14 Aralık 2012 Cuma

MİMLENDİM.




Ebru mimlemiş beni, çok teşekkür ediyorum ama bu mim işinden anlamadığımı da belirtmek istiyorum. Alında sorular çok anlam yüklü insan cevaplarken aynı zamanda kendi kendine kerakterinin muhasebesini tekrar bir gözden geçiriyor. Tekrar teşekkürler Ebru'ya.

1 - Mantığın mı, duyguların mı ön plandadır?

Bir balık burcu insanı olarak istemediğim zamanlarda bile duygularım ön planda olmuştur. Aslında en doğru kararlar mantığın ve duygusal düşüncenin  harmanlanmasıyla ortaya çıkıyor. Ama ben bunu çoğu zaman başaramadım açıkcası. Artık o kadar maddiyata dayalı bir dünyada yaşıyoruz ki ister istemez mantık kendiliğinden devreye giriyor












2 - İnsanlar niye mutlu değiller? Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?


p
İnsanlar özellikle bizim ülkemizde her türlü olanaklara sahip olsalar, sağlıkları yerinde olsa gene de kendilerine mutsuzluk yaratacak bir olay buluyorlar. Dün gece bizim sitede yönetim toplatısı vardı, herkes sorunları anlattı. Yaşlı, belli ki emekli çok da kibar bir bey kalktı, " Sitede her şey mükemmel ama kediler beni mutsuz ediyor " dedi. Dayanamadım kalktım, " Sizi ısırıyorlar mı? Niye mutsuz ediyor kediler sizi" Siz kediler olmasa başka bir sebep bulursunuz mutsuz olmak için "  dedim. Bir sene çalışırsınız, çabalarsınız üç gün tatile gidersiniz hemen gittiğiniz yerde hata ararsınız. Otel güzel değil, yemekler yetersiz, deniz soğuk bir sürü olumsuzluk icat eder , dinleneceğinize tansiyonunuz çıkar dönersiniz. Halbuki gittiğin yeri satın almıyorsun mutlu olmaya çalış, rahatla dön. Yok olmaz. Durun ya beni de sinirlendirdiniz. :)))








3 - Çok para harcayıp keşke almasaydım ya da harcamasaydım dediğin bir şey var mı?

Maalesef çok şey var. Halbuki Ankara'lıların eli biraz sıkı olur derler ama ben hiç nasibimi almamışım. Cebimdeki para resmen batar bana. Gece otururken bile harcayacak yer ararım. :)) Bir şey alacağım zaman ilk girdiğim yerden alırım daha sonra daha güzel ve daha ucuzlarını görünce de pişman olurum haliyle. Ama bu yaşa kadar böyle gelmiş bundan sonra da değişmez artık.











Yukarıdakini alsam ( arabayı kast ettim :))  ) pişman olmazdım. :))

4 - Hakkın olduğu bir konuda hakkını savunur musun, yoksa susmak adalet mi dersin?

Kesin haklı olduğuma inanırsam çok ters tepki verebiliyorum. Hatta galiba fazla ileri de gidiyorum. Bu huyumu da sevmiyorum aslında. Hak aramak tabi ki ama biraz ileri gidince haklıyken haksız duruma da düşebiliyor insan.












5 - Tok gözlü müsün yoksa herşeyi olsun diyenlerden misin?

Bazı takıntılarım vardır, gerekli veya gereksiz bir şeyi kafaya taktıysam param da yetiyorsa mutlaka alırım. Yok yok tok gözlüyüm. :))










Yemek konu olursa yukarıdaki gibi açgözlü olabilirim. :)))

18 yorum:

  1. Cevaplar super, ozellikle araba ve yemekle ilgili bolumler ve paylastiginiz karikatur ve resimlerde bir ayri guzelmis..sabah kahvaltisi sonrasi cok iyi geldi..guldurdun beni..Guzel hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvaltı derken? :)) Size de güzel bir hafta sonu olsun.

      Sil
  2. Sevgili İlhan, mim cevaplamaktan ve okumaktan çok fazla hoşlanmamakla birlikte, senin cevaplarını o kadar keyifle okudum ki:))
    İkinci maddenin cevabı gerçekten çok doğru.
    Yazdıkların, görseller hepsi harika.
    Bu arada araba ile ilgili cevapta, açıklama yapman iyi olmuş. Yoksa diğer seçeneği düşünecektik :))))
    Harikasın gerçekten.
    Çok keyif aldım cevaplarından.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında ben de mimin özünü anlayamadığım için beceremiyorum gibi geliyor. Aslında sorular tam senlik, seni de ben mi mimlesem yoksa? :)) Yok yok şaka. Çok teşekkür edrim güzel yorumuna.

      Sil
  3. İLHAN BEY YORGUNLUKTAN BİTAP DÜŞMÜŞKEN MİMİNİZ ÇOK İYİ GELDİ
    ÇOK KEYİF ALDIM DOĞRUSU NE GÜZEL CEVAPLAR VE KARİKATÜRLER
    TEŞEKKÜRLER.HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim, teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ben de okurken gülümseyenlerdenim :) Araba fotoğrafı için yaptığınız yorum süperdi :) Her cevabı görsellerle süslemeniz çok güzel olmuş. Sonuç olarak sevgiler saygılar efendim :)

    YanıtlaSil
  5. Karikatürlere bayildim.Özellikle de Kuyrugun sallanmiyor kismina:)))
    Mimler blog dünyasinin eglencesidir.Bir ara cok yapilirdi ve hepimiz dörtgözle mimlenmeyi beklerdik.
    Güzel bir haftasonu gecirmenizi diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuza çok teşekkür ederim. Size de güzel, şanslı bir hafta sonu olsun.

      Sil
  6. Gerek teknik,gerekse artistik puanım 10 10 10 :))
    Bakın bu mimler sayesinde sizin ne kadar esprili ve eğlenceli olduğunuzu da görmüş olduk:)Ben okurken çok keyif aldım hem de samimi cevaplar olduğunu hissettim.Elinize sağlık.Daha çok mimlerim ben sizi:)))
    şaka şaka tamam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin sayende sevmeye başladım bu mim olayını. :)) Saol yorumun için.

      Sil
  7. Çok keyifle okudum:)))bu arada apartman toplantısındaki o adam kim o la!!kızdım şimdi kediler niye mutsuz ediyomuş laaaynn bu herifi!:)))Alla! Alla!!!Görünce üstüne atlayıp tırmalıyorlar filan mı? Sinir oldum yaa, neyse bu arada karikatürlere çok güldüm teşekkürler:)bu arada ben de para tutamam zaten maddi durumum müsait değil:)para geldiği gibi gider,,ay sonuna anca dayanır:)buna da şükür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben başladım arkamdan bir cüruh ağzının payını verdi. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  8. bücürüğün annesi ile aynı fikirdeyim ,o yumuşacık yumaklardan ne istiyor yahu bu adam.Keyifli bir yanıtlar,okurken çok eylendim,siz çok yaşayın İlhan bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdim toplantıda ağzının payını ama kedi dünyanın en temiz hayvanı. Çok teşekkür ederim Mazes.

      Sil