9 Haziran 2013 Pazar

HER YER TAKSİM 09.06.2013




Twitter hesabım askıya alınmış belli ki paylaşımlarımdan rahatsız olup takipten çıkanlardan birinin marifeti. Burada yazdıklarımı orada da paylaşıyordum. Çok da umurumdaydı. Korku dağları sardı arkadaşlar. Çok korkuyorlar çok. Bu olaylar maddi çıkarlarına çok dokunuyor. Yoksa geçsinler müslümanlık hikayelerini. Müslüman bir Başbakan o kadar genç ölmüşken, yüzlercesi yaralanmışken bir baş sağlığı dilemez mi? Geçmiş olsun demez mi? Bunlar sana karşıda olsa senin vatandaşın değil mi? Bunları destekleyen kitle de hepsine oh ne iyi oldu diyor emin olun. Ama bunlar böyle davrandıkça halk yumak gibi çoğalıyor alanlara sığmıyor. Bugün Taksim'i görmeniz gerekirdi. Bakın İstanbul Valisinin bugünkü açıklaması ne kadar rahatlatıcı. Vali'yi zerre kadar sevmem ama çok olumlu şeyler söyledi, hiç olmazsa o gençleri kendi evlatları gibi gördüğünü, onlar orada sabaha karşı üşürken kendisinin yatamadığını erkenden kalktığını falan anlattı. Samimidir, değildir o ayrı konu ama Başbakan'ın bugün yaptığı konuşmayla karşılaştırınca çok çok olumlu.

Bugün Taksim'de çektiklerim ve internette dolaşan fotograflardan hoşuma gidenleri paylaşıyorum sizinle.









Bugün Galatasaray Lisesinde pilavdaydık. Gençlerin astığı yukarıdaki pankart binlerce kişi tarafından çılgınca alkışlandı. Yiğit Bulut ve Fatih Altaylı. İki yüz karası, hükümet yalakası. Ama sonra ağabey Osman Tanburacı'nın direktifiyle indirildi. İşgüzarlığın dik alası.








Biber gazına karşı sprey boya. Taksim'de her yerde artık bunlar satılıyor.








Orantısız şiddete, hiddete karşı orantısız zeka devam ediyor. Ankara, Adana ve Gazi'ye çok ama çok üzülüyoruz ama bu espirilerle de biraz gülümsüyoruz. Özellikle Ankara inanılmaz direniyor. Dün taksicilerin tomaların önüne geçip halka ulaşmalarını engellemeleri müthişti. İzlerken gözlerim doldu.







Bu da süper bir espiri. Tayyip dünyayı yönetse Berlin duvarını tekrar örerdi. Hani geçmişe merak sardı ya. :))








Yalan mı?







Mustafa Kemal'in tanıma tam uyan bir gençlik var Taksim'de. Özgür, ne yaptığını, neyle mücadele ettiklerini bilen Kemalist gençler.








Evet bu deyiş yukarıdaki fotografı gördükten sonra kaldırılmıştır.







 Hacıosman - Taksim metrosunda son durak Taksim'in yerine Çapulcular durağı gelmiş. :))









Kalbimiz, gönlümüz, aklımız Ankara'da. Aslanlar gibi direniyorlar. Sitemler geliyor Ankara'yı unuttunuz diye ama Taksim'de bunun için fazla bir şey yapılamıyor maalesef. Bu konuda bir önerisi olan varsa iletirim komiteye.








Valinin konuşmasından güzel bir kesit. Ve twitterdan espirili bir cevap. Bakalım akşam nelere gebe? 



10 yorum:

  1. Hakikaten çok korkuyorlar korktukça da köşeye sıkışan kaplan gibi saldırganlaştılar, bu akşam Ankara yine gaz!!! Tunalı Hilmi caddesinin adı artık Tomalı Hilmi olmuş:(( rüyasında Tayyip, salyasümük Bülo kabuslar görüyor eminim:)))

    YanıtlaSil
  2. Halk tv.den izliyorum Ankara'yı. Hatta arada Los Angelas'dan canlı gösteri yayını yapıyor. :) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ilhan, bugun Torontodaki capulcularda vatana destek icin hukumet binasinin onunde pankartlar acti. Gorulmeye degerdi dogrusu. Arkadasim Emelle bende tabii ki orada idik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın her yerinde destek artarak devam ediyor ne güzel. Oralardan destek vermeniz ne güzel. Mutlaka o enerji geliyordur buraya kadar. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. ben artık izleyemiyorum malasef.izlediğim zaman kendime gelemiyorum.o uslupları kabulde edemiyorum .ALLAH sonumuzu hayır eylesin.eylemdeki arkadaşlarımızada kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Başbakanı izleyemiyorum haklısınız. Bu ne şiddettir, ne kindir. Teşeküür ederim.

      Sil
  5. Başbakanın uslubunu izledikçe ve yurt dışından gelen arkadaşlarımızın yorumlarıyla birleşince acaba özellikle mi böyle davranıyor tam da istediği bu muydu soruları geliyor aklıma..Başka türlü mantıklı bir açıklama düşünemiyorum.Yaptığı bir konuşmada başka bir ülkenin iktidarını kastederek"Kendi halkının sesini baskı ve şiddetle bastıran bir hükümeti desteklememiz mümkün değildir"demişti.Hay ağzına sağlık diyorum hislerimize ne güzel tercüman oldunuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediği bu değildi tabi. İstediği yaptığı her şeyi kuzu kuzu kabul ettirmekti. Sağlıklı düşünemiyor şu an bence. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  6. Halk tv ve siz olmasaydınız Taksim'e gidemeyenler nasıl izlicek nasıl haberleri olucaktı? bu anlamda çok teşekkür ediyorum paylaşımlarımız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşım sitelerinde de çok paylaşılıyor aslında. Ben teşekkür ederim.

      Sil