyor, ismini duydum ama yemedim hiç. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHalil bey çok teşekkür ediyorum ziyaretiniz ve yorumunuz için.
SilGerçekten yemekleriniz şahane ve özellikle sebzeli olması ve farklı lezzetler barındırması nedeniyle çok sevdim. Bloğunuzda keyifli şeyler olduğunu düşünüyorum. keyifle inceleyip keyifle takipteyim. Sevgiler
YanıtlaSilNe güzel şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederim.
Silİlhan Bey uzun süredir yazmıyorsunuz. Merak ettim. Umarım herşey yolundadır. Sevgiler, saygılar
YanıtlaSilSayenizde uyandım ve yazmaya sarıldım. Her şey yolunda şükür ilginize ve yorumunuza teşekkür ederim.
Silay yunanistanda cacığı döner dürümün içine koyuyolar yaa ne de güzel oluyor, pita gyros :)
YanıtlaSilDönerin çne herhalde koyu yoğurt gibi koyuyorlardır değil mi? Yoksa akar gider. Sağol yorum için.
Sil