26 Mart 2014 Çarşamba

ETLİ, PİDELİ MANTAR.





Bir ay olmuş blogda paylaşım yapmayalı. Ne kadar çabuk geçmiş. Ülkede o kadar akıl almaz olaylar oluyor ki içimden bloglara girmek gelmedi. Ama onların amacı da zaten halkı bezdirmek , bize düşen normal yaşantımızı devam ettirmek diye düşünerek yazıyorum. Bu tarifi Lezzet dergisinden aldım, düşünemeyeceğiniz kadar muhteşem bir yemek çıktı ortaya. Mutlaka deneyin.








Bu arada bütün bahar sebze ve meyveleri çıktı. Bizim sitenin önünde pazar kuruluyor bugün muhteşemdi. Sultani bezelyeler, enginarlar, çilek, taze sarımsak, iç bakla, taze bezelye, yeşil erik, malta eriği olmayan yoktu. Bunları görünce insanın içi ısınıyor. :))))
Hepsinden almışım galiba. Gülden şu anda bana saygılar sunarak iç baklanın kabuklarını soyuyor. Bereket o evlat katili padişahın dizisi var da o saygı sözleri cılız çıkıyor şimdilik. :))))
Neyse gelelim yemeğimize.








Mantarlarımızı dörde bölüp temizliyoruz Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğruyoruz. Taze soğanı kıyıyoruz. Kırmızı kapya biberlerimizi küçük doğruyoruz.








1 adet bayat pideyi veya birkaç dilim tost ekmeğini küçük parçalar halinde kesiyoruz. Sarımsakları kıyıyoruz. Domatesleri rendeliyoruz.







Tarifte kuru soğan yoktu ama son takıntım arpacık soğanı kullandım ben bütün olarak. Etimizi de kuşbaşı doğruyoruz.
Tavaya biraz zeytinyağı koyup sarımsakları ve pideleri pideler pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.








Tavaya biraz zeytinyağı koyup etleri içine alıyoruz ve kavuruyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz. Biraz yenibahar ve karabiber serpiştiriyoruz. Rendelenmiş domatesleri, soğanları ve mantarları da atıp kavurmaya devam ediyoruz. Patatesleri ve sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp pideli karışım ve taze soğanı katıyoruz ve iyice karıştırıp servis yapıyoruz. Uzun zamandır yemediğim lezzette bir yemek oldu. 

26 yorum:

  1. Hımm :)) Valla et sevmeyene bana bile göz kırpmakta bu tarif:) Etleri çocuklara verip sebzelerle suyuna banmış pideleri kendime ayırırım:)) Ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Et ben de çok sevmiyorum aslında. Ama bu tarif gerçekten güzel. Sağol yorumun için.

      Sil
  2. leziz görünüyor ,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun. Mutlaka cok guzel olmustur. Arpacik soganlari soyma isini de Guldene yuklemedin insallah. En nefret ettigim mutfak islerinden biridir benim. Saygilari hak etmis olursun ona gore :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yok arpacık soğanları ben soydum kolayını öğrendik artık biraz sıcak suda bekletince neredeyse kendi soyuluyor. Teşekkür yoruma.

      Sil
  4. Face'de rastlayınca gözlerime inanamadım. Yine harika bir tarifle gelmişsiniz. Et ve sebzenin birlikte piştiği yemekleri seven biri olarak, lezzeti tahmin edebiliyorum. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne yapalım bu sene balık kıt paylaşımların da tadı yok pek benim için. :( Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Galiba cokta zor olmayan ama lezzeti kocaman bir tarif anlasilan..severim ekmekli pideli tarifleri..afiyetler olsun..(Sebze pazari ne guzel- buradaki sebzeler donmadiysa mayis sonu bizde goruruz umarim) Gulden hn.da kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pidenin sarımsakla beraber kavrulması da çok lezzet veriyor. Gerçekten şu sıra çarşı- pazar süper her şy var. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  6. Arpacik soganlari soymaya cok usenirdim.Kaynar suda bekletme iyi bir bilgi oldu bana.Elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende o olayı öğrendikten sonra her yerde arpacık soğanı kullanmaya başladı. Lezzeti daha güzel geliyor bana. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Fırında mantarı severim.Ama bu çok farklı ve güzel görünüyor.Paylasım için tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok farklı aslında sarımsaklı ekmekler ve mantar ayrı bir lezzet katıyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Wow! Çok lezzetli görünüyor. Soğanlar müthiş lezzet katmıştır bence. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arpacık soğanı çok güzel bir lezzet. Artık soyması da sorun değil. :) Sağol yorum için.

      Sil
  9. Özlemiştik tariflerinizi :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkında değilim bir ay olmuş paylaşım yapmayalı. Teşekkür ederim.

      Sil
  10. Evet uzun zamandır yoksun , gözlerim aradı doğrusu :) Ülke karışık tv bile seyretmek istemiyorum artık..
    Yemek nefis görünüyor ,ellerine sağlık..Gülden ablaya çok güldüm yaa , demek muhteşem yüzyıl arasıra işe yarıyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketin hali fena valla bakalım yarın ne olacak. Muhteşem yüzyılı o katil padişah yüzünden sevmiyorum. :) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  11. Това ястие е много, много вкусно! Благодаря за рецептата ! Поздрави!

    YanıtlaSil
  12. Tahmin edebiliyorum lezzetini. Aldım notumu mutlaka deneyeceğim
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin umarım seversiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. ben mantar yemiyorum ama görüntü ve sunum çok güzel.ellerinize sağlık.iyi akşamlar.

    YanıtlaSil