22 Ocak 2013 Salı

MİMLENDİM





besparasiz.net mimlemiş beni. Blog yazmaya başladığımdan beri ısınamadığım bir konudur mim olayı. Bazen mimlendiğimi göremiyorum haliyle o zaman da cevap yazamıyorum. Bu durumda bana kızanlar hatta izlediğim bloglarından silenler, engelleyenler oldu. Bazen de konular açıkcası benimle yakından uzaktan ilgisi yoktu, onları da cevaplamadım. Ama Ebru'nun mim konuları ilginçti, bu da öyle. Besparasiz.net e teşekkür ediyorum.
Konu " çocukluğunuzda siz etkileyen ve unutamadığınız oyuncaklarınız"
Benim çocukluğumda çok çeşitli oyuncaklar yoktu bu bakımdan çok şanssızdık. Plastik arabalar, tüfekler, topaçlar, misketler başlıcalarıydı. O kadar az oyuncakla oynamışım ki ne zaman bir yerde donanımlı bir oyuncak görsem içimden almak gelir. :))















Onun için bende iz bırakan bir oyuncağım olmadı ama 2 oğlumun çocukluktan çıkış döneminde onlara aldığım  commadore 64 ü unutmam mümkün değil. Çocuklar uyuduktan sonra sabaha kadar river rate diye bir oyun vardı onu oynamaktan joystick tutan parmağım nasır olmuştu hala çekerim. Şimdi çocuklar başka evde yaşamalarına rağmen ne attırıyorlar ne de evlerine götürüyorlar. Yüzlerce disketleriyle beraber duruyor.













Çocukluğumdan oyuncaklarla ilgili bir anım yok dedim ama bir tane geldi aklıma. O zaman hep yerli oyuncaklar var tabi. Ağabeyime Avrupa'dan yukarıdakine benzer  monte edilen bir vinç gelmişti. Ağabeyim de bana elimi bile sürdürtmüyor hep kendisi oynuyordu. Ben de evin müsait olduğu bir gün vinçi aldım ve evin karşısındaki bayırdan aşağıya attım. :)) O an duyduğum rahatlığı hala düşündükçe hissederim. :))) Sonrasını sormuyorsunuz değil mi? Sormayın zaten.





























 Ve iple çevrilen topaç. Çocukluğumdan hatırladığım tek oyuncak budur. Geçen senelerde İzmir Karşıyaka'da turlarken işportada arabalar dolusu satılan topaçları görmüş ve almıştım. Hatta salonda büfeye koydum. :)) Meğer Karşıyaka'nın topacı ünlüymüş.

28 yorum:

  1. Mim konusunda kesinlikle katılıyorum, bende yapamıyorum. Bazen kıramayacağım arkadaşlarım oluyor mecburen yapmaya çalışıyorum :) bazende sorular böyle çok ilginç oluyor o zaman tamam diyorum.
    Vinç'i attıktan sonrayı sormaya gerek yok haklısınız :)
    Topaç bende oynardım çocukken, eski oyuncaklar dahamı değerliydi ne.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topaç kız, erkek herkesin oynadığı bir oyuncaktı değil mi? Şimdiki modeller hiç zevk vermiyor. Düğmeye basıyorsunuz kendiliğinden dönüyor. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. ahahahaa,aşkolsun bir karşıyakalı olarak alındım şu topaç lafına,çıkıcam izleyiciliğinden:)))
    mimler bırakmıyor peşini anlaşılan ama bak nostaljiyi çağrıştıran mimlerde hatırlanıyorsun demek ki yaş haddinden ilk akla gelenlerdensin:)şaka,alınmamışsındır umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topacın mecazi bir anlamı mı var, valla bilmiyorum. :)) Evet ya nerede 100 yıllık konular beni mimliyorsunuz. Niye alınayım ya? Teşekkür ederim yorumuna. Mimsiz falan çok iyi gidiyorsun böyle devam. Aman Ha. :))) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  3. Sevgili İlhan, nostaljik bir mim olmuş:)
    Topaçla biz de çok oynamıştık kardeşlerimle.
    Ben de Barbi bebeklerimi hatırlıyorum:)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Barbilerde efsanedir değil mi kız çocukları için. Anlaşılan topaç çevirmeyen yok hiç. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  4. İlhan bey keyifle okudum çocukluğunuza ait kısacık da olsa anılarınızı, ayrıca çocukluk anıları okumayı severim, vinç olayı çok hoş, abiniz haketmiş oyuncakları paylaşsaydı değil mi?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size teşekkür ederim bu vinç olayında bana hak veren tek kişi siz oldunuz. :)) Hak etmişti tabi ama intikamım korkunç oldu. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. HArika bir mim olmuş okurken büyük bir keyif aldım. Şimdi çocuklar hangisine oynayacaklarini şaşırıyorlar. Okadar çok ki oyuncak. Ağzınıza sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyif aldıysanız ne mutlu bana. Ben bazen girip geziyorum oyuncakçıları. Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Severim mimleri cevaplamasını da cevaplananları okumasını da çok severim.Keyifle okudum yazınızı.Şimdi darısı benim başıma diyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum sizin cevaplarınızı. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Misketler, bilyeler, gazoz kapakları nerede, onları unutmuşsunuz :))
    Oyuncak vinci siz attınız ben rahatladım. Benim de öyle bir hatıram var. Ağabey bildiğim komşu bir ailenin oğlunun bir dolap dolusu çizgi romanları -Tom Miks- Teksas- vardı da bir tanesini bile vermezdi. Keşke ben de onlar için bir iyilik düşünseymişim. Şimdi keşkelerim olmazdı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeeet gazoz kapakları ya. Ne kıymetlilerdi. Eve getirirdim, rahmetli annem atmasın diye de saklardım. :)) Ve de Tommiks, Teksaslar. sahaf fuarında inanılmaz fiyatlara satıyorlardı eski sayıları. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Ben de Mimleri hiç anlamıyorum ve de biri beni mimlerse hiç farketmem bile sanırım ..Şimdiden özür diliyeyim ben en iyisi beni mazur görsünler :)
    sizin hatıralarınız çok güzel...topacı abilerimden alıp ben de az çevirmemişimdir..Bir çok erkek oyununu bilirdim zaten..Eee örnek olan abiler olunca , haliyle öğrendim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mim sahibi mail atmış da oradan haberim oldu. Yoksa görmemiştim. Topaç çok gözdeymiş o zamanlar. Teşekkür ederim, iyi geceler.

      Sil
  9. Topac cevirmek kizlarinda hosuna gidiyormus ki hepimiz cevirmisiz zamaninda...
    Topac dönerken avuc icine almak da ayri bir maharet isterdi:))
    Bizim zamanimizda cok fazla secenek yoktu ama,disarda arkadaslarla baska sekilde oynanilirdi....
    Sürekli mimlere davet edilmek benim de hosuma gitmiyor,unutuyorum da,ama güzel sorular oldu mu hepimizin ilgisini cekiyor....Güzel günler diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet burada ben de okuyorum çok şaşırdım, bütün bayanlar topaç çevirdiklrini anlatıyorlar. :)) Size de güzel, şanslı günler olsun, teşekkür ederim.

      Sil
  10. Ilhan Mim cevaplarin cok guzel, resimlerde oyle ama bebek resmine gelince kendimi kaybettim..yaw ne komik ne tatli bir resim o oyle, birde yazisi..gul gul..hala devam ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek çok komik değil mi? :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  11. Öncelikle mim sevmediğiniz halde cevapladığınız için teşekkür ederim :) Yaş nededinyle mimledim latifesi yapılmış ama hiç aklıma bile gelmemişti doğrusu :)
    Çok güzel yazmışsınız anılarınızı mim amacına ulaşmış eskilere gittim okurken..

    O vincin akıbeti kötü olmuş , anladığım kadarıyla sizinkide :)




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim bu güzel konu için. Yaş olayı şaka tabi. :)) İnanın benim akıbetim daha kötü olmuştu, manen yıkılmıştım.

      Sil
  12. Bende pek anlamıyorum mim işinden:)benimde oynadığım bezden bebeklerim vardı teyzem çeşit çeşit kıyafetler dikerdi. Şimdikiler gibi hazır değildi ama çok kıymetliydi:)ben pek topaç oynamadım ama kerdeşim çok oynardı, birde gazoz kapakları misketle oynardık:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki evde dikilmişler, hazırlardan çok daha kıymetli. Gazoz kapaklarını saklamak için evde akla karayı seçerdim. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. Keyifle okudum oyuncaklarınızı :) Çocukluğunuza haksızlık etmeyin bence. Çünkü şimdiki çocukların her türlü oyuncağı var ama bence mutsuz büyüyorlar. Yemin olsun sizin oyuncaklarınıza bu yaşımda özendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bilgisayar çocuğu asosyal yaptığı gibi mutstz da yapıyor. Özlenmez mi, commadore 64 başlı başına bir olaydı. Teşekkür ederim.

      Sil
  14. Hoşlanmıyorum diyorsunuz ama yinede harika şeyler çıkarıyorsunuz ,birde hoşlansanız ne olurdu diyorum başka bir şey demiyorum,iyiki çocukken anlataçağımız anılarımız var onlar çok değerli bence bizi biz yapan anılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok konu ilginç olursa hoşlanıyorum. Bu da güzeldi. Doğru söylüyorsunuz anılar bizle beraber yaşıyor. Teşekkür ederim.

      Sil