Tarifi Lezzet dergisinin son sayısından aldım. Orada etle yapılmıştı, ben kemiksiz tavuk butla yaptım. Tavsiye ederim çok lezzetli oluyor. Zaten bizim mutfakta son moda arpacık soğanı. Yemeklere lezzet olarak katkısı çok fazla. Artık az süre sıcak suda bekletince çok kolay soyulduğunu da öğrendim, hemen her yemeğe kullanıyorum.
Sarımsakları soyup, tuzla eziyoruz. Soğanların kabuklarını soyuyoruz. Pazıları çok iyi yıkayıp sap kısımlarını atıyoruz ve ince ince doğruyoruz.Havuçları kazıyıp yıkıyoruz ve kibrit çöpü şeklinde kesiyoruz.
Bir parça tereyağını tencerede eritip kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini içine atıyoruz, etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak kavuruyoruz. Sarımsağı, soğanları, havuçları, bir limonun suyunu ve pazı yapraklarını ekleyip yaklaşık beş dakika daha kavuruyoruz.
Bu sürenin sonunda haşlanmış nohutları ve bir çay bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
Tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yemeğimiz suyunu çekene kadar pişiriyoruz. İsterseniz orjinal tarifteki gibi kuşbaşı dana veya kuzu etiyle de yapabilirsiniz.
çok beğendim bu yemeği,.nefis görünüyor.ellerinize sağlık.afiyetler olsun.
YanıtlaSilGerçekten güzel olmuştu. Teşekkür ederim.
Silİlhan Pazı hemen hemen hiç yemediğimi söyleyebilirim. Bir keresinde arkadaşım yumurtalı falan yapmıştı birazcık tatmıştım.
YanıtlaSilGörüntü muhteşem şu an ablamda okuyor tarifini :) ben yapıcam bunu dedi. Ellerinize sağlık.
Pazı yememen ilginç. Halbuki bence ıspanaktan daha lezzetlidir. Ben çoğu zaman ikisini karıştırıyorum. Ablan yapınca belik sever ve alışırsın. :)) Teşekkür ederim yoruma.
SilGüzel bir tarifmiş,ben de tavuk eti ile deneyeyim :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilTavuk eti çok yakıştı. Deneyin bence de umarım seversiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilPazıyı hiç kullanmam nedense, iyi bir tanışma olacak sanırım :) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNe kadar çok pazıyı yemeklerede kullanmayan varmış Ben sevince herkes de sever gibi düşünmüştüm. :)) teşekkür ederim.
Silarpacık soğan olurda lezzetlı olmazmı ne kadar renklı bır yemek olmus ellerınıze sağlık
YanıtlaSilArpacık soğan tamamen değiştiriyor lezzeti sanki soğna aromasından daha değişik gibi. Evet renkli ve de çok lezzetli bir yemek oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silİşte bunu tekrar tekrar yapabilirsin İlhan, ben de afiyetle yerim:))
YanıtlaSilBir dahaki sefere bu yemeğin işkembelisi. :))
SilPazarda, markette file içindeki arpacık soğanları görünce hamle yapıyorum almak için ama hemen vazgeçiyorum. Pazıyı ise her pazara gidişimde mutlaka alırım. Maşaallah sizin yemeğin içinde yok yok :)) Son zamanlarda böyle tarifleri çok sık görür olduk. Etli sebze yemeklerini ailece sevdiğimiz için bence harika, uygulanacak bir tarif. Teşekkürler...
YanıtlaSilRabia hanım 2 dakika sıcak suda tutunca çok kolay soyuluyor aklınızda olsun. Bence pazı yerine ıspanak gibi başka yeşil sebzeler de olabilir. Evet içinde her şey var tek başına bir öğün olur dediklerimizden. Teşiekkür ederim.
SilBu bloğunuzu yeni farkettim. Eder etmez de hemen takibime aldım. Tarifleriniz çok ilginç. Çok leziz de görünüyorlar. Bu tarifinizi kısa zaman içerisinde denemeyi istiyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHalbuki bu blok kitap bloğumdan çok daha önce. :) Güzel dileklerinize ve yorumunuza teşekkür ederim.
SilDeğişik yemekleri yemeyi de yapmayı da severim ama pek fazla yemek blogları ilgimi çekmezdi. Kitap bloglarıyla haşır neşir olmayı çok daha fazla seviyorum ama son zamanlarda yemek bloglarından faydalanmaya başlayınca onları da sevmeye başladım. Sanıyorum bu nedenle ilk kitap blogunuz ilgimi çekti.
SilTabii haklısın bloglarda her konunun izleyicisi ayrı. Bu blogdan da faydalanıyorsan ne mutlu.:))
SilElinize sağlık çok güzel bir tarif
YanıtlaSilTeşekkür ederim yorumunuza.
SilMükemmel görünüyor.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilLezzeti de mükemmel tavsiye ederim deneyin. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silİlhan bayıldım bu yemeğe. Hemen not ettim. Son zamanlarda sen balık yerine nohutlu tariflere başladın gibi. Çok sevdiğim için bana güzel bir arşiv oldu. Bugün bolca nohut haşlayıp buzluğa kaldırdım. Artık senin tarifleri rahatlıkla yapabilirim :))
YanıtlaSilellerine sağlık...
Sevgiler...
Evet ya balık mevsimi nedense çok sönük geçiyor çok sık yiyemiyoruz. :( Nohut da son zamanlarda birçok yemeğe giren bir bakliyat oldu. Ayrıca nohutu sevmeyen de pek yoktur. Ben de böyle tarifler buldum mu yapıyorum. Teşekkür ederim yorumuna.
SilElinize sağlık, ben bunu küçük köfteli olarak denemek isterim... Pazıyı biz de yiyoruz, en güzel sarması oluyor bence, yaprak sarma gibi ağızda büyümüyor da. Defne de sever hatta ben sararım o dizer tencereye... Pazının saplarını çöpe atmadıysanız, blenderlayarak sebze çorbanıza koyabilirsiniz, yumurtalı olabilir ya da urfa usulü borani yapabilirsiniz(benim sitede var).
YanıtlaSilKöfteli çok da güzel olur bence mutlaka denenmeli. Defnê'nin eli deyince lezzeti de kat kat artıyordur mutlaka. :)) Saplarını atıım ama notumu aldım bunlar sonra öyle değerlendireceğim. Teşekkürler yorum için.
SilSwiss chard in pazi oldugunu iki sene once ogrendim(Tr.de iken ablam migrosta "pazi" bu diye gosterince ah demistim var bizim oralarda bu:)) ve o gun bugundur z.yagli olarak yada salata olarak cok yaparim ama bu sekilde hic denemedim.. Lezzet dergisini her gittigimde alirim gercekten guzel tarifleri var her daldan..Bu yemegi de denemek uzere not aldim..Eline saglik afiyetler olsun..
YanıtlaSilPazının zeytinyağlısı da güzel olur, hatta tabii ki dolması etli nefis. Evet doğru ve tam tarifler lezzette oluyor, diğerleri çok kötü her bakımdan. dene bence de seversin bence. teşekkür ederim yoruma.
SilIkinci baski olabilir...Mlz. olcusu verememissin kafamiza goremi ayarlanacak acaba??? :)
YanıtlaSilBen kafama göre yaptım ama 1 kiloya yakın tavuk eti, 1 su bardağına yakın haşlanmış nohut, 1 demet pazı, 20 tane kadar arpacık soğanı, 1 havuç diye gidiyor. :))
Silharika görünüyor.en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilTeşekkür ederim , deneyin güzel oluyor.
SilGoruntusu bile ben lezzetliyim diye bas bas bagiriyor
YanıtlaSilEllerinize saglik
Hayirli pazarlar
Güzel olmuştu gerçekten. Teşekkür ederim sana da hayırlı pazarlar.
YanıtlaSilharika görünüyor, zaten pazı çok lezzetli bir sebze bence çeşitli kombinasyonlar yapmak mümkün, ben de mercimek ve mısırla deniyorum, elinize sağlık:)
YanıtlaSilBen de pazıyı seviyorum çeşitli şekillerde de tüketilebilir. Teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilİlhan bey balık bu aralar epey pahalı iyi olmuş böyle nohutlu sebze tarifleri. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBalık hem pahalı, hem de doğru dürüst balık yok. Mecburen alternatif yemek arayışına giriyoruz. Sağolun yorumunuz için.
Sil