Bloğumu gezerken geçen sene yaptığım kiş tarifini görünce hem şaşırdım, hem de sevindim. Demek ki kişin hamurunu yapmayı becermişim. Bu cesaretle evde olan malzemelerle pazar kahvaltısına yapmaya karar verdim. Bu olay hoşuma gitti çünkü ne malzemeniz varsa uyuyor. Tabii totalde bayağı bir kalori ama pazar günleri işin o tarafına bakmıyoruz. :))))
Etrafı eğri büğrü gözüküyor ama oraları kesiyoruz, o halinin fotosunu çekmemişim. :))))
Ispanaklarımızı çok iyi yıkadıktan sonra iri iri doğruyoruz ve süzüyoruz. Ispanak yerine pazı gibi başka bir sebze de olabilir.
Tavaya biraz zeytinyağı koyup yemeklik doğradığımız soğanı ve bir diş sarımsağı kavuruyoruz. Yıkanmış, süzülmüş ıspanakları koyup kavurmaya devam ediyoruz. Dilimlediğimiz hindi salamını, sucuğu da koyup tuzunu, karabiberini ayarlıyoruz ve iyice kavuruyoruz. Tavamızı bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
İki su bardağı unu, iki çorba kaşığı tereyağını, bir çay kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı toz şekeri yoğurup hamurumuzu hazırlıyoruz. Ara sıra buzlu su dökerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru streçe sarıp buzdolabında en az bir saat bekletiyoruz. Bu süre sonunda kiş kalıbımızın içini iyice yağlıyoruz ve açtığımız hamuru içine yayıyoruz. Kabarmaması için birkaç yerinden deliyoruz.
Sebzeli karışımı humurun içine döküyoruz, üzerine dilim dilim kestiğimiz domatesleri koyuyoruz Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık on beş dakika tutup çıkarıyoruz. Bir yumurtayı kasede iyice çırpıyoruz, bir fırça yardımıyla malzemelerin üstüne sürüyoruz. Çeçil peynirlerimizi de üste yerleştirip tekrar fırına koyuyoruz. Peynir eriyip üzeri hafif kızarınca çıkarıyoruz. Afiyet olsun.
Tamda sucuk ve pastirma cikarmistim tost yapmak amaci ile birden kis temi yapsam ki dedim:) goruntu istah acici yummyy:)hazir ispanakta var sadece salam yerine pastirma cecil peynir yerine baska peynir kullanirim
YanıtlaSilsiz kahvaltida biz aksam yemegi niyetine yeriz..cecil peyniri nasil bir peynirki? eline saglik afiyet olsun.
Tamam işte malzeme de var rahatlıkla yapılabilir. Pastırmalı da yapmıştım bir kere süper olmuştu. Çeçil böyle lime lime satılır. teşekkür ederim yoruma.
SilBu tarifi anneme bari göstereyim ,benim zamanımın olacağı yok :-))
YanıtlaSilelinize sağlık beni pek cezbetti :)
Anneleri katmayalım onlar en iyilerini biliyorlar. Teşekkür ederim.
Siltam benlik bir tarif olmuş.çok beğendim.ellerinize sağlık.mutlu günler.
YanıtlaSilHem kolay, hem de çok lezzetli ve her malzemeye uyuyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilEllerinize sağlık İlhan bey, gerçekten pazar kahvaltıları midelerimizin özgür kaldığı yegane günlerden. Mutlaka denenmesi gerekir.. Dediğiniz gibi her malzemeyi kaldırınca yapmamak olmaz..
YanıtlaSilSelamlarımla iyi haftalar..
Hem kahvaltı olarak, hem de yemek olarak yapılabiliyor, malzemeler de esnek olunca iş kolaylaşıyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
Siladını duymamıştım. ama içeriği ne güzelmiş. denerim ki not aldım :)
YanıtlaSilDene bir kere umarım seversin. teşekkür ederim yorumuna.
SilPazar günü kalori hesaplaması yapmayan tek aile biz olmadığımıza sevindim :) bütün haftanın acısını çıkarırcasına bir menü:)
YanıtlaSilKiş nefis görünmüş ellerine sağlık abi..Pazar listeme eklendi :)
Hangi gün yapıyoruz ki kalori hesabı. :)) Dene bir pazar günü seveceğinizi düşünüyorum. Teşekkür ederim yorumuna.
SilBen kalorisine bakmıyorum en azından pazar günü bakmam yani :)
YanıtlaSilİlhan bende yapabilirim bu hamuru, tarifi anlayacağım gibi vermişsiniz. Çok nefis cidden ellerinize sağlık.
Kalori durumu fena tabii ama ara sıra kaçırıyoruz. :)) Yap bence de mutlaka seversiniz. Teşekkür ederim yorumuna.
Silİlhan bey;
YanıtlaSilYe beni diye çağıran nefis bir kiş olmuş ellerinize sağlık,sevgiler...
Gerçekten öyle oldu. Çok güzeldi. teşekkür ederim yorumunuza.
SilEllerinize sağlık İlhan Bey çok güzel olmuş gerçekten ..Pazar günleri kalori hesbı yapmak hiç de iyi bir fikir değil bence de:)Sevgiler..
YanıtlaSilFazla da kaloriyle falan uğraşmamak gerek galiba yoksa insan kafayı fena takıyor. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilEllerinize sağlık İlhan bey görüntü göz doyuruyor :)) kiş hiç denemedim, nasıl bir hamur sert mi, kıtır mı oluyor piştikten sonra denemek isterim.
YanıtlaSilSevgiler, güzel günler...
Hamur olayını bana sormasanız çok iyi olur ama hani kulak memesi gibi diyorlar ya öyle olacak. :)))) Çoo sert olmuyor, rahatlıkla açılacak kıvamda. Size de güzel günler, teşekkür ederim.
SilIspanağı pek sevmem ama böyle şeylere yakıştığı bir gerçek. :)
YanıtlaSilBu arada, Ters Düz'ün sıkı okurlarından biri olan sizi, yeni serime de beklerim efendim... :)
Mert akşama geleceğim bloğuna. teşekkür yorum için.
SilBen bu kişi okumuştum ve çok da beğenmiştim ama yorum bırakmadan çıkmışım. Bu güne kısmetmiş. Hamur işi bizim genlerimize işlemiş. Kurtulmamız çok zor hatta imkansız :))
YanıtlaSilGerçekten hamur işlerine genetik olarak çok düşkünüz. :)) Ama çok da güzel oluyor hepsi. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilBENDE CESARET BULDUM
YanıtlaSilEN KISA ZAMANDA HAYSİYETLİ BİR KİŞ YAPACAĞIM
ELLERİNİZE SAĞLIK
Tamam ama haysiyetli olsun. :)) Teşekkür yoruma.
YanıtlaSilmiribaaaa. vuslattaki yorumunza yanıt verdim kiiiiiiiii :)
YanıtlaSilYanlış ifade etmişim tam aksine blog yazılarınızın çok güzel olduğunu anlatmak istemiştim.
Silama biliyorum ki zateeen yine yanıt verdim ki güzel düşüncelerinize vuslatta. teşekkür ediyorum. kitabım da zaten sadece blogçular için işte. onların isteğiyle, basımında da bir rolüm olmadı, para vermekten başka :)
YanıtlaSilSorun yok o zaman, teşekkür.
SilSevgili İlhan, çok severim kişi ama yapımı sanki biraz uzun gibi geliyor. Seni tebrik ediyorum. Yemek yapmayı sevmek böyle birşey demek ki :)
YanıtlaSilBizde de eşim çok sever yemek yapmayı ve de çok güzel yapar. Bence biz kadınlar kabul edelim ki, siz erkekler bu konuda özel yeteneklere sahipsiniz. Ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Pazar günlerinin en lezzetli kaçamakları :)
Sevgiler...
Yok kişi yapmak çok da zor değil aslında. Yapmayı sevdikten sonra herkes her şeyi çok güzel yapar bence. Pazar günleri diyoruz da sanki diğer günler dikkat edebiliyor muyuz? :)))) Teşekkür ederim yorumuna.
Sil