7 Haziran 2013 Cuma

TAKSİM GEZİ BUGÜN DAHA DA MUTLU. 07.06.2013



Aynı kalabalık, dün akşamki komediden sonra artan coşkuyla ama başka yerlerden gelen çatışma haberleriyle zaman zaman protestolarla devam ediyor direnişe. Özellikle Gazi mahallesi hem konum itibariyle, hem de bir gencin ölmesiyle çok kritik durumda. Hangi taraftan olursa olsun insanların ölmesi bu olayın amacı olamaz. Gencecik bir komiser de öldü. Hepsi ışık içinde yatsınlar.

Bugün çok fotograf çekmiştim ama sildim mi ne yaptım bilmiyorum bir şekilde becermişim yok oldu fotograflar. :)) Halbuki çok güzel şeyler oldu gene bugün Taksim'de. Öğlen saatlerinde büyük bir gurup cuma namazı kıldı bayağı da katılım vardı. Gene ateist guruplar korumaya aldı onları. Çünkü Gezi'de bu namaz olayına karşı çıkan büyük bir kitle de var. Bu ayrı bir tartışma konusu yeri burası değil an itibariyle. Ama ben destekliyorum. Hele namaz sırasında başlayan yağmurda gencecik çocukların namaz kılanların üzerine şemsiye tutması unutulmayacak bir manzaraydı. Gözlerim dolu, tüylerim diken diken izledim. İnternette hoşuma giden fotografları paylaşacağım sizinle.







Doğru değil mi? Sadece baştakiler değil aile büyüklerimiz bile okul yıllarında engellemeye çalışmadı mı bizi? Aman olaylara bulaşma, siyaset yapma. Halbuki siyaset yapmanın nesi kötü? Doğru dürüst adam yetişmeyince böyle muhtaç oluyoruz  olur olmaz adamlara.








Bunu bire bir yaşıyoruz aslında. Tam o noktadayken uyandı halk.







Bir haftadır uğraşıyorlar yukarıdaki gibi tehdit ediyorlar, cep telefonlarına mesajlar, maillerle adam toplamaya çalıştılar. Sonuç yirmi bin kişi. Düşünün Galatasarayın İspanya'daki Real Madrid maçı için bundan fazla bilet talebi vardı. Üstelik cebinden dünyanın parasını harcamaya razı on binler. Taksim'e gün boyunca gelenlerin sayısı bir milyonu buluyor. Hani çapulcu demişti ya Taksim gençliğine dün gördünüz mü asil gençliği." Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim." Hep öldürmek, ezmek, terör üzerine sloganlar. Ve bunlara el sallayan Başbakan. Taksim'de hiç öldürelim, parçalayalım gibi bir yazı veya slogana rastladınız mı? Bunlar üstelik müslüman geçinenler.








Bunu paylaşmadan geçemeyeceğim. "Kelime oyunu" nu sunan Ali İhsan Varol. Taksim'de pilavcı arabasını komple satın alıp Gezi'de halka dağıtıyor.









Size orantısız zeka ile ilgili iki örnek. Yukarıdaki Gezi'ye ait. Bir de Yeşilköy'den. Başbakanı karşılamak için bekleyen guruba slogan attıran şahıs," Taksim şaşırma sabrımızı taşırma" diyor, ahali de " Tayyip şaşırma, sabrımızı taşırma" diye bağırıyor koro halinde. Ne kadar alakasız, olaylardan hebersiz toplama insanlar olduğunu düşünün.

Bu arada Taksim'i gençler pırıl pırıl temizliyorlar, ellerinde eldivenler, büyük çöp poşetleri sigara izmaritlerini dahi topluyorlar. Hatta facebookta bir arkadaşım, " Taksim o kadar temiz ki eve gelince utandım evi temizledim" diye yazmış. :)) Sarıyer belediyesi çadırlara diş fırçası, diş macunu dağıtıyor. Taksim'deki umumi tuvaletler ve hamamlar ücretsiz oldu. Özellikle Ankara ve Gazi Mahallesinde de aynı güzelliklerin olmasını diliyoruz.

12 yorum:

  1. Torun yüzünden, yerler mayın tarlası gibi. Hoplaya zıplaya dolaşıyoruz evde:) Taksim'e gitsem, en çok utanacaklardan birisi de ben olacağım herhalde... Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çapulcu torun ne olacak? :)) Ya sen torun bakarak zaten kutsal bir görevdesin. Sağol yorumuna.

      Sil
  2. hahaha:))))dolma biber gazı:)))ya aslında gülüyoruz ama ağlanacak halimize:((((bizim burada Kuğulu Park'a çadır kurmak istenmiş, polis yıkmak istemiş bakalım sonuçta ne olacak? İşte Tayyip sms ile zor kullanarak getirttirir, bizler zor kullanarak getirilmiyoruz en büyük fark aramızdaki:))slogana ise çok güldüm Tayyip'e oy atanların IQ seviyesi ortaya çıkmış:)) benim dünkü yorumum üzerine fikirlerimi komiteye iletmişsiniz çok teşekkür ediyorum tekrar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten gülüyoruz ama ne yapalım elimizden geleni yaptık halk olarak. Pazartesi tamam isterse dağıtır orayı zor kullanarak ama dünyanın gözünde beş paralık olur. Onlarda Dünyadan tv. devamlı orada. Yabancı bir sürü insan çadır kurmuş orada kalıp destek veriyor. Büyük klüplerin hepsinin taraftar gurupları beraber oradalar. Herkesi nasıl karşına alacaksın? Bunlar oy vermezse halin ne olur? Sanatçılar var, sporcular var, ortaokul öğrencileri var. Polisi nasıl gönderirsin oraya? Evet sizin dediğinizi ki bende aynı fikirdeydim ilettim ve çok ilgi gösteriyorlar. Örneğin yemek yerlerine dışarıdan demeğe de dilim varmıyor ama tinerci çocuklarımız geliyor yemek aloyorlar. Görevliler poşetlere doldurup ellerine veriyor evinize de götürün gelin her gün buradan alın diyorlar. Keza çingene vatandaşlara da aynı şekilde. Bunlara gözlerimle şahit oldum defalarca.

      Sil
  3. benim gençliğimde böyle bir söz vardı:dizlerimizin üstünde sürünerek yaşamaktan sa, dim dik ayakta ölelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevdim bu sözü. Bu mücadele de bunun için oluyor zaten. Teşekkürler Mazes.

      Sil
  4. Bence direnişteki bu çok renklilik güzel birşey. Herkes birbirine saygı duyuyor ve herkes özgür.
    Gezi parkındaki görüntüler bana hayal ettiğim, yaşamak istediğim dünyanın örnek maketi gibi geliyor.:)
    Sadece sevgi ve saygı üzerine kurulabilecek bir dünya bu kadarmı zor. Çıkarlar bu kadar mı öncelikli olmak zorunda. Öleceğini bilerek yaşayan bir varlık olan insanoğlu, nasıl olurda bu kadar gücün ve hırsın güdümü altına girer...Anlamak zor...
    Bence ülkede bir kabuk değişti. Artık anlasınlar ki, insan olarak insan gibi özgür ve hakettiğimiz gibi huzurla yaşamak istiyoruz. Umarım mesaj en kısa sürede ulaşır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün cumartesi şimdi geldim Taksim'den.İnan müvalağa etmiyorum milyonun üzerinde insan var. Metro çıkışları kitli kalabalıktan. Bir adım yürüyemiyorsun. Ve herkes saygılı. Bunları birilerinin görmesi gerek artık. Belki pazartesi toplatıyla, tüfekleriyle dağıtırlar ama bu halk ve inanç devam edecek artarak. Teşekkür ederğim güzel yorumuna.

      Sil
  5. Benim arkadaşlarda yemek yapıyorlar Taksim mutfakta İlhan, her şey o kadar düzgün işliyorki. Biz ancak akşamları gidebiliyoruz maalesef ama yapıcak bir şey yok.

    YanıtlaSil
  6. Düzen müthiş gerçekten ve de temizlik. Teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil