27 Mart 2013 Çarşamba

CEVİZLİ BUĞDAY SALATASI

Bir ay kadar önce yukarıdaki Malatyalı komşum getirmişti haşlanmış buğdayı sıcaktı daha, sen ne koyarsan koy içine dedi. Onlar toz şeker serpip yerlermiş. İlginç değil mi? Ha bir de eğer yaparsan mutlaka buğday diri kalsın yoksa lapa olur dedi. Ben çeşitli yeşillikler , nar taneleri falan koyup yemiştim. Dün tadinadoyamadim.blogspot.com da cevizli bir tarif vardı not ettim bugün de malzemelerde bazı değişikliklerle yaptım çok lezzetli oldu. Bu arada tadinadoyamadim.blogspot.com a çok teşekkür. Hem doyurucu oluyor hem de yaptığım rejime uyuyor. Rejim demişken iki haftada beş kilo verdim, tahtaya vurdunuz mu? :))))





Söz bloglardan açılmışken geçen hafta da pumpulininmutfagi.blogspot.com dan yukarıdaki incir tatlısını yaptım. Lütfen oradan bu tarife bakıp yapın lezzetine inanamayacaksınız. Bir teşekkür de bu blogger arkadaşımıza.




Malzemeler:
1 su bardağı buğday
3 adet taze soğan
2-3 sap taze nane
1/4 demet maydanoz
2 adet kırmızı biber turşusu
1 adet kornişon turşu
Ceviz istediğiniz miktarda
Zeytinyağı
Balzamik sirke ( ben şarap sirkesi kullandım)
Limon suyu
Tuz
Kummel



Tarif:

Buğdayı bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi günü haşlıyoruz. Çok haşlamayalım biraz diri kalsın. Derin bir kaseye buğdayı koyuyoruz. İnce ince doğradığımız taze soğanı, maydanozu, taze naneyi, küp küp doğradığımız kırmızı biber turşusunu, kornişon turşuyu, tuzunu, kummeli buğdaya katarak iyice karıştırıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sirke, zeytinyağ, limon suyunu döküyoruz. Afiyet olsun.

36 yorum:

  1. Toz şekerli buğday çok güzel olur,yani ben severim.
    Nazar değmesin iki haftada beş kilo çok iyi.
    Bu incirli tarifler filan da diyete dahil mi acaba :)
    Buğday salatasını ben de arada yaparım kırmızı biberli,mısırlı ve bol yeşillikli her haliyle güzel oluyor,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toz şekerli ben hiç duymamıştım. Gerçi 3 kilo baştan kolay veriliyor su gidiyor vucuttan. İncir günde 1 adet . :)) Ben geçen sefer narla yapmıştım salatayı çok güzel olmuştu. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. ÇOK GÜZEL OLMUŞTUR EMİNİM
    BENDE TAVUKLUSUNU YAPIYORUM
    HAŞLANMIŞ TAVUK VE CEVİZ İLAVE EDİYOORUM
    SARMISAKLI YOĞURT ÇOK AZ DA MAYONEZ
    ÇOK LEZZETLİ OLUYOR
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin ki daha güzel olmuştur mutlaka tavuk, sarımsaklı yoğurt, mayonez süper. Sana da hayırlı akşamlar olsun. Ellerine sağlık.

      Sil
  3. Komşunuzun verdiği, ilk dişini çıkaran bebekler için yapılan "diş buğdayı" merasimi için hazırlanan şekerli buğday olabilir.
    Sizin buğday salatası da enfes görünüyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyordum hiç "diş buğday" ını belki de öyledir. Salatası her bakımdan mükemmel oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Harika olmuş ellerinize sağlık.Bende yaparım özellikle diyet yaparken buğday,bulgur ve karabuğdaydan (karabuğdayın yağı kasa çevirme özelliğini duydunuz mu bilmem mutlaka deneyin derim)hepsinden de çok güzel salatalar oluyor.Ayrıca süper gidiyor kilo verme işi tebrikler...Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabuğday olayını hemen not ettim. Pirinci artık tamamiyle kesmek gerek. Evet kilo verme işi her şeye rağmen fena gitmiyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. rejim mi diyet mi nasil bisey bu:)tatliyi cok sevdim incirli ne olsa yerim salatada guzeldir eminim ceviz var ne de olsa elerinize saglik cok guzeller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi tatlıyı yapıp da hepsini yemiyoruz herhalde. Günde 1 tane. :)) Şu anda dengeliyorum yediklerimi ama ne kadar sürer bilmem. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  6. Paylaşım süper :)Sizde çok güzel şeyler yapıyorsunuz..Bloğunuz oldukça doyurucu :)

    YanıtlaSil
  7. öncelikle tahtaya vurdum maşallah:))))salata da güzel ama canım incir tatlısı çekti şimdi:)))ben de yapayım bir ara elinize sağlık..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakın o kadar yazdım bir tek siz vurmuşsunuz tahtaya. :)) Bunlar hepsi size göre bence. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. buğday salatası favorilerimdendir,en çok besleyici doyurucu,salata ve yoğurt içinde kullanmak dışında çok fazla kullanılmıyor o yüzden o tariflerde bol bol değerlendirmek lazım :)
    ellerinize sağlık,cevizde çok yakışmıştır eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yeni keşfettim aslında buğday salatasını. Doğru söylüyorsun faydalarından dolayı çok tüketmek gerek. Ceviz zaten her şeye çok yakışıyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  9. Önce eline sağlık diyerek başlıyayım. Beş kilo verişini alkışlıyorum. Tahtaya da vurdum. Ama inanamadığım birşey var. :) Senin gibi incecik bir adam nasıl kilo aldı?:) Hepimiz okul yıllarına göre aldık bir şeyler haliyle, ama ver gitsin kardeşim:) Ben de çok korkuyorum kilodan! Hatta ödüm patlıyor:) Neyse ki fazla yemem de idare ediyorum. İncir tatlısı mükemmel ama parayı buğday alır diyorum.:)Bir tabak gönderseydin şu kardeşine... Afiyetler olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahtaya vurduysan sorun yok. :)))) Evet ya 45 kiloydum o yıllar. :( Bilsydim sevdiğini sana ışınlayıverirdim bir tabak. :)) Tabi seni yanında tatlı lafı etmem abes olur. Tşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  10. Ben de çok sık yaparım buğday salatasını. Gerçekten ceviz ve nar ekşisini çok yakıştırıyorum bu salataya. Balzamik sirke denememiştim, mutlaka deneyeceğim.
    Gerçi şu sıralar o kadar hareketli bir dönem geçiriyorum ki, ya dışarıda yiyoruz yada pratik yemekler hazırlıyoruz.
    Ama canım çekti en kısa sürede yapmak lazım:))
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nar ekşisi ve ceviz her şartta her yere yakışıyor. Hareketlilik hayırdır inşallah. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  11. Elinize sağlık buğdayı tüketmenin güzel bir yolu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buğday yeni yeni girdiği için eve daha başka tüketme yollarını da bulurum herhalde. Sağolun yorumunuz için.

      Sil
  12. Gerçekten çok güzel tatlıya bayıldım, salata ben çokgüzelim diyor. Ellerine sağlık İlhan bey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı evet tereyağını saymazsak hafifte sayılır. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  13. Buğday salatası çok güzel, hele diyete uygun olması ayrı bir güzel :)
    Tatlı da çok nefis görünüyor.

    Tebrik edeyim öncelikle diyetteki başarınızı..Tahtaya vurmanın faydası olacağına inansam vuracağım da.. :)
    Darısı tüm kilo vermek isteyenlerin başına...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buğdat aynı zamanda lezzetliymiş de yeni keşfettim. Diyette başarı mı değil mi bundan sonraki haftalarda netleşir. İlk haftalar vucuttaki su gittiği için kilo vermek kolay oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  14. Salata süper görünüyor muhteşem bir lezzeti vardır eminim.Bizde haşlanmış buğdaya şeker atar yeriz çok da güzel olur.Verdiğiniz kilolardan ötürü sizi kutluyorum umarım hedeflediğiniz kiloya ulaşırsınız.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerli buğdaayı çok merak ettim en kısa sürede deneyeceğim. Biraz da sporla, en azından yürüyüşle desteklenirse veriliyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  15. buğdayı bu günlerde okumuştum ,çok,ama çok faydalı bir şey,çok hastalıklara iyi gelen bir şey,tercüme edipte bir gün yayınlarım,çiği olarak kullanılır,yani biraz çimlendirmişler .Bol,bol yemek lazım,salatada hiç denemedim,vakti gelmiş ,ellerinize sağılık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok faydalı ben de yeni yeni yemeğe başladım. salatası da çok güzel oluyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  16. Şekerlisini çocukken yerdik. Bayıldım sizin önerinize, hemen yapmalıyım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerliyi en kısa zamanda deneyeceğim ben de merak ettim. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  17. Aman nazar değmesin, böyle devam etsin diyelim diyetiniz :)
    Tatlı da salata da harika görünüyorlar. Buğdaydan bizim oralarda hedik yaparlar. Nohut ve fasulyeyle karıştırılıp tuzlayıp yenir. Şekerlisini ben de ilk kez duyuyorum. Denemek lazım :) Salata hali de çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyet şu anda iyi gidiyor bakalım. Hedik ismide ilginç. Teşekkür ederim.

      Sil
  18. Biliyormusunuz? ben buğdayı çok severim :) hani çocuklar için diş buğdayı yapılırya nasıl yerim :) o yüzden bu tarifinizi mutlaka denemek istiyorum.
    İncir tatlısıda nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diş buğdayını ben yorumlardan öğrendim açıkcası. Bizde adet değil demek ki. Buğday çok faydalı da olduğundan tüketmek gerekirmiş. Teşekkür ederim.

      Sil