Malzemeler:
1 paket oda ısısında margarin
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğı
1/2 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin:
1 çay bardağı haşhaş
1/2 su bardağı süt
Ceviz içi
Şerbeti İçin:
4 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1/2 su bardağı portakal suyu
1/2 limonun suyu
Tarif:
Şeker, su ve portakal suyunu tencereye alalım, orta ateşte kaynamaya bırakalım. Limon suyunu ekleyip beş dakika sonra ocaktan alalım ve soğutalım.
Margarin, yumurta, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, irmik ve şekeri bir kapta karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım. Önce süte ardından haşhaş tohumuna bulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Yukarıdai fotografa bakıp niye tepsinin yarısında kağıt var öteki yarısında yok diye sorarsanız, evde yağlı kağıdın sonuymuş o kadar yetti. :)))) Yetmeyen yere yağ sürdüm. O kadar da cahil değilmişim değil mi? :))
Her birinin üzerine ceviz yerleştirip 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan iki dakika sonra soğumuş olan şerbetimizi üzerine dökelim. İki saat sonra afiyetle yiyebiliriz.
Tatlıyla ilgisi yok tabi tam bu postu hazırlarken yukarıdaki Malatya'lı komşum yukarıda gördüğünüz köfteli ayran çorbasını getirdi. İsmi daha başka olabilir emin değilim. Ama yoğurdu dahil bütün malzemesi Malatya'dan geliyor inanılmaz lezzetli. Sağolsun her gün bir şey getiriyor, tabakları birikiyor en sonunda içine abuk bir şey koyup götürüyorum. Çünkü benim yaptığım şeyler ona ters geliyor, gavur işi onlar diyor. :)) Doğru söze ne denir? :))))
heeey merabaa.
YanıtlaSilgeçenlerde fırında çilekli levrek kardinal tarifi vermiştim. ilginizi çekebilir. müthiş bir yemek.
mutfak başlığında blogumda.
:)
Hemen giriyorum hatta yarın de pişirebilirim. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilherhangi bir yerde tarifi yok.
YanıtlaSillevreğin sebzelisi, asma yapraklısı vb. var.
ama çileklisini bilen yok.
:)
çizgi dışı yemeklerden.
:)
Evet ilginç gerçekten çilekli levrek. Ben neli olsa yerim de. :)) Sağolun.
SilAyy gavur işine çok güldüm :) Balık götürün odamı gavur işiymiş :)) Hala gülüyorum yaaa..
YanıtlaSilTatlı nefis gözüküyor hiçte acemi işi gibi durmuyor :) Buradan elimi uzatıp tırtıklayasım geldi :) yoğurtlu olanı ilk defa gördüm demek bu gavur işi olmayandan :)
Herşey şakada öyle düşünceli komşunuz olması çok güzel şanslısınız..
Tatlı valla kolay bir şey tabi ama çok lezzetli oldu. Komşu komşunun külüne muhtaç derler ya doğru galiba. Teşekkür ederim yorumuna.
SilSeni de tatlılar potasına soktuk galiba arkadaşım:) Ellerine sağlık:) Yapamıyorum deme, istersen gayet güzel oluyor.:) Bence senin bahanen... Çünkü; aklın deniz ürünlerinde:)))
YanıtlaSilSüper bir tespit. Doğru aklım balıkta, deniz ürünlerinde. :)) Tatlıları size özellikle sana bırakıyorum. Teşekkür ederim.
SilEllerinize sağlık lezzeti resimden belli oluyor haşhaşlı lezzetlere bayılırım zaten afiyet bal olsun...
YanıtlaSilGüzel oluyor gerçekten teşekkür ederim yorumuna.
Sildemek sende denedin ellerine sağlık,bu tarif denenmek için bir kenarda bekliyor,şerbetindeki portakal suyu nasıl tat verirki deyip erteliyorum :))
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar :)
Mutlaka yap sen çok daha başarılı olursun eminim. Portakal suyu değişik oluyor. Teşekkür ederim yorumuna.
SilElininize saglik sevdigim bir tatli.
YanıtlaSilMasallah size esimede bahsettim sizi teprikler .
Ben tatlı olayında özürlü olduğumdan böylr basit bir şeyde bile mutlu oluyorum. :)) Eşinize de sevgiler. Teşekkür ederim.
SilBU tarifi ben de biliyorum ve yapıyorum.
YanıtlaSilgerçekten çok güzel oluyor, ellerinize sağlık..
Ben il defa gördüm hatta tatlı konusuna o kadar yabancıyım ki ilk okuduğumda haşhaşla tatlı nasıl olur diye çok merak ettim. :)) Ama çok güzel oldu. Teşekkür ederim.
SilBravo İlhan Bey! Tatlılar enfes görünüyor :) Bu aralar şerbetli tatlılara pek iltifat etmiyorum ama portakal suyu aklımı çeldi galiba.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Çok şanslısınız, Malatya'lı komşu bulmak herkese nasip olmaz :)
Portakal suyu çok yakışıyor deneyin bence. Evet bizim sitede böyle komşu olması gerçekten büyük şans. Getirdikleri için demiyorum ama Anadolu insanı o kadar verici, o kadar yardımsever ki ben insan olduğumu hatırlıyorum onları gördükçe. O bayan maddi durumu çok iyi olmamasına rağmen sitenin güvenlikçilerine, bahçıvanına, çalışan bütün personeline bütün gün yemek taşıyor. Düşünüyorum da hacca gitmek mi daha çok sevap, bunları yapmak mı?
SilTatlılar çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim yorumunuza.
SilElinize sağlık.Çok güzel olmuşlar,portakallar bitmeden denemek lazım :)
YanıtlaSilPortakal çok yakıştı gerçekten. Teşekkür ederim.
SilEllerinize sağlık. Ben de çok beğendim. Tatlılarda portakalı çok seviyorum.
YanıtlaSilSevgiler.
Özellikle portakal kabuğu her şeye çok yakışıyor. Hatta salatalara da öyle. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilSİZ VE TATLI ŞAŞIRTTINIZ BENİ
YanıtlaSilAMA TATLILAR HARİKA GÖZÜKÜYOR
ELLERİNİZE SAĞLIK
TAMDA TATLI KRİZİNE GİRMİŞKEB DENEMEM LAZIM
HAYIRLI AKŞAMLAR
Ne yapayım ya balık olmayınca kendimi tatlılara vurdum. :)) Ama kıyısından köşesinden başarılı oluyorum kendime göre. Ama öyle pasta, kek paylaşımları var ki ben bırak yapmayı bakarak bile çözemiyorum olayı. Tatlı konusunda hiç bir zaman iddialı olamayacağım. :(( Teşekkür ederim yorumuna.
Silheeey şimdi yine enfes bir yemek yazdım.
YanıtlaSilenginarlı karides.
:)
Tamam bakarım şimdi.
SilGavur isi:)) cok güldüm.Komsunuzun eline saglik.
YanıtlaSilPortakal suyunu tatlilara cok yakistiriyorum,revani,kek,kurabiye...Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun,güzel bir haftasonu gecirmenizi diliyorum...
Anadolu insanı müthiş ya. Bu kadar mı yardım sever olur insan? Ben de portaklasuyunu ve kabuğunu yakıştırıyorum bir çok şeye. Size de güzel, şanslı bir hafta sonu olsun. Teşekkür ederim.
SilSayın Vali'miz ne güzel tesbit etmiş dimi İlhan. Resmen kızcağıza terörist muamelesi yaptılar. İnan çok üzülüyorum bu olanlara, işin sonu çok kötü olucak.
YanıtlaSilGaliba Portakal her girdiği yere yakışıyor İlhan, hani enginara çok lezzet veriyorya bu tatlıyada ayrı bir lezzet vermiştir eminim. Zaten fotoğraflar anlatıyor nasıl bir tadı olduğunu, ellerine sağlık.
Bizim komşumuzda Malatya'lı hiç bilmediğim tatları var :)
Vali ya aptal, ya yalancı ya da Türk milletini öyle görüyor. Görmüyorlar mı bu adamın acizliğini. Hala boy boy endam ediyor tv.lerde. Malatya'lıların müthiş yöresel yemekleri var. Hele alışınca tiryakilik yapıyor. Teşekkür ederim.
SilBence herkesin Çanakkaleyi ve şehitlikleri gezip, titreyip kendine gelmesi gerekir.
YanıtlaSilİki gün önce oradaydık ve büyük bir gurur yaşadık.
Bu arada tatlın muhteşem görünüyor, ellerine sağlık.
Anadolu insanına ise diyecek söz yok. Olduklları gibiler...
Sevgiler...
Doğru söylüyorsun herkesin özellikle çocukların, gençlerin gidip görmesi gerek. Kutluyorum seni o güzel ve faydalı gezi için. Teşekkür ederim yorumuna.
Sil