Karnıbaharla ilgisi yok tabi ama benim yaptığım baharatlı zeytinyağ. Şişeye taze biberiye, bir adet defne yaprağı, bir adet kurutulmuş acı kırmızı biber, iki diş sarımsak, tane karabiber koyuyoruz, onbeş gün karanlık ve serin yerde bekletiyoruz. Tavsiye ederim yapın ekmeği banıp banıp yiyorsunuz. :)))) Arkada görünen menekşeyi hor görmeyin, o bir çiçeği açtırmak için iki senedir takla atıyorum ben karşısında. :))
Gelelim karnıbahara.
Malzemeler:
1 adet orta boy karnıbahar
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşer peyniri
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Pul biber
Tereyağ
Tarif:
Karnıbaharı bol tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz.
Unu , sütün yarısı ile iyice ezerek topaksız hale getiriyoruz ve karnıbaharın her tarafına buluyoruz. Kalan sütü çırpılmış iki yumurta ve yoğurt ile karıştırıp onu da karnıbaharın üzerine döküyoruz tuz ve karabiberini ayarlayarak karıştırıyoruz.
Şu yumurtaların rengine bakar mısınız? Köy yumurtası falan değil marketten alınma ama mutlaka bir şey var bu işin içinde, yoksa iyi niyetle mi düşünelim?
Fırın kabını yağlayalım, içine biraz un serpiştirelim. Karışımı fırın kabına boşaltalım, üzerine kaşar peynirini serpiştirelim.
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında kaşarların üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de kızdırılmış tereyağında pul biber dökerek servis yapalım.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor,karnıbahar fırında hafif ve daha lezzetli oluyor :)
YanıtlaSilbaharatlı zeytinyağına bayılırımm bende kahvaltıda kuru baharatlar ekleyip ekmeği bandırıyorum,ama sizinki daha bir güzel :)
Aslında fırında her şey çok güzel oluyor. Baharatlı hem de acılı biraz iştah açıcı sanki ama yiyoruz valla. Yorumunuza teşekkür ederim.
SilFırında olması çok daha hafif ve sağlıklı olur herhalde.Ben aynı aşamaları yapıp sonra mücver gibi yağda kızartıyordum.Baharatlı yağda güzel fikir,teşekkürler paylaşımlarınız için.Elinize sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilEvet ya kızartarak da çok lezzetli olur. Ben teşekkür ederim yorumunuz için.
Silİlhan ne yaptın sennn:))
YanıtlaSilBu muhteşem bir tarif ve bana çok fazla hitap ediyor. Tek sorun, yoğurt kullanılması. İntoleransım olduğundan yoğurt yiyemiyorum mayalı olduğu için. Aynı tarifi yoğurtsuz yapabilirmiyim sence:)
Lütfen evet deee:)
Ellerine sağlık, sevgiler...
Yoğurt koymasan da olur tabi ki hatta daha da iyi olabilir. Teşekkür ederim yorumun için.
SilKış sebzeleri ile vedalaşmanın zamanı geldi ama ayrılmak kolay değil :) Karnıbahar'ı zaten seviyoruz. Yeni tarif için teşekkürler. Baharatlı zeytinyağınız harika görünüyor, menekşeniz de çok güzel. Bu gün bende eve iki saksı menekşe aldım...benimkiler de çok güzel :)
YanıtlaSilkarnıbahar da kolay kolay gitmiyor daha çok yeriz. :)) Zeytinyağı aslında koyu şişedeydi, öyle olması gerekiyor, gözüksün diye öyle yaptım. Menekşe yerini sevdi mi devamlı açıyor ama ben bayağı uğraşıyorum. Her saar ışığa göre güneşe göre yeri değişip duruyor. :)))) Sizinkile de güzeldir mutlaka. Teşekkür ederim.
SilBana şu yemeği şöyle yapabilmek hiç kısmet olmadı inanır mısın? Güleceksin ama gerçekten durum bu.:))) Karnıbahar bizde çiğ tüketiliyor. Yanına peynir çeşitleri, dereotu, sarımsak,zeytinyağ ve baharat karışımlarından bir dip hazırlıyorum. Çiçeklerini batıra batıra, taze ceviz niyetine yiyorlar.:)) Bana pişmişini yemek ancak dünürüme gidince nasip oluyor.:) Anla halimi...Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBende çüğ seviyorum aslında acı soslarla falan. Hem daha sağlıklı ama fırın da güzel oluyor. Bu saatte senin sayfaya girmeğe korkuyorum gene buzdolabının önünde yalanmamak için. :)) Teşekkür ederim.
SilBaharatlı zeytinyağı güzel lezzet.
YanıtlaSilKarnabahar fırında benim de tercih ettiğim usul, tek fark yoğurt katmazdım .
Yumurtanın sarısının öyle kırmızı olmasının sebebinin tavuklara mercimek kırığı yedirdikleri için diye duymuştum, ne derece doğru bilemiyorum :)
Ellerinize sağlık.
Yoğurt katılmasa da olur tabi. Tabi ya var bir hile bu yumurtalarda. Yazıklar olsun çocuklar yiyor daha çok. Mercimek kırığına razıyım ben zararlı bir şey olmasın da. Teşekkür ederim.
SilZytinyağı mükemmel karnıbahara zaten bayılırım fırınlanmış haline heleki:)elinize sağlık süper!
YanıtlaSilAslında karnıbaharda herkesin sevdiği bir sebze değildir. ama fırınlanınca bir de tereyağ, sarımsaklı yoğurt falan bayağı güzel oluyor. Teşekkür ederim.
SilZeytin yağ harika olmuş kahvaltıda güzel olur ama ben pek yemiyorum eşim çok sever gelmesine onbeş gün önce yapayım:))karnabahara diyecek yok nefis olmuş bizim evde karnabahar canavarı var. Kızım hastası:)elize sağlık çok lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilKızınızın karnıbahar sevmesi ilginç ve çok güzel. Çocuklar pek sevmez çünkü. Zeytinyağını yapın gerçekten çok güzel oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilEllerinize sağlık. Biz karnabaharı çok severiz özellikle de bu şekliyle. Bu arada aromatik zeytinyağlar gerçekten güzel oluyor. Ben de herkese tavsiye ederim.Sevgiler.
YanıtlaSilFırında hem lezzetli hem de hafif oluyor. Bu çeşit yağları evden hiç eksik etmemeğe çalışıyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilBenim çok sevdiğim bir tariftir. Ellerinize sağlık İlhan bey..
YanıtlaSilZeytinyağı biberiyeler ve menekşeler de ayrıca takdire şayan..
Özellikle menekşeyi beğendiğinize çok sevindim. :)) Teşekkür ederim.
SilAh ah birde ben yedirebilsem evdekiler, karnıbahar piştiğinde burunlar kıvrılıyor. Ama birde bu tarifle şansımı deneyeceğim bakalım. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilBu şekliyle bir deneyin hiç karnıbahar tadı kalmıyor. :)) Teşekkür ederim.
SilFırında karnıbaharı bende çok severim.Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim yorumunuza.
SilBaharatlı zeytinyağını ben de deneyeceğim. Karnıbahar fırında çok daha güzel olmalı. Bol yoğurtlu bir de :) Acıktım sanırım. Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDene özellikle salatalarda, mezelerde çok güzel oluyor. Evet yoğurt ve sarımsak da tabi her yere olduğu gibi buraya da çok yakışıyor. Teşekkür ederim.
SilKarnibahari sevenlerdenim ben de. Artık haslarken mutfağın korkmasına da çözüm bulundu ya. Hiç korkum kalmadı. Bol bol yapıyorum kısın. En çok da kızartmasını. Bulamaca batirip kızgın yağda.... Üzerine mutlaka sarımsakli yoğurt. Fırında pişirme fikri harika. Yağda kızartmadan daha sağlıklı. Ellerinize saglık.
YanıtlaSilkarnıbaharın kokusunun çözümü nedir ben bilmiyorum valla2 gündür evi havalandırıyorum.Evet fırın kızartmadan daha sağlıklı. Teşekkür ederim yorumuna.
SilCicek yetistirme konusunda ozurluyum malesef. Menekse en cok sevdigim cicekler icerisindedir. Birkac kez denesemde olmadi. Tuh tuh masallah sen cicek bile actirmayi becermissin. Karnibaharda guzel gorunuyor. Ellerine saglik
YanıtlaSilBen bu menekşede inat ettim çiçek açtıracağım diye. Sonunda açtı rahatladım. :)) Teşekkür ederim.
SilMmm harika eline saglik.
YanıtlaSilImmmm nefis olmuş...Bana da beklerim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Zaten takipçinizim.
Silİlhan Bey;
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok severim sevgiler...
ellerinize sağlık
YanıtlaSilzeytinyağı çeşnilendirmeyi bende çok severim.
Evet değişik oluyor saltalarda, mezelerde. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilZeytinyağını böyle çeşnili denemedim ama kırmızı biber koyup ekmek banmayı çok severim :)
YanıtlaSilMenekşe konusunda sabrına hayran kaldım ama bende çiçek konusunda inatçıyım biraz :) çok güzelmiş rengi.
Karnabahar daha çok çiğ olarak tüketmeyi çok seviyorum, yarım kilo yerim öyle :) gerçi fırında çok hafif olmuştur eminim ellerinize sağlık.
Bir tane çiçek açsın yeter. Bodrum'da saksıya kabak, domates falan ekerdim , yerliler benle dalga geçerlerdi.:)) karnıbahar evet çüğ de güzel oluyor ama fırında hem lezzetli hem de dediğin gibi hafif oluyor. Teşekkür ederim yorumuna.
SilKarnabahar görüntülerine diyecek hicbir söz yok zaten,afiyetler olsun.
YanıtlaSilZeytinyagini dediginiz gibi hazirlayip,ekmegi bandira bandira yersek kilo almayiz demii:)) Hani Zeytinyagi saglikli yaa,tereyagi olsa kilo aliriz,o acidan sormustum:))
Önceki yillarda 8 meneksem vardi,yaz-kis üzerinden cicek eksilmezdi,her gelen ne kadar güzel diye diye menekselerimden simdi bir tane kaldi.
Ben de simdi orkidelerimin acmasini bekliyorum,ama niyeyse acmiyor hicbiri...Yani o beklemenin ne demek oldugunu biliyorum...Güzel günler diliyorum
Yoooo zeytinyağı kilo aldırır mı hiç? Hem de ben rejimdeyim niye öyle söylüyorsunuz? :)))) Şaka bir tarafa 2 haftada 5 kilo verdim. Menekşeler artık ithal olduğu için hormonlu oluyor. Önce bir güzel açıyor sonra hepsi gidiyor. Size de güzel günler olsun. Teşekkür ederim.
SilThank you for your visit and comment. I'll visit your blog soon.
YanıtlaSilBirkaçgün önce yazını okudum ama yine nedendir bilemem resimleri göremedim :( Bugün görünce yazdım artık :) Öncelikle yağ fikri çok güzel bende evde en çok zeytin yağı kullanırım..Bu sene 30 litre fln aldık :)
YanıtlaSilmenekşeki okadar severimki ama birtürlü besleyemem hemen solar bende çok üzülüyorum diye almıyorum artık :( Okadar güzel açmış ki Maaşallah diyelim emek boşa gitmesin :)
Karnabahar süper gözüküyor fırında hiç denemedim görmedimde bu şekil..Ama benim damak tadıma uygun birdahakine bunu yaparım artık ..
Yumurta sarılarınada boyamı karıştırıyorlar acaba :D Yada tavuğa boya içerikli birşeymi yediriyorlar ?
Ellerinize sağlık ..
Ya Ayşegül senin mimi hala cevaplamamışım halbuki yazıp pc ye kaydettim bulamıyorum ama söz yanıtlayacağım. Yazıları görememe sorunu yanlız sende var. Neden kaynaklanıyor acaba? Ben de menekşeyle bayağı mücadele ettim ama başardım sonunda. :)) Valla bu yumurta olayını hiç anlamıyorum ama mutlaka bir hile var. Teşekkür ederim yorumuna.
Silhepsi çok güzelde karnıbaharıda çok beğendim.bu arada yumurtalar gerçekten kırmızı mı mmerak ettim.ellerinize sağlık.mutlu günler.
YanıtlaSilYa yumurtalar gerçekten o renk. İnanmıyorum ama. Bu tavuk ve yumurta olayı her geçen gün daha kötüye gidiyor. Teşekkür ederim.
Sil