29 Ekim 2013 Salı

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !









Bugün bizim en mutlu olmamız gereken gün. Mustafa Kemal'in bugünün gençlerine bıraktığı büyük miras Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yılı. Bütün engellemelere rağmen bütün yurtta halk meydanları doldurdu büyük bir coşkuyla kutladık.







 Bu gençler Taksim Metrosunun içinde Mustafa Kemal'in sevdiği şarkıları ve marşlarımızı çalıyorlar. Halk da etraflarında coşkuyla onlara eşlik ediyor. Ben Taksim'deydim. Organize yürüyüşleri engellemeye çalışmışlar ama Galatasaray'dan Taksim'e kadar 7 den 70 e herkes de bayrak va Mustafa Kemal posterleri vardı. Bu sevgi Abdullah Gül'ün nezle olması, ötekinin kılı dönmesi ile falan önlenebilir mi?







Bu Alevi amca her fırsatta Alevi sorunları dile getiren bu görüntüsüyle Taksim'e çıkar. Çok da iyi ediyor demokratik hakkı. Etrafındaki kişilerden kim sivil polis diye sorsanız 7 yaşındaki bir çocuk dahi gösterir. Hayret ya tek kişiden bile korkan bir devlet.







Taksim heykelde her türlü engellemeye karşın halk toplanmış marşlar söylüyor. İnanılmaz sayıda polis var hatta yeleklerin sırt kısmında pasaport polisi, ahlak şube yazılarıyla konuyla ilgisi olmayanları bile getirmişler. Halk,"polis simit sat onurunla yaşa" diye bağırıyor, polislerin çoğunun başları önde. Düşününce onlar herhalde elinde Türk bayrağı taşıyan, Cumhuriyet bayramını kutlamak için toplanan halkına saldırmak için polis olmadılar. Yukarıdaki basiretsiz insanların emirleri.








Görüyorsunuz değil mi Gezi Parkında binlerce polisin arasında çocuklar. Hani korku? Çünkü parkın amacı çocuklar oyun oynaması, insanların yeşillikler içinde nefes alması. Binlerce polisin ne işi var halka ait olan yerde 7/24.







Bu kediciğe iyi bakın Geziye yolu düşen herkes tanır onu. Gaz bombaları sırasında bile aynı yerdeydi. Ben olsam ben de kımıldamam yerimden çünkü herkes ona çeşit çeşit mama yağdırıyor. Hatta bir polis memuru da hem de çok pahalı marka bir mama getirdi döktü tabağına. :))






Bugün bir saat falan açık kaldı park. Yukarıda o zaman içindeki görünüm.






Taksim'de coşkunun arttığı anlar. Herkesin elinde Türk bayrağı, Mustafa Kemal posteri.








Bu coşkudan , gençlerinden, yaşlılarından, Türk Bayrağından, marşlardan korkan devlet müdahaleye hazırlanıyor.







Bu korkuları o kadar hissedildi ki hatta komik bile denebilir. Heykelin etrafına konuşlandılar, aynı anda Gezi parkı binlercesi tarafından kuşatıldı, Beşiktaş'a giden yol da gene binlerce polis tarafından kapatıldı. sanki savaş var. Çoluk çocuk bayram kutlanıyor ne oluyorsunuz ya?







İşte kalkanlarıyla halkı püskürtüyor polis. Ama kimse de korku, kaçma falan yok. Zaten buna çok şaşırıyor ve kızıyorlar. Çok komik olan bir olay daha vardı. Bütün vapur, metrobüs seferlerini iptal eden büyüklerimiz.Tünel-Taksim arsındaki tranvaya ellememişler. Garibanlar kalabalığın arasında sıkışmış kalmış. Yani bu tarnvayın İstanbul trafiğine getirdiği rahatlık unutulmazdı. :))







Şu fotograftaki insan profiline bakar mısınız? İşte devlet bunlardan korkuyor. En büyük bayramımız kutlu olsun.

19 yorum:

  1. Guzel paylasimin icin cok tesekkurler..gunesli parlak bir gundu..Cumhuriyet Bayramimiz Kutlu Olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bütün Türkiye'de çok coşkulu kutlandı bu önemli. Hele İzmir her zaman ki gibi muhteşem. Teşekkür yorum için.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Kutlu olsun bayramımız. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. Kutlu olsun, daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki daim olacak bu coşkuyu görünce hiç şüphemiz yok bundan. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  4. Heykeli kendi halkından korumak çok komik geliyor bana da. Asıl biz kalkan oluşturup korumalıyız onları. Yakında kaldırmaya da kalkabilirler. Ama korkularını anlayabiliyorum.
    Biz de akşam Bağdat Caddesi'ndeydik. Çok büyük bir kalabalık vardı, atmosfer harikaydı. Her seferinde daha coşkulu bir kalabalıkla karşılaşıyorum ve bu da beni çok mutlu ediyor. Cumhuriyetimiz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaç heykeli korumak değil ki halka kendi bayramını yaşatmamak. Çok korkuyorlar evet çünkü kimseyi takmadan yoluna devam eden kararlı bir halk var. %10 Selami'nin tek takdir ettiğim yanı bu özel günlere verdiği destek. :)))) Kutlu olsun. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  5. Sevgili İlhan, dün büyük bir coşkuyla yaşadık bu büyük bayramımızı. Sanki bu yıl daha büyük bir coşku vardı...
    Bayraklarımız evlerimizin pencerelerinde sarkıyor, her yer kırmızı beyaz ve büyük bir coşku. Karşı komşum koşturarak küçük oğlunu bayrama götürüyor. "Bu önemli günlere sahip çokmayı öğrensinler"diyor...
    İşte budur...
    Bu duygu insanın içine bir kez girdi mi bir daha da çıkamaz...
    Dediğin gibi, orada halkına karşı durmak üzere bulunan birçok polisin içinde de bu duygu vardır ve düşünsene ne büyük acı çekiyordur orada o şekilde bulunmaktan...
    Büyük bir onur ve gurur yaşadım dün, her gün olduğu gibi...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru bence de her yıl artan bir kalabalık ve artan bir coşku var. Bu da gelecek için umutlandırıyor. Gerçekten ne çok küçük çocuk ve de yaşlı insan vardı. Çok korkutuyor bu onları. Polisler acınacak haldeler. Yüz ifadelerinden anlıyorsun kalplerinin davranışları gibi olmadığını. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  6. Ne mutlu Cumhuriyetimize sahip çıkan insanlara.İzmir de muhteşem bir bayram yaşadık.Yaşadığım şehirle gurur duydum.Teşekkürler paylaşımlarınıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir her zaman öyle zaten, gurur duymakta haklısınız. Her yerde güzeldi bayram bu sene. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE...

    YanıtlaSil
  8. NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE ,NE MUTLU !
    YAŞAMASI ZOR BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ,AMA HAKLI BİR GURURUMUZ VAR...VE...VE BU FOTOĞRAFLAR BENİ ÇOK AMA ÇOK MUTLU ETTİ VE GURURLANDIRDI....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşaması zor ama her türlü engele karşı durabilen bir halk var. Gençlerin çoğunlukta olması ne güzel. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  9. Geçti Ama ancak fırsatım oldu , Bayramımız kutlu olsun :)
    Butür konulara hiç girmem bilirsiniz , kızmakla saymakla , sövmekle hiçbir şey düzelmiyor çünkü..Tek ihtiyacımız olan şey ne olursak olalım birbirimize saygı !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç olması önemli değil, niyet önemli. Senin de bayramın kutlu olsun. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  10. Cumhuriyetimizn 90'ıncı yıl dönümü hepimize kutlu olsun..

    YanıtlaSil