27 Ocak 2014 Pazartesi

TAVUKLU, NOHUTLU, BROKOLİLİ KARNIBAHAR

Balıktan sonra nohutlu yemeklere taktığımı düşünebilirsiniz ama sadece öyle denk geldi. :)))) Bugün de beklemediğimiz şekilde lezzetli olan bir yemek tarifi veriyorum. Mutlaka denemenizi öneriyorum. Nohutlu karnıbahar yemeğini zaten Bodrum'dan biliyorum.




 Bu yemeğe karnıbaharla, brokolinin atalarının aynı olduğunu düşünerek ikisini de kattım. Sonuç mükemmeldi zaten eskiden de böyle denemelerim olduğundan bekliyordum uyum sağlayacaklarını.



Tencereye biraz zeytinyağı koyup, yemeklik doğradığımız soğanı ve halka halka kestiğimiz havucu koyup biraz kavuruyoruz. Kuşbaşı tavuk etlerimizi de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.



Tavuklar suyunu salıp tekrar çekince elimizle küçük parçalara ayırdığımız karnıbaharı ve brokolileri katıyoruz, ara sıra karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.

Yaklaşık beş dakika sonra haşlanmış nohutlarımızı da koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz. 3/4 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatıyoruz ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

24 yorum:

  1. Cok lezzetli gözüküyor,ellerinize saglik.Nohutu az kullandigim zamanlarda ben de kabuklarini soyuyorum.resimdeki nohutlarda kabuklarindan ayrilmis gibi gözüküyor,yanilmiyorsam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok nohutlar kabuklu öyle zahmetli işlerle uğraşamıyorum. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Nohut ve karnıbaharı zaten yakıştırıyorum da , brokoli biraz düşündürdü beni .. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brokoli de karnıbahar familyasından değil mi? Çok yakıştılar bence deneyin bakın. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. Karnabahar yemeğini ben de nohutlu çok severim. Karnabahar brokoli birlikteliği de çok hoş olmuş. Havuçla da renkler iyice güzel geldi gözüme. Ellerinize sağlık ama balık paylaşımlarına da devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet rengarenk bir sebze yemeği oldu, çok da lezzetliydi. Balık mevsimi nedense çok durgun. Veya ben mi bıktım artık diye de düşünüyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. ellerinize sağlık.afiyet bal olsun.mutlu akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi akşamlar teşekkür ederim.

      Sil
  5. Bu kadar fazla çeşidin bir arada kullanılmasından çıkan tadı merak ettim. Hani içinde birde brokoli ve karanabahar varken. Değişik lezzetlere açığım ve nefis görünüyor İlhan. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar çeşit çok uyum gösterdi bu yemekte. Mutlaka denemeni tavsiye ederim. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  6. ellerine sağlık, nefisti

    YanıtlaSil
  7. Sevdiniz siz bu et/sebze yemeklerini. Ben zaten severim. Lezzetini hissedebiliyorum. Yiyenlere afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıksızlıktan mecburen seviyoruz. Yok gerçekten güzel olmuştu. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Ellerinize sağlık, oldukça iştah açıcı görünüyor :)

    YanıtlaSil
  9. Bir süre az uğrar oldum sizlere İlhan bey, balıktan sebzelere geçmişsiniz. Ellerinize sağlık. Nohutun girdiği her şeyi bende çok severim. Afiyet olsun, ben kaçırdığım tariflerinize bir gideyim. Bakalım neler kaçırmışım ucundan yakalayayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburen sebzeye geçtik balık kıtlığından dolayı. :( Ama sebze yemekleri de güzel oluyor biraz değişik malzeme katkısıyla. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  10. elinize sağlık renk cümbüşü pek bir hoş görünüyor:) Brokoliyi görünce aklıma en sevdiğim hali geldi, sadece bir iki dakika kaynatıp fazla yumuşatmadan limon zeytinyağı ve sarımsak üçlüsüyle harmanlayınca koca bir tabak olsa yerim pek severim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eet brokoli çoğunlıkla öyle tüketiliyor ama bir değişiklik olsun dedim yemeğe de yakıştı bana göre. Ama dediğiniz gibi hatta soslarla çiğ olarak yiyenler de var. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  11. Kuzunun hastalığından ancak çevreye bakmaya başladım. Ellerine sağlık arkadaşım. Ben pişmişini çok severim. Benim çocuklara da çiğ olarak ayırıp diple yemelerini tavsiye ederim:) Görüntü, renkler muhteşem. Tadını tahmin ediyorum.:)

    YanıtlaSil
  12. Ne biçim virüs bu ya yapıştı mı gitmiyor. Küçük çocuklar da daha da zor. Tekrar çok geçmiş olsun. Evet çiğ de yiyenler var dip sosla falan güzel oluyor. Teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil
  13. Ben de brokoli ve karnıbahar arasında seviyeli bir ilişki olduğuna inananlardanım :)
    Yemek muhteşem görünüyor...
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brokoli ve karnıbaharı zaten salata olarak karışık yapıyordum ve de seviyorduk. Yemeği niye olmasın diye düşündüm. Güzel de oldu. teşekkür ederim yorumuna.

      Sil