9 Mayıs 2013 Perşembe

KARIŞIK

Kitap bloğumu unuttunuz. :)) Bugün Livaneli'nin muhteşem son kitabını paylaştım. ilhanucer.blogspot.com

Bugün davetli olarak Arçelik Gastro İstanbul'a gittim. O kadar çok raklam yapılınca beklenti de yüksek oluyor. Yöresel ürünler, mutfak malzemeleri, her türlü yiyecek içecek, tatlılar her şey var. Şimdi isteseniz ufak bir gezintiye çıkalım. Ufak diyorum çünkü bu fotograflar ancak yüzde biri falan.




Küçükçiftlik Park çok büyük bir arazi üzerinde olduğundan bu iş için ideal bir yer.  İleriki günlerde Türkiye'nin ve Dünya'nın önemli şeflerinden  söyleşiler olacak. Hatta standlarda yemek falan da yapacaklar.



Bu görülen alana ünlü markalar yer açmışlar. Ne isterseniz var yemek için. Ama pahalı olduğu da bir gerçek.




Hatta kokoreç arabası bile var. Hani kokoreç seviyorsanız Mayıs ayında yiyin demiştim ya işte ben de öyle yaptım ve yedim. Ama sosyete kokoreçi bile bir acayip oluyor. Hiç hoşuma gitmedi. :))



Bu da Divan'ın standı. Daha çok çikolata, dondurma falan alan alınıyordu oradan. Ben yemek falan görmedim ortalarda ama mutlaka vardır bir şeyler.




Bildik ürünleri değişik ambalajlarla satan şirin bir yer. Orada yemek şartıyla tezgahlardan istediğinizi alıp tadıyorsunuz.



Burası baş sponsor Arçelik standı. Bir hanım ve asistanları (hanım ünlü biri olabilir cahilliğime verin tanımıyorum) bir sürü şeyler pişiriyorlar ve neredeyse önünden geçerken cebren tattırıyorlar. Kokoreçin üzerine açıkcası çok itici geldi. :))




İşte muhteşem döküm tencereler, tavalar daha bir sürü şey. En çok vakit geçirdiğim yer burası oldu.



Soldaki kirazları gördünüz mü? Erik kadarlar. Fiyatını sormadım bile. :))




Çeşit çeşit zeytinyağları, zeytinler, sirkeler, soslar. İşte bu favori standım.




Bu da başka bir zeytinyağ standı. Kuyumcu dükkanı gibi bakar mısınız? Bizim gibi sepete koy geç yapmıyor millet, ona batırıyor  buna batırıyor ekmeği seceresini öğreniyor ona göre alıyor. Hiç bana göre değil.



Gastro paylaşımı bitti. Bu da bu akşam yediğim herkesin bildiği çılbır. Yaparken düşündüm ilk bulan amcam nasıl keşfetmiş bunu? Hani yumurtayı haşlamış, rafadan yapmış, sucuklu, peynirli yumurtayı keşfetmiş, sebzeden omletler yapmış tamam da kaynayan suya yumurta kırmak nereden aklına gelmiş? Büyük buluş değil mi? Onun için paylaştım. :))))





Bu da söylemesi ayıp gene komşumun getirdiği patates salatası. Ben süslü yemekler yapıyorum diye nasıl süslemiş gördünüz mü? Turşu özellikle bol çünkü çok sevdiğimi biliyor.




Son bir fotograf. İstanbul'da yaşayanların çoğu bilir Yeniköy'deki Emek Cafe'yi. İskelenin yanında denizin üzerinde sağlı sollu inanılmaz bir Boğaz manzarası ile kahvaltı edeniniz çoktur. Bu fotograf ilk açıldığı yıllar. Facebooka biri yüklemiş oradan aldım.

31 yorum:

  1. neler yapmışın böyle, ben komşuna
    bayıldım asıl ne kadar şanslısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya ev alma komşu al demiş ya atalarımız gerçekten öyle. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. negzel bir yermiş gittiğin yer... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi gerçekten en yeni şeyler sergileniyor çeşit çeşit yiyecekler daha ne olsun. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Bence çılbır yanlışlıkla bulunmuş :)) Makarna yapacakmış yanlışlıkla yumurta kırılmış içine :)))) Fotograflar harika, bu tarz gezi yazılarına da ayrıca bayılıyorum. Keşke İstanbul'da olsam da gezebilsem.. Döküm tencerelere ba-yıl-dım! Teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çılbır aslında doğru mutlaka başka bir şey yaparken yanlışlıkla kırılmış o yumurta. Ama iyi ki olmuş böyle bir yanlışlık. Döküm tencereler nefis. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. İlhan, beni de özellikle zeytinyağ standı ilgilendirdi.
    Çok severim, şöyle mis gibi. Herşeye yakışıyor.
    Bu arada, bugün senin tariflerinden içbaklalı enginarı yaptım.
    Eşim şaşkınlık içinde bana bakıp, " bu muhteşem olmuş" dediğinde, şampiyon gibi hissettim kendimi:)
    Benden iyi bir aşçı yarattınız ne diyebilirim ki:)
    Siz yemek bloğu yazarlarını ayakta alkışlıyorum.
    Çok teşekkür ederim...
    Sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel şeyler yazmışsın. Blogların faydaı bu işte. Ben de ne çok şeyler öğrendim sizlerden.Çok teşekkür ederim eşine de sevgiler.

      Sil
  5. ilanını gördüğümden beri aklım kalan bir organizasyon neyse kısmet bi dahakine diyeyim ama kokoreç ne zamandır yememiştim iyi giderdi : )

    sahi şimdi yazarken aklıma geldi, bodrumda iyi zeytinyağlılar yapan nereyi tavsiye edersiniz, manzaralı ya da olmayabilir : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar akıl kalınacak bir etkinlik değil. Kokoreçte ahım şahım değildi. Facebooktan bildiğim yerleri mesaj olarak atacağım. Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Hicte unutmadim:) hstta sen paylasim yapar yapmaz amazon a gidip bakiyorum ama kahretsin:( yoklar..
    Ustteki paylasimd yag ve sirke siselerine farkli olarak bakiyirdumki aciklamada bulunmussun:)) keyifliymis:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten yağ, reçel, sirke, zeytin ağırlıklıydı. Ama dedeiğim gibi macro centerlar en pahalı yerler olduğu halde aynı markalar oradan da pahalıydı. Teşekkür ederim.

      Sil
  7. bunlar çok güzeller ilhan bey elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Döküm tencereler ve zeytinyağ standları benim de ilgi alanımda:))) Özellikle bir sonraki tadım karesi:)))) Çılbır, kolesterolüm nedeniyle ne yazık ki, ilgi alanımın az dışında:) Kaçamaklar hariç.:)) Sabah ufaklığa bir yumurta...Sarısı ona, beyazı bana:)))Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoıbırı ben de yılda bir kere falan yiyorum. Çok severim ama aklıma gelmez hiç yapmak. Bu etkinlikte zaten en çok zeytinyağlar ilgi çekti. Sevgiler, teşekkürler.

      Sil
  9. gene gitti bir saattir yazdıklarım. Neyse tencereyi tavayı sormuştum kaça diye. Burada bir tava 150 tl idi geçen hafta aldığımda. İçime oturdu.. Turşuyu afiyetle yiyin. İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  10. Anlayamadım buraya mı yorum yapmıştınız? Bende gözükmedi. :( Fiyatları 100 tl. den başlıyor bayağı yüksek fiyatlı olanları da var. Ama iyi etmişsiniz almakla çok sağlıklı pişiriyor bir kere. Turşuları yedim valla. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  11. Biz de arkadaşlarla gelmeyi düşünüyorduk ama olmadı. Sayenizde kısmen de olsa görmüş olduk. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da fazla bir şey kaçırmış olmadınız bence. Seneye daha kamsamlı olacağını düşünüyorum o zaman gidersiniz. Teşekkür ederim.

      Sil
  12. bloğuma gelmişiniz ,teşekkürler İlhan bey,portakallı,haşhaşlı tatlınızda oaln yazınıza ,daha doğrusu bu 1 mayıs ve komşuluk hakkında biraz sizin gibi kızgınlığımla sertçene yorum yazmıştım ,inanın sizin ile hiç alakası yoktu ,yorumumu ve cevabınızı görmedikten sonra her halde haddimi aşmışım diye düşündüm ve sadece bloğunuza yorum yapmadan okur giderdim ,biraz alınganlık yaptım ,şimdi eminim ki yorum size ulaşmadı ....sadece bu yüzden sesiz kalmıştım .
    Güzel kareler ,güzel gezi .Bu döküm tencerelere ilgim altık kalmadı,boş iken çok ağır ,dolu iken düşünmek bile istemem.Zeytin yağılı stant galiba en güzeli,bir de çılbır ,Bulgaristanada bir de peynir koyarlar ,bir gün yayınlarım.Güzel geziler insanı daha enerjik yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o yorumunuzu okudum . Ama sizinle beraber 6 yorum daha vardı yayınla yerine sile basmışım. Çok özür diliyorum. Ben siyasi hiç bir yoruma burada alınmam. Çünkü buarsı yemek bloğu. Bazen özel günleri burada yazıyorum ama yazmasam da olur . Bu işleri çok güzel yapan çok duyarlı bloglar var. Buraya kafamızı dağıtmak için yazıyoruz daha doğrusu burada halledebileceğimiz bir şey yok maaalesef. Keşke olsaydı.
      Hiç alınır mıyım size? Çok teşekkür ederim yorumunza.

      Sil
  13. İlhan Bey sanırım sizde bizler gibi Bir İstanbul lu Boğaziçilisiniz ! :)
    Ve her şeyi bir arada yeni keşifler içinde bulmak benimde ilgimi çok çekiyor ..
    Resimler bilgiler için çok teşekkürler
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle sayılır. Bloğunuzu ilgi ile izliyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  14. İLHAN BEY NE İYİ ETTİNİZ
    SAYENİZDE BENDE GEZMİŞ KADAR OLDUM
    TAVALARDA GÖZÜM KALDI
    TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da dezilmesi şart bir etkinlik değil. Evet tavalar müthiş gerçekten. Ama Mazes'in dediği gibi çok ağırlar ya. :)) Sana da hayırlı günler olsun. Teşekkür ederim.

      Sil
  15. Merhaba İlhan bey, balıklarla çok içli dışlı olduğunuzu biliyorum. Mercan balığının en lezzetli pişirme önerisi nedir acaba bir fikir istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercan balığının tek pişirme şekli tavadır. İlk önce ocak çok açık olacak yaklaşık 2 dk. sonra kısacaksınız. Kesinlikle tek sefer çevrilecek. Yani biraz daha pişsin diye tekrar çevirmeyin. Eğer 300 gr. üst mercansa ızgara da olur. Izgara yapmadan çok hafif unlamak gerek. Teşekkür ederim.

      Sil
    2. çok saolun teşekkür ederim.

      Sil
    3. Tava mı yaptınız? Şu anda olsa da yesek. :))))

      Sil
  16. Ne güzel bir etkinlikmiş bu. Bir daha olursa ben de gitmeyi çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben ilk günü gittim ama asıl etkinlikler sonraki günlerdeymiş. Seneye daha da gelişir herhalde. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil