2 Ocak 2013 Çarşamba

KARMAKARIŞIK




Yeni yılın ilk paylaşımını başlıktan da anlayacağınız üzere değişik konulardan yapmak istedim. Hala yılbaşı mahmurluğu üzerimde ve tam ayılamadım onun için saçmalarsam beni mazur görün. :) Dua edin balıkla ilgili bir şey paylaşmıyorum. :)) Aslında o da vardı en sonda göreceğiniz tavada bugün mezgit yapmıştım ama açlıktan fotograf çekmeyi unuttum yani bu sefer kolay kurtuldunuz. :))














Yukarıda gördüğünüz kardeş evimin 2012 yılındaki son misafiri. Pazartesi günü odaya girince yatağımda yatıyor buldum. Baktı baktı senin ne işin var burada der gibi, sonra yarım saat yalandı ve saatlerce uyudu. Sonra da çekti gitti. Şimdi ara sıra geliyor.











Yılbaşından bir hafta önce oğlum, nişanlısı ve annesini  yemeğe çağırmıştık. O geceki meyvemiz.











Görmemişin oğlu olmuş misali bu da meyvenin başka bir görüntüsü. :)))















O geceden zeytinyağlı, narlı, cevizli taze börülce salatası. Tavsiye ederim çok güzel oluyor.












 Gene aynı geceden tahinli patlıcan ezme.











Masamızdan bir görünüş.






 




Alması dert, taşıması başka dert, yılbaşına kadar korunması bir sorun yılbaşı hindimiz. Çünkü buzdolabına zor sığdı. Üstelik bir de oğullarım istedi onlara da yapıp gönderdim. Ama çok başarılı görünüyor, değil mi?








 






Yılbaşı soframızdan mayonezli somon ve profiterol. Tatlıyı benim yaptığımı mı düşünüyorsunuz yoksa? :)))) Siz devam edin öyle düşünmeye. :))











Lale arkadaşımızın yılbaşında aldığı hediye. Balık tavası.











Bir tarafı pişince kapağını kapatıyorsunuz, ikisi birbirine geçmeli. Ters çevirip pişirmeye devam ediyorsunuz. Ben omlet çevirme özürlü biri olarak bunu omlette de kullanacağım.
Bugün bu kadar efendim. Tekrar herkese çok mutlu, çok sağlıklı, çok başarılı, çok paralı, çok şanslı bir yıl diliyorum.

50 yorum:

  1. leziz görünüyor ellerinize sağlık ne kadar da hoş bir sofra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yemekler,masa meyveler ,tava her bir şeyler pek güzelmiş.Rahmetli hindiye zaten diyecek lafım yok arkasından konuşulmaz yenmiş bitmiş gitmiş.2013 'te kardeşini yollasın şereflensin yılbaşı masanız.Afiyetler bal şekerler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin kötüsü rahmetli hindiyi ben yılbaşı haricinde de tüketiyorum. :)) Tabi bütün değil. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. çok şık yemekler,sunumlar.hele o kadehli somon muydu,beni benden aldı.börülceyi de pek severim ve bugün itibariyle 4. kez sigarayı bırakmış biri olarak masadaki herşeyi yiyebilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mayonezli somon. Siz sigarayı bırakın yeter ki bir zaman insan yiyor sonra geçiyor o iştahlı hal. Artık başlamayın lütfen. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Belli ki her şey yolunda... ne güzel. Hindi nar gibi kızarmış, sofra mükemmel, ellerinize sağlık. Zaten 2013 yılından ben çok ümitliyim. Her şey daha iyi olacak. Ben de tekrar iyi yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de her şey daha güzel olacak. En azından öyle düşünelim. Ben de size iyi yıllar diliyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  5. omlet ve fasulye kızartması için öyle kapaklı bir tava ben de alacağım, çok iyi oluyor, masanız şahane olmuş İlhan bey, yalnız şarap kadehi kekin içine mi gömülü ben kör, kör öyle mi görüyorum anlayamadım:)))börülce salatası çok merak ettim, ezme harika belli..afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet sizin fasülye kızartmasına da mükemmel olur. O kek değil, mayonezli somon balığı. :)) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. en mühimini unutmuşum kediye bayıldım!!Çok tatlı, nasıl da kurulmuş, uyumuş...çok da güzel, tüylü tüylü...:)))

    YanıtlaSil
  7. İlhan Bey maşallah harikasınız sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kolay şeyler ya. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Meyve tabagi cok guzel kim hazirladi ki :)?? Goruntu harika..yanliz yanindaki siseden bahsetmemissin, siraz sanirim Irandan mi geldi?? Davet masaniz ve yapilan yemekler super..mayonezli somon tarifi varmi sayfanda ? Ilginc ve guzel bir sunum..Tavalardada bol balik pisirmeli guzel bir yil olsun diyorum..Kedicigede bayildim ya canimm ev etrafinda bakiliyor sanirim cokta sirin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarabı nasıl da küçümsemişsin, şişe diye bahsediyorsun. :)))) Şaka tabi, Süryani şarabı. http://www.suryanisarabi.com/ da görebilirsin. Tavda dün yaptım ama resim çekmeyi unutmuşum. Takıntı olayı başaldı artık bu akşam da yapar paylaşırım. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  9. İlhan bey ,çok iyi idare ettiniz blogu,sadece dikkat edin ,yakında koltukta uyumak zorunda kalacaksınız gibi görünüyor,zaten bu miniği insan da kıyamaz ya atmaya,ucuz kurtulmuşsunuz .Sofraya diyecek laf yok,süper olmuş,ellerinize sağılık,eminim misafirleriniz mutlu olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zaten görünce kıyamadım yataktan atmaya. Bereket kendi gitti bazen geliyor, yemek yiyip gidiyor. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  10. Yemekler süper, meyve tabağınıza bayıldım! Ne güzel davetler hazırlamışsınız. O masadakiler çok şanslıymış. Ellerinize sağlık. Tava da çok iyi düşünülmüş, benim aklıma da hemen omletler geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Tava süper. Çok fonksiyonlu. Ama balık ve omlet nasıl olacak bilmiyorum. Koku meselesi. Benim önceden paylaştığım hamsili omlette güzel olur bunda, şimdi geldi aklıma. :))

      Sil
  11. Mutlu yıllar,İlhan bey. O tavadan bende de var,ben özellikle alt-üst tava böreği yapıyorum.Çokta pratik oluyor,iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte blog olayının güzelliği burada. Her an insan yeni bir şay öğreniyor. Börek süper olur, haklısınız. Bu güzel fikir ve yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  12. İlhan bey iyi seneler...Geçen hafta çok yoğundum haftasonu 150 kişilik pasta ve kurabiye siparişim vardı ne kadar çok istesemde turşuyu gönderemedim zamanla yetişiyordum sonra baktımki siz yayında yapmıyorsunuz herhalde şehir dışına çıktı diye düşündüm bu hafta başıda yollamadım...Yarın çarşıya inicem kargoların olduğu yer eve uzakta biraz yarın buranın pazarı ordan yolum geçecek göndericem artık umarım buaralar evdesinizdir...yalnız sizin telefonu...isteyeceklerdir...bana yorumlarda bırakın o yorumu sileyim kargoya vereyim....Mayonezli somona bayıldım tarifi verilmeli mutlaka....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşiniz olsun da gerisi önemli değil. Size çok zahmet olacak ama sizin paylaşımın yorumunda da yazdım çok merak ediyorum turşuyu. Somon tarifini paylaşacağım ileride. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  13. Sofra çok güzel,çok zevkli hazırlanmış,elinize sağlık.Ben mayonezli somona takılıp kaldım onu es geçmişsiniz,kadehle birlikte mi pişti o nasıl bir görüntü ,merak ettim.Ayrıca meyve tabağının sunumu da çok hoş olmuş.Tekrar iyi yıllar,mutlu sofralar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi yıllar tekrar. Mayonez tarifini paylaşacağım da çok kolay. Çok teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  14. Mutlu yıllar. Ben balık tariflerini zevkle okuyorum bu yıl tariflerin devamını da bekliyorum. Sofranız çok güzel. Tavanızı da güle güle kullanın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani sıkılmadınız demek ki balık tariflerinden. :)) Dün mezgit yaptım aç gözlülüğümden resim çekmeyi unuttum. :)) Her şey için teşekkür.

      Sil
  15. ilhan bey sağlıksıhhat mutluluklarla dolu nice seneler.
    en çok hak eden bloklardan birisiniz:))
    tavayı güle güle kullanın yeni ev sahibesi baş köşede şanslı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerinize çok teşekkür ediyorum. Size de mutlu, çok şanslı bir yeni yıl olsun.

      Sil
  16. Merhaba,
    sevdiklerinizle beraber geçen bir günde her şey çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık. Ne mutlu oğullarınıza ki uzakta olsalar bile sevdiklerini yapıp gönderecek böyle becerikli babaları var.
    Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben Avrupa yakasında,çocuklar Anadolu yakasında oturuyorlar. Güzel düşğncelerinize çok teşekkür ediyorum. Şanslı ve sağlıklı bir yıl olsun.

      Sil
  17. Sarap diyecektim ama sen hic birsey demeyince "sise"dedim icinde kola da olabilirdi meyve suyuda:))) web page icin tesekkurler bakacagim hemen..

    YanıtlaSil
  18. İran'da şarap oluyor mu? :)) Gerçi seneye bizde ne olacağı belli değil ya. Şakaydı ya. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Mutlu yıllar...Güzel bir masa...güzel bir misafir...güzel bir hediye...ne demeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu yıllar olsun. Teşekkür ederim Hülya hanım.

      Sil
  20. Dualarımız kabul oldu balık tarifi yok şükür:)))) Eve giren kardeş nede güzel bakmış öyle ,o bakışa tav olmuşunuz siz.Masanız süper olmuş daha ayılmayın bence.İnsan yeni yılın ilk günü gibi bütün yılı böyle mutlu geçirmeli,sevdikleri yanında. Tavada fena değilmiş ,güzel tarifler bekliyoruz bu tavada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Gerçekten dua işi bu. Resim çekmeyi unutturacak kadar güçlü. Ama aynı balığı bugün gene aldım ve resim çekmeyi unutmadım. :))) Tava güzel gerçekten balık yasağına kadar hergün balık pişirebilirim. Veya bloggerlar olarak siz bana balık paylaşımını yasaklayın. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  21. Masa dediğin böyle olur işte hediyenizi güle güle kullanın bol bol balık pişirin balık sağlıktır :))) Tatlı tadında bir yıl geçirmemiz dileğiyle sevgiler ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuza. Balık çok bol şu sıralar faydalanalım bundan. Size de sağlıklı, şanslı seneler olsun.

      Sil
  22. En başından başlayarak, 2012'nin son misafiri çok şeker :) meyve tabağı, salata, Ah o hindi şahane. Masanız çok zarif hazırlanmış ayrıca, o somon, Profiterol. Valla ne diyeyim bilmiyorum, böyle karışık yazıları çok severim. Ellerinize sağlık :)
    Fakat balık tavasına bayıldım, çok kullanışlı bir şey. Güle güle kullanın.
    Yeni yılın size ve sevdiğiniz herkese mutluluklar getirmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı hanım ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Evet biraz karışık oldu hakikaten. :)) Size de mutlu ve çok şanslı bir yıl olsun.

      Sil
  23. Zevkli sofranıza uzun uzun baktım da kolay kurtuluşumuza şükrettim... ya kolay kurtulamasaydık diye düşünmeden edemedim İlhan bey.:) Sunum ve seçki olarak dört dörtlük her şey... paylaşım için teşekkürler ve tekrar mutlu yıllar. Dostlukla...


    YanıtlaSil
  24. :)) Doğru söze ne denir. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Mutlu ve şanslı bir yıl olsun.

    YanıtlaSil
  25. İlhan bey yılbaşı masanız oldukça zengin, ne güzel yiyecekler hazırlamışsınız ellerinize sağlık arkadaşım..
    Hediyenizi güle güle kullanın, mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Size de mutlu, şanslı bir yıl diliyorum.

      Sil
  26. Biz size hiç bir paylaşımı yasaklamayız sayenizde benim balık kültürüm arttı
    hiç bir şikayetim yok
    Masa mükemmel
    Ayrıca siz isterseniz profitrolde yapabilirsiniz
    Ben bile haysiyetli yemek yapacaksam:)
    Bu arada misafire bayıldım ne güzel oturmuş öyle hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok gaza gelmeyeceğim tatlı konusunda hele gene diyete başlamışken. :)) Çok teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  27. Sevgili İlhan, meyve tabağına bayıldım. Harikasın.
    Diğerleride müthiş görünüyor. Ellerine sağlık.
    Oğulların gerçekten çok şanslı :)
    Sana va ailene tekrar mutlu, ışıklı ve huzur dolu bir yıl dilerim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum güzel düşüncelerine. Sevgiyle kal.

      Sil