8 Nisan 2013 Pazartesi

TON BALIKLI NOHUT SALATASI

İşte size tek başına bir öğüne yetecek bir yemek. "Şu kırk yıllık nohuta da balığı sokmasan olmazdı" dediğinizi duydum. :)))) Ama bir deneyin sevmezseniz o zaman konuşuruz. Hem bakliyat, hem salata, hem balık, hem sebze, hem çok lezzetli. Ayrıca artık her şeyin hazırı var bu açıdan da çok kolay. Yalnız Tat'ın haşlanmış nohutu rezalet. Katır kutur yakışıyor mu bu tanınmış markaya? Bakın şikayet maili atacaktım unuttum. Ama önce size bir dükkan göstereceğim bakliyat ve peynirde iddia ediyorum İstanbul'da tek. Tunca keşfetmiş onun tavsiyesiyle buldum. Mısır Çarşısı'ndan çıkıca Mehmet Efendi Kuru Kahvecinin tam karşısı.


Görüldüğü gibi 1929 da açılmış küçücük bir dükkan.


Sahibi yukarıda görülen beyazlı amca ama çok aksi. :)) " Kredi kartı geçiyor mu? " diye sordum, " yok burada satılmıyor " dedi. Ama pirinci, kuru fasülyesi, nohutu, mercimeği ve peynirleri nefis. Hatta içeride gençliğimden hatırladığım Gelibolu sardalyaları falan var. Nereden buluyor acaba? Adamın yüz ifadesinden ikinci bir soru sorma hakkım olmadığını anladığımdan soramadım. :))

Bunu niye anlattım herhalde nohut deyince aklıma geldi. :)) Neyse gelelim yemeğimize.

Malzemeler:

1 kutu ton balığı
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 adet kuşkonmaz
1 adet domates
3 adet taze soğan
1 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı sirke
Kuru nane
Tuz




Dedim ya her şey çok kolay artık. Kuşkonmaz, nohut ve ton balığı.




Derin bir kaseye nohutu döküyoruz. Üzerine domatesi ve taze sağanları doğruyoruz. Kuşkonmazı da irice kesip salatamıza ilave ediyoruz.



Ton balığının yağını süzüp kasenin üstüne yayıyoruz. Yumurtamızı haşlayıp soyup dörde bölüyoruz ve kenarlara koyuyoruz. 

Başka bir kasede limon suyu, zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp salatanın üzerine döküyoruz. Yumurtaların üzerine biraz nane serpiştiriyoruz. Salatamız hazırdır. Afiyet olsun.

30 yorum:

  1. salata nefis görünüyor.denemek lazım.ellerinize sağlık.mutlu günler.

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli deneyin bence de. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  3. İlhan bey kuşkonmazları haşladınızmı ızgaramı yaptınız, çiğ mi koydunuz yoksa bu enfes salataya..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Aslında haşlamak istiyordum biraz ama konserveydi ve çok yumuşaktı çiğ kullandım. Hatta acaba bozuk mu diye düşündüm aşırı yumuşaktı. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  5. Eline saglik mmm güzel.
    Nohuta balik sizin tarziniz degisik sasirmadim tabagi aldim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin olun çok güzel oluyor. Zaten başarılı olmazsa kesinlikle yayınlamıyorum. Sağolun yorumunuza.

      Sil
  6. Bu lezzet bana uyar:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem sağlıklı, hem lezzetli daha ne olsun. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Çooook lezzetli görünüyor. Aynı zamanda da pratik. Ellerinize sağlık.İstanbul a gittiğimde peynirciye mutlaka uğrayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem pratik, hem de çok lezzetli. Peynircinin yeri de kolay. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. dediğiniz gibi ,tek öğün için bile yeterli,ellerinize sağılık.

    YanıtlaSil
  9. Ben bu bloga bayıldım bayıldım... Tariflere, anlatımına, resimlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. yine farklı bir tarif ve yine içinde deniz ürünü var :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla doğru ama ton balığını nedense deniz ürünü gibi görmedim hiç. :)))) Teşekkür ederim.

      Sil
  11. Öyle bir tarif vermişsin ki İlhan, yarın koşup nohut alıp, bu salatayı yapacağım...
    Pratik, doyurucu, besleyici ve çok lezzetli...
    Ellerine sağlık.
    Bayıldım, bayıdım....

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla dene çok güzel oluyor. teşekkür ederim.

      Sil
  12. Nohut salatasını bende çok seviyorum dediğiniz gibi bir öğün tok yutuyor.Ton balıklısı da harika olmuştur damak lezzetinize güveniyorum ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ton balığıyla güzel oluyor bir deneyin. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. PEYNİRCİ NOT ALINDI
    KUŞKONMAZA GELİNCE
    HALA YEMEYE CESARET EDEMİYORUM NEDENSE
    AMA SALATA ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    KUŞKONMAZSIZDA OLUR HER HALDE DEĞİLMİ :)
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuşkonmaz olmazsa tabi ki olur ama niye cesaret edemiyorsun yemeğe ? Soya filiziyle de oluyor. Peynirciye gidince Mehmet Efendiden kahve almayı unutma. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
    2. işde problem tamda burda
      daha soya filizininde tadına bakmadım
      yeni tatlara çok cesaret edemiyorum her halde
      aslında babam kuşkonmaz çorbası yapardı
      her kez çok güzel olduğunu söylerdi ama ben yemediğim için bilemedim
      Mehmet Efendiden kahve tamam mesaj alındı teşekkürler
      hayırlı günler

      Sil
    3. Bak kuşkonmaz çorbası gerçekten güzel olur. İnsan takıyor bir şeye yemiyor uzun süre. Sonra 1 kere yiyince seviyor ve bunca zaman yemediğine hayıflanıyor. Sana da hayırlı günler.

      Sil
  14. Ne güzel farklı tarifler paylaşıyorsunuz:)Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  15. Gayet başarılı.Nohutla ton balığını birleştirmek aklıma gelmezdi
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oldu nohutla birleşimi, bir deneyin seveceğinizi düşünüyorum. teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  16. Çaşıya gidince kahveciye mutlaka uğrarız :) o zaman karşısındaki dükkanada mutlaka gidicez artık.
    Ben Nohut çok severim ama içinde başka bir şey olunca yiyemiyorum :( sade olucak illaki. Mesela Nohut koymadan bu tarifi yapsam olmazmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o dükkan süper amca çok aksi ama özellikle peynirleri nefis. Nohutu ben haşlayıp limon zeytinyağı üzerine çok severim. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil