26 Aralık 2012 Çarşamba

EVDE, DIŞARIDA YILBAŞI HAZIRLIĞI









Bugün yemek tariflerine ara verip evde ve Nışantaşı'nda ki yılbaşı hazırlıklarını paylaşmak istiyorum. İstanbul'da yaşayanlara mutlaka gitmelerini tavsiye ediyorum, orası başka bir dünya şu sıralar. Tabi gidecekseniz hava karardıktan sonra gidin.












Yukarıda gördüğünüz Sevilen'in sıcak şarabı. Benmari usulü ısıtıyorsunuz ve kupaya koyup içiyorsunuz. Emel hanım ( Dostbahçesindenlezzetler) gibi gelmişini, geçmişini, yaşını, üzümünün rengini falan anlatmayacağım size. Çünkü anlamam, işte tarçınlı, karanfil kokulu, güzel kafa yapan bir şarap. Benim şarap konusunda uzmanlığım bu kadar.












Efendim sıcak şarabımızı kupaya doldurduk, yanında çikolatamız, fıstığımız falan şekilde gördüğünüz üzere.











Yukarıda gördüğünüz arkadaşımız Lale'nin İKEA dan aldığı " gingerbread house ".  Kurabiyelerden ev yapıyoruz yılbaşı geçince afiyetle yiyeceğiz tabi çoluk çocuktan sağlam kalırsa.














Kurabiyeleri birbirine yapıştırmak için yumurta akı ve pudra şekeriyle harç yapılıyor.















Ve parçalar birleştiriliyor. Yapımı çok zevkli, insan kendini bir anda çocuk gibi görüyor. :))))













Lale'nin kızı Sevgi. Yüz ifadesindeki ciddiyete baka mısınız?













Bu kaba inşaatı bitmiş hali. Yerdeki bacası. :))










Baca yerine oturtulmuş, etrafına deminki harçtan kar yağdırılmış.










Kurabiyeden evimizin son hali. Karlar yağmış, üzerindeki süsler de şekerden yapıldı. İşte böyle çocukça ama çok eğlenceli, zevkli bir uğraşımız oldu.




















Nışantaşı. Koca bir caddeyi bunların arasından geçiyorsunuz.























Bu ağaç dev gibi. Ben bir kısmını çekmişim nedense.



























Nışantaşı'na da bu araba yakışır. Bir de güzel park edebilseymiş. :))

















Biliyorsunuz bir de orada bütün şöhretlerin arzı endam ettiği Cıtys alışveriş merkezi var. Bizim bir şöhretimiz olmasa da başımız kel mi diyerek daldık içeriye. En üst katına " Mahalle" adını verdikleri gerçek bir mahalle kondurmuşlar. Restoranları, bakkalları, kahvecisi, atm makineleri, birahaneleri ile bir mahalle, daha doğrusu başka bir dünya.












Yemek bloggerı olarak sırf sizi düşünerek :)))) burada yemek yemem gerektiğini düşündüm ve yukarıdaki menüyü seçtim.  Corona bira, haşhaşlı ekmek ve baharatlı ızgara tavuk. Nasıl seçim?











Bu da mahalleden başka bir görünüm. Bugün size bol resimli bir paylaşım sundum. Gene farkındayım yemek bloğu olarak farklı bir consept ama çok güzeldi mazur görün.

35 yorum:

  1. Görseller şahaneydi gitmiş görmüş kadar olduk.Menü seçiminizde iştah kabartan türden olmuş.Kurabiye eve içim gitti.Sanırım yeni yıla kadar bende olsam sabır edemezdim.Yeni yılınızı şimdiden kutlayım mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten çok güzel süslemişler. Teşekkür ederim size de mutlu, sağlıklı, çok şanslı yeni yıllar olsun.

      Sil
  2. İlhan bey kurabiye eve bayıldım, çikolatalara da, valla bu zamanda çocuk olmak lazımmış:)))yılbaşı ağacınız da çok güzel:)bu arada dostbahçesindenlezzetler arkadaşımın ismini bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum:)2013'te umarım Suriye yüzünden savaş çıkmaz ben ençok bunu bekliyorum 2013'ten....:(((bu konuyu uzatıp ümitlerinize,keyfinize turp sıkmadan da gidiyorum:)Nişantaşı hakikaten çok güzel süslemişler...fotolar için de elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de çocuk olsaydınız benim gibi yapardınız kurabiye evi. :)) Artık savaş istemiyoruz yeni yolda. Nışantaşı güzel olmuş hakikaten. Görüp muradımıza erdik. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. problem bende mi anlamadım ama ilk fotoğraf dışındaki hiçbir foto açılmıyor:(((
    yazıları okuyarak neler kaçırdığımı görmek daha acı verici oldu:)
    başka bir gün yeniden deniycem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru sorun sende zannederim. Kapa aç falan düzelir bence. teşekkür ederim.

      Sil
  4. İstanbul'da yeni yıl konseptinde dolaşmış kadar oldum,teşekkürler.Kurabiye eviniz de güzel olmuş,güle güle oturun :)
    Yeni yılınız kutlu olsun,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet 2013 e kadar evimiz o. Sizin de yeni yılınız kutlu olsun.

      Sil
  5. Ilhan oncelikle sarap paylasimin icin tesekkur ediyorum ve estagfurullah ne demek sizler benden cok daha iyi biliyorsunuzdurda neysem:)) Bu arada sicak sarap herzaman satiliyormu yoksa sadece kis zamanimi bu 1, ikincisi Lindt in %70 olanini yedinmi? yemediysen al ve dene derim..3.su Ginger bread house i biz bile hic yapmadik Lale sagolsun:)diyorum ama gercekten sevkli isler bunlar afiyetlen yersiniz artik parca parca, biraz serttir ama bol tarcinli hmmm kahve ile miss..Nisantasi acaip bir yer suslemeler buradan guzel diyebilirim o koskocaman nutcracker larda ne burada bile koymazlar sokaklara onlari:)) yemek secimin harika ama corona hafif kalmistir desemde belki Turkiyede alkolu 5% ten fazladir Afiyetler olmus..bu arada koltuklu resim sizin evmi> ben ordaki ortuye taktim orta masada duran, gelince alacagim ona gore :))Keyifli guzel bir paylasim olmus ozellikle benim gibi yurtdisinda olup Istanbul ve cevresini ozleyenler icin..herzaman olsun boyle paylasimlar..kusura bakma msg aldi basini gitti.. vede Gunaydin diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak şarap belki herzaman bulunuyordur ama çok soğuk havalarda özellikle kar yağdığı zaman talep oluyormuş. Yok sadece oyun oynadık yeme faslı şakaydı. :))) Günlerce açıkta tozlanacak falan. Corona konusunda haklısın ama Efes, Tuborg haricinde bunların yan ürünleri ve diğer biralar vardı. Laf olsun diye içtim zaten. Çok teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  6. Renkler,görseller neşeli anlatım kurabiye evi :)şarap a sonsuz izah :)nişantaşı tekrar geri dön kurabiye evv :))çok güzeldii..Okudum,seyrettim,tekrar döndüm fotoğraflara baktım,ellerinize emeğinize karelerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuza çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı, şanslı bir yeni yıl olsun.

      Sil
  7. Kurabiye eve bayıldım :D İkea'da görmüştüm ve pek oralı almamıştım ama şimdi içim gitti, ben de yapmak istiyorum :))
    Nişantaşı başka bir dünya gibi olmuş. Yılbaşı havası orada esiyor demek ki :) Buralarda hala öyle bir hazırlık yok.
    Menünüz de iştah kabartıyor yani. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiye ev tam sana göre bence. Kimbilir ne yaratıcı şeyler katarsın.Nışantaşı gerçekten başka bir dünya şu sıralar. Çok teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  8. ev çok güzel olmuşş görseller harika zaten yeni yıl heyecanı her yanı sardı :)) Mutlu seneler diliyorum size şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu, sağlıklı, şanslı bir yeni yıl olsun. Teşekkür ederim.

      Sil
  9. Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler görmüş kadar olduk. Kurabiye eve de bayıldım. Hemen almalıyım :)Şimdiden mutlu yıllar size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiye ev kısa süre de olsa insanın kendisini çocuk gibi görmesine sebep oluyor. Sizede sağlıklı ve şanslı bir yeni yıl diliyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  10. pasta yapan kız bir mühendis gibi çalışmış aferin ona,Nişantaşını gezen sizde bir Evliya Çelebi gibi, gözünüz günlünüz açılmıştır bize de açtınız . sizede bir aferin bizde gezmiş olduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiniz valla kendisi makina mühendisi. :)) Bazen çocuklaşmak iyi geliyor, insan havaya giriyor. :)) Teşekkür ederim yprumunuza.

      Sil
  11. Hepsi, harika. Yılbaşında her yerin cıvıl cıvıl olması çok hoş.İnsanın içi açılıyor, kurabiye evinden bende ikeadan aldım, ama henüz blogda paylaşma sırası gelemedi.Bu ara hergün bir tarif vermem lazım ki, yılbaşı konsaptini kaçımayayım.sevgilerle,iyi yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç bir saptamam oldu. Her şeyiyle bize yabancı olan kurabiye evi çoğu kişi biliyor, ama her tarafımız deniz, karidesi bilen çok az. Sizin kurabiye evi paylaşımınızı merakla bekliyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Sayenizde Nişantaşını Gezdik İlhan bey.. Kurabiye eve bayıldım. Son hali tam seyretmelik mühendis hanımın ellerine sağlık. İyi yıllar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar sonra tekrar çocukluğumuzu yaşadık. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  13. Harika bir Nişantaşı turu olmuş. Seçimler harika. Fotoğraflar harika. Daha ne olsun? Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nışantaşı'nı şu sıralar görmek gerek, görsellik süper. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  14. ow müthiş.. kurabiye evi ayrıca çok sevdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiye evi herhalde çocuklar için ama biz çok hoşlandık. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  15. Ooooooo,harika seyler paylasmissiniz,bayildim.Hele de kurabiye ev olayina:))
    Bizi düsünüpde secmis oldugunuz lezzetlerin de görüntüsü ayri güzel,afiyetler olsun...
    Huzurlu ve Mutlu bir yila girmenizi diliyorum,sevgiyle ve dostca kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size sağlıklı, çok şanslı bir yeni yol diliyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  16. Kurabiye ev çok güzel olmuş ama yenmez herhalde:))Görseli bol güzel bir post hazırlamışsınız. Nişantaşını resimlerinizle gezmiş kadar olduk.Teşekkürler,mutlu seneler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiye ev yeniyormuş aslında ama günlerce ortalarda açıkta kalıyor çok hijyen bir durumu kalmaz herhalde. Teşekkür ederim. Sağlıklı, mutlu, şanslı bir yeni yıl olsun.

      Sil
  17. en sonunda geldim,size yazmıştım,tatlı tarifi ararken bir bütün kitapları yayınlayan bir siteye bir daldım...zor kurtuldum,daha çok kitap var okunacak,ama kendimi tutum ,yenisine başlamadım ,benim kitap okumam demek yemek evde en basiti yapmak demek ,bir de yeni yıl için yarın pasta *inşatına* başlıyorum,ben de ev yapmaya niyetlendim,*tuhlalı*olacak ,planım bu ,ama yine de niyete bakma kısmete bak diyeyim.Siz de maşallah güzel gezmişsiniz,ev de güzel ,maşallah diyeyim ve ellerinize sağılık,bizi İstanbulda gezdirdiğiniz için.

    YanıtlaSil
  18. Ben de öyle okumaya başlarsam sürekli okuyorum.Sizin evide marakla bekliyorum. :)) Teşekkür ederim yorumunuza. Size çok sağlıklı, çok şanslı bir yeni yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  19. Hеllo there! Thiѕ is kinԁ of off tοpic but Ӏ neeԁ
    some helρ frοm an establіѕhed blog. Is іt hаrd tο set up your oωn blog?
    Ι'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thіnkіng about ѕеtting uρ my
    οwn but I'm not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Many thanks

    Also visit my website: vodafone unlock iphone

    YanıtlaSil