15 Şubat 2015 Pazar

SET BALIK



Aslında burada mekan paylaşımı yapmıyorum. Bu işi de çok güzel yapan bloglar var, her anlatılan yeri not ediyorum. Ama bugün öğlen gittiğimiz Set Balık gerçekten çok özel bir yer. Şimdiye kadar yediğim en güzel deniz ürünleri mezeleri, inanılmaz ara sıcaklar ve de balıklar. Tabii fiyatları merak ediyorsunuz, düşünemeyeceğiniz kadar ucuz. Ben inanamadım defalarca adisyona baktım. Boğazda deniz kenarında lüks bir mekanda alkollü içkilerin neredeyse tekel fiyatı olduğunu söylersem eminim siz de çok şaşıracaksınız. Yürüyüş yaparken önünden geerdim ve günün her saati içerisinin dolu olduğunu görür ama kalite ve fiyat olarak en üst seviyede olacağını düşünmezdim.






Levrek ızgara. Levrekler yedi yüz elli gram falandı onun için yarım söyledik. Balığı kurutmadan ama tam olarak pişirebilmek çok önemlidir. Aynen öyle pişirilmişti.





Çinekop ızgara. Sarıkanat diye de satabilirlerdi çünkü bayağı büyük balıklardı ve bu da çok güzel pişirilmişti.






Pazı yaprağında pişirilmiş levrek balığı. Güveçteydi balık pazıya, pazı da balığa bu kadar mı yakışır. :)) Yanındaki de susamlı balık kroket. Ne balığından yapıldığını anlayamadım ama lezzet olağanüstü.






Gene güveçte deniz ürünleri kokoreç. Ahtapot ve karides bacaklarından yapılmıştı. Bunu aynı lezzette ben de yapıyorum öğünmek gibi olmasın. :)) Deniz ürünleri ayıklandıktan sonra atılacak kısımlardan yapılıyor orjinali. :) Tabii yanında aslan sütü.






Marine edilmiş çiğ uskumru balığı. Suyuyla bile bir ekmek yenir. Bunun levrekle olanını biliyorum ara sıra da yaparım ama uskumru ile ilk defa gördüm. İlk rastlanan yerde uskumru alınacak ve yapılacaktır.








Soya sosunda levrek. Çok değişik baharatlar da katılmış marine ederken. Çok nefisti. Bütün yukarıda gördüğünüz mezeler ve ara sıcaklar onar lira civarında. Balıklar da çok ucuz. İstanbul'un neresinde olursanız olun eğer bu tür yerlerde yemek yemeyi seviyorsanız mutlaka Set Balık'a gelin. Tabii ki daha onlarca çeşit var bunlar bizim seçtiklerimizdi. Bu arada Set Balık Kireçburnu'nda.

25 yorum:

  1. Kireçburnu'nda bir zamanlar -fi tarihinde- sık gittiğimiz bir lokanta vardı. Yaprak, bir kaç basamakla çıkılan içkili bir lokantaydı. Belki de aynı yerdir, sahip değiştirmiştir. Şimdi Ekşi Sözlüğe baktım Set Balık hakkında çok yazı var, herkes biliyormuş. İlhan Bey, oralarda bir de meşhur bir fırın olması lazım. Hala duruyor mu acaba? Fotoğraflar harika, paylaşım için teşekkürler. Bahar gelince gidilecek yerler listesine girdi bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz yer sanki Deniz Restaurant. Evet çok tanınan bir yer hatta çoğu akşam yer bulunmuyormuş çok büyük bir yer olmasına rağmen. Kireçburnu fırını tabii ki duruyor en çok da küçük susamsız halkaları ile ünlü. :)) Bahar aylarında daha da güzel olur diye düşünüyorum mutlaka gidin. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  2. Ah o pazı yaprağında pişmiş levreği çok merak ettim. Çok severim böyle farklı yöntemleri. O susamlı toplar da çok güzel duruyor. Gidilecek mekanlar listeme ekleyim. Pek kabarık olsa da bir yerlerden başlayacağım elbet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi gerçekten çok nefisti. Tek tek tariflere ulaşmaya çalışıyorum. :) Mutlaka gitmeni öneririm mekan her bakımdan süper. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  3. nefis görünüyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yapmadım yapanların eline sağlık. :)

      Sil
  4. Set Balık'ı ezelden beri merak ederim.Şimdi bu yorumların üzerine gitmek şart oldu.Bu arada balık kroket hakkaten nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yediğim en güzel deniz ürünleri mezeleriydi. Mutlaka gidin. Evet ya balık kroket süper acaba ne balığından yaptılar çıkaramadım ama ton balığı sanki. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. İlhan hangisine bakacağımı, gidersem hangisinden sipariş vereceğimi şaşmış vaziyetteyim. Kardeşim insaf yahu:) Bu Set Balık mamullerinden ve bu güne dair kaç yazı çıkar biliyor musun? Birer birer yazaydın da yutkunacak vakit bulsaydım:)) Afiyetler olsun dostum hepinize, ağabeyimize de sonsuz şifalar diliyorum ve tekrar giderseniz sakın fotoğraflamayı ve yazmayı unutma diyorum. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru ya bundan sonra gittiğim yelerde yediğim her bir şey için ayrı post yapayım. :)) Fahri ağabeye de iyi oldu bir değişiklik işte. İyi dileklerine ve yorumuna çok teşekkür.

      Sil
  6. Resimlerinizdeki senin tabagin tertemiz olmasindan belliydi lezzetli baliklari oldugu:)) firsatim olursa mutlaka gitmek isterim..hatta Nilgunude ayartabilir balik aslan sutu muhabbeti yapariz hic belli olmaz:)).rezervasyon gerekiyormu acaba? Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sizlerle her yere varım, Sevgili Dostbahçem:) Ayartıldım say.

      Sil
    2. O tabağın benim olduğu nereden belli? :)) Ama gerçekten hepsi enfesti. Bak şimdi karnım tok ama olsa gene yerim. :)) Gördüğün gibi pisboğazlık diz boyu. :)) Teşekkür yoruma.

      Sil
  7. Balığı çok severim bende.. İstanbul Tuzla da Tuzla Balık diye bir yer var orası da çok güzel ve çok uygun fiyata yapıyor bu işi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuzla balığı çok duydum ama hiç gitmedim. Tuzla bize çok uzak kalıyor. İşini düzgün yapan her zaman kazanıyor demek ki. Teşekkür ederim yoruma.

      Sil
  8. Izgara balığı çok severim, ızgara balıklar enfes görünüyor. Susamlı balık kroketi merak ettim, farklı ve leziz bir tarif. Pişiren ustaların ellerine sağlık, size de afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Izgara balık hem de sağlıklı olanı. Susamlı balık kroket çok değişik değil mi? Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  9. vay canına , her defasında sizin bloga daha erken uğrayacağım dediğim halde , anlamıyorum ki , ne kastım var kendime , Şimdi İstanbul'da olmak vardı , diyesim var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi İstanbul'da olma daha iyi bence her taraf kar, trafik felç. :) Ama gelirsen mutlaka st balığa bir uğrayın. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  10. Size afiyetler olsun deniz ürünlerinin hepsi harikalar.Balık her zaman ilgimi çekmiştir hem yemesi hem pişirmesi mutfağımda en çok sevdiğim lezzetlerdir,Sevgi ile kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık ve deniz ürünlerini seviyorsanız, bir de evinizde pişiriyorsanız ne güzel. Çünkü çoğu evde kokuyor diye balık pişmiyor. Sağolun yorum için.

      Sil
  11. Lüks mekanlarin lezzeti daha iyidir diye bir düsünce olusmus nedense zihinlerimizde, halbuki böyle kücük, gösterissiz mekanlarin lezzeti her zaman üst seviyededir diye düsünüyorum ben de.
    Böyle yerlere arada bir gidip yeni lezzetler kesfetmeli bence de...Afiyetler olsun, yarasin, görseller harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası da aslında çok büyük ve lüks bir yer.Hatta bilmeyen insan girmeye çekinir, fiyatları yüksektir diye düşünür halbuki tam tersi. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. İlhan bey fotoğraflarda bile süper görünüyorlar...Hımmm mis...İlkbahara istanbul gezimiz olacak...Notumu aldım...sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele ilkbaharda tadına doyulmaz Boğaza karşı. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil