11 Nisan 2013 Perşembe

KARIŞIK

Birçok birikmiş fotografım var bugün sizlerle onların hikayelerini paylaşacağım. Tabii yemek tarifleri de var. Tahmin edeceğiniz gibi deniz ürünlerinden de bir şeyler olabilir. :)) Balığa da İstanbul'un havası gibi hiç güvenilmiyor. Tam gene bollaştı derken yok oluyor. İstanbul'un havası da öyle değil mi? Geçen hafta kısa kollu gömlekle geziyorduk şimdi kaloriferler yanıyor. Post uzun olabilir sizi sıkmamak için hemen başlıyorum.



İlk önce bir kitap paylaşımı. Geçen hafta bir kitap bloğunda yorum yapmıştım. İlk yorum yapana kitap gönderileceğine dair bir not varmış sonunda. Aslında bloglardaki hiçbir çekilişe katılmıyorum.Bu tesadüfen oldu ve kitap gelince çok sevindim. O kadar da sardı ki okumaya başlayınca, bir gecede bitirmişim. Hele sonuna doğru inanılmaz bir sürpriz var. Çok ilginçti. Postuna yorum yaptığım Serdar Kara'ya ve kitabın yazarı adomajanstan Ahmet Karayün'e çok teşekkür ediyorum.






Bu da Sevgi'nin yaptığı yengeç bacağı kavurma. Hemen burun kıvırmayın inanılmaz lezzetliydi. :)) Asıl sürprizi ve devamı aşağıdaki fotografta.




Onlar aquadislerin içine yerleştirildi, üzerine kaşar peyniri ve fırına. Kim demişse denizden babam çıksa yerim diye ne kadar doğru. :))))



İçi çikolatalı kocaman bezeler, üzerine ev yapımı krema.





Onun üzerine de yukarıdaki çikolatanın parçaları. Onun üzerine de kayısı likörü. İnanılmaz lezzetliydi. Tabii sakın kalori hesabına girmeyin çok gereksiz. :)))) Bunu da Sevgi yaptı tabi ki.




Dün yaptığım mozerellalı, fesleğenli közlenmiş biber salatası.(Lezzet dergisinden alınmıştır tarif.)





Kırmızı ve sarı dolmalık biberleri fırında közledim,kabuklarını soydum. [sarı- kırmızı olması tamamen tesadüftür :))] Fesleğen yapraklarını ince ince kıyıyoruz. Limon suyu, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ile sosumuzu hazırlıyoruz. Biberlerin üzerine mozerella peynirimizi iri iri kesip yerleştiriyoruz. Üzerine fesleğen ve sos.




Bu da gene Lezzet dergisinden pastırmalı, permasanlı patates salatası.




Taze patatesleri haşlayıp soyuyoruz, ikiye bölüyoruz. Badem, maydanoz, roka, sarımsak, permesan peyniri, zeytinyağı ve limon suyunu robotta püre haline getiriyoruz. Tuzunu, karabiberini ayarlıyoruz. Patateslere sosu ekleyip karıştırıyoruz. Pastırmaları az zeytinyağında biraz kavurup patateslere ekliyoruz. Turpları da ekleyip servis yapıyoruz.

Artık permesan ve mozerella gibi peynirler Türkiye'de de imal edildiğinden fiyatları düşük.





Bunlarda çiçekler , bir tanesi o dalga geçtiğiniz menekşem. :)) Bakın nasıl gelişti.

43 yorum:

  1. Inanilmaz ac ve ofiste calismak zorunda oldugum su saatte bu postunuz bana cin iskencesi gibi geldi :P Harika gorunuyorlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hemen size ışınlıyorum. :))) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. bu günki menüden ben mozerellalı biberleri üstünede kremalı çikolatayı alayım tabi likörsüz:)
    biberler tamamen tesadüf diyorsunuz yani
    bu arada tebrikler finale çıkamasanızda çok büyük başarı
    menekşede maşallah tam fenerbahçenin mavisi gibi
    bide yanında sarı olsa nasıl yakışırdı
    hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  3. daha önce dediğim gibi deniz ürünleriyle aram yok ama biber harika görünüyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biberler güzel oldu gerçekten peynirle falan. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ya öyle şeyler yazdın soğuttun beni menekşemden. :))Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SAKIN SAKIN
      AYDA BİR MENEKŞENİN RESMİNİ İSTİYORUM SİZDEN:)

      Sil
    2. İnat ettim açtıracağım diye aylardır ama başardım. :))

      Sil
  5. Tek kelime ile muhtesem hepsi. Ben acaba benim blogda tarif yazmasammi artik diye dusunuyorum. Boyle guzel tariflerim yok:-) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu senin çok ilginç tariflerin var. İlgiyle izliyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Kiatla tarifler arasındaki 4 resmi göremedim..Gördüklerim yetti gerçi :)) Menekşeye dalga geçilmek yaramış gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye gözükmüyor acaba? Evet dalga geçilince hırs yaptı çiçek. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Bak arkadaşım bu menü muhteşem :) Sevginin de senin de ellerine sağlık.:)Şimdi biberlerin rengine gelelim. Yeşil biber kalmamış mı çarşıda pazarda:))) Fanatikliğin bu kadarına da pes yani:))) Hani satılsa şu meretin laciverti sırf sana inat kızartıp koyacaktım ortaya:)) Bu arada yengeçli aquadisler de konuşuyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faruk'la çok didişmelerimiz vardır bu rekabetle ilgili. Geceden maçlara giderdik cebimizde cep kanyakları sabaha kadar soğukta. Gençlik işte. :)) Ama bu biberler Lezzet dergisinden renkler de dahil bire bir alınmadır. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
    2. Faruk artık takımların renklerini bile unutmuştur.:))) Gençlik güzeldi ve heyecanlıydı...:) Sene sonunda toplu bir kaçamak yapıp, Beyoğlu'na gittiğimizi hatırlıyorum. Fahri Bey yeni Cumhurbaşkanı olmuştu.:))) Ayşeler, Mine,Faruk, sen var mıydın? 15 kişi falandık. Akşam üstü okula, arabalara binmek üzere gelince Binnaz Hanım avlamıştı hepimizi ve evlere uyarılar geldi. Babama bile derdimi anlatamadım:))) "Yahu Faruk da yanımızdaydı. Amca oğlum" dediysem de lafla epey zılgıt yemiştim:)))

      Sil
    3. Ben yoktum herhalde ama Ayşe'nin korumalarının bayağı nimetini görmüştük.Ayşe'yi bıraktıktan sonra buluşurduk her yerde biz mafya babası gibi önde korumalar arkada. :)) Cidden gençlik çılgınlık demekmiş.

      Sil
    4. Zaten o kaçamağın yapıldığı gün, korumalar uyarmış Binnaz Hanımı. Biliyorsun orada oturup beklerlerdi. Tenefüslerde göz takibine alırlardı:))) Bizdeki çocukluğa bak! Bütün bunları bil ve Millet Parkının orada duvardan atlayıp kaç:))))Karşıda da otobüs durağı vardı:) Bin "vın":)))Şaban amca bizim Moda Servisinin kaptanıydı:)) Adamcağızı sorguya çekmişler. Dokunsan ağlayacaktı zavallı. Nur içinde yatsın.:)

      Sil
  8. Hepsi güzel de,en güzeli çiçekli köşe olmuş.Kaloriferler yansa da bahar pencerenin önüne kadar gelmiş.Bir de çikolatalı bezeler çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bahar geldi sayılır. İstanbul'da Nisan ayı hep böyledir. Çikolatalı bezeler müthiş. Bir de kocamanlar ben ilk defa gördüm bu kadar büyüklerini. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  9. Ilhan lutfen Sevgiye soylermisin birdahakine Canada daki garibanlarida cagirsin deniz urunlerine ve bezelere..bu arada gercekten Sulenin dedigi gibi biz artik tarif yazmasakmi ne..ellerine saglik her yaptigin icin...sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Onlardan sizin orada alası vardır. Bak Müjde hanım kızmış çiçek , yemek paylaşımı yapıyoruz diye. Ama burada ben siyaset yapamam. Yemek bloğu. Bende çok üzülüyorum memleketini bu haline ama bir tane oyum var başka bir şey gelmiyor elimden. Neyse teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil
  11. İlhan bey eline sağlık,harika şeyler gördün yine... Şu yengeç bacağı kavurmasını duydum da yemedim ama tadına bakmak isterdim, denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim:)ah şu menekşeleri bir ben yetiştiremiyorum hemen kuruyorlar nedense:(sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menekşeler ithal geliyor ondan zor oluyor galiba. Ben de çok uğraştım. teşekkür ederim.

      Sil
  12. Hazırladığınız tüm yemekler çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Yengeç bacakları güzel görünüyor. Ben de denizden çıkan herşeye imrenerek bakarım ama pek yiyemem kokudan dolayı. Fırınlanmış hali de çok süslü duruyor :)
    biber salatanız harika, közlenmiş biberler çok lezzet katıyor salatalara bence. Ellerinize sağlık. Menekşenize de maaşallah diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çoğu kişi yiyemez zaten. Sebzeler közlenince ayrı bir lezzet oluyor. Bir de mozerella falan çok değişik oldu. Menekçeler coştu şu sıralar. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  14. bu saate bloğunuza girdiğime pişman oldum ......hangisini seçsem değil,hepsini almak isterim,hem yer ,hem okurum .....of,of....

    YanıtlaSil
  15. İlhan bu ne kadar renkli ve zengin bir yazı olmuş. Çok hoş geldi gerçekten:)
    Tam da yürüyüşe çıkmak üzere iken resimlere yapışıp kaldım anlayacağın...
    Sİzlere afiyet şeker olsun. Yapanların ellerine sağlık.
    Kitabın ismini not ettim...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar geldi ya biraz renkli olsun dedim. Aslında Ankara'nın da güzel zamanıdır değil mi? Yazı kötü olurda. teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  16. Nasıl yenmezki? Yengeç bacağı harika görünüyor İlhan ya :) denizden çıkan her şeyi yerim en azından denerim. Denemeden asla seviyorum veya sevmiyorum demem.
    O içi çikolatalı bezelere bayıldım daha doğrusu bu fotoğraflardaki tarifler çok iştah açıcı :) ellerinize sağlık.
    Menekşe hiç bakamıyorum ben :( hemen ölüyorlar. Sizinkiler çok güzeller birde Sümbüller harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bence dene çünkü eskiden çok pahalı olaylardı şimdi bayağı ucuz. Ayrıca kırk yılda bir yiyoruz. Menekşeler evet bu sene güzel oldular. :) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  17. Ilhan ben birseyler kacirmisim galiba?? Anlamadim?? ben paylasirim yemekleri, cicekleri, gezileri ve bahcemi, ha birde saraplarimi:)) senin gurmeler yaninda bizimkiler pek yakismiyor ama olsun ya onlarda kayniyor iste :)gunesli bir hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu senin paylaşımlar süper. Asıl ben sizlerden her gün bir şeyler öğreniyorum. Evet gene güneşli çok güzel bir gün. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  18. Bir yemek kitabını okur gibi olduk Çicekler de ne güzel büyümüşler nazar değmez İnşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçekler uğruna her gün deliler gibi yürüyorum. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  19. Hangisine yorum yapayım şaşırdım :) Hepsi birbirinden güzel kareler..Yengeç bacağı çok güzel gözüküyor ama yemediğim için tadını bilemiyorum ..

    Menekşe süper olmuş ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül çok teşekkür ederim. Doğru yengeci çoğu kişi yiyemez haklısın. Eveeet menekşe süper oldu.

      Sil
  20. Közlenmiş biberli tarif hoşuma gitti :)
    Ama hiç yengeç yemedim sanırım onu deneyemem :)
    çikolata çok iştah açıcı,lezzetler için ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yengeç riskli tabi ama zannediyorum zamanla mutfağımıza girecek. tatlı çok güzeldi gerçekten. teşekkür ederim.

      Sil
  21. Yengec bacagi kavurmaya kim burun kivirabilir ki? Belki zaman zaman balik azaliyor olabilir ama biz Kanada'da yasayanlara gore yine de cook sanslisiniz. Benim burada somon disinda 'aman bak bu garip kokmuyor' diye yedigim balik o kadar az ki:( Ben bir de Izmir'liyim. Iskence iskence...

    Afiyet olsun, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çok Kanada'da yaşayan var. Hle İzmir'lide olunca gerçekten çok zor balık ve deniz ürünlerine hasret olmak. Somon'da fena değil hiç olmazsa nefsi köreltir. Teşekkür ederim.

      Sil