3 Aralık 2012 Pazartesi

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ!




ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN  !!!!





20 yorum:

  1. allah tüm engelli vatandaşlarımızın yardımcısı olsun. tabi bizimde duyarlı olmamız gerekir.bizde ne oldum değil ne olacağım demeliyiz sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye öyle bir ülke ki herkesin başına her an bir şey gelebilir. Engellilere de bunun bilinciyle yaklaşırsak onlarun yaşamını kolaylaştırırız.

      Sil
  2. Merhaba,
    engellilerin sadece bir gün hatırlanması ve bir kaç verilmiş sözle kalması ne kadar üzücü. Oysa onlar sadece yaşam haklarını istiyorlar. Engelli olmaları,
    okumalarına,çalışmalarına,yaşamlarını devam ettirmelerine engel olmasın istiyorlar.
    O günlerin en kısa zaman da gelmesi dileğiyle,
    Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet istekleri çok basit aslında. Okumak, çalışmak, spor yapmak.

      Sil
  3. Engelsiz ve engellemesiz bir dünyaya için.. Onlara acıma yerine, sevgi dağıtmak için, güzellikleri paylaşmak için..Elele..İnşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beynimizdeki engelleri kaldırırsak olacak bunlar. Şimdilik temenni. Sağolun yorumunuz için.

      Sil
  4. Çok zor bir şey, bazen başıma gelse ne yaparım diye düşünürüm:((kızkardeşim öğretmen bu yıl otistik çocukları okutuyor:(anlattıklarına öyle üzülüyorum ki:(((umarım tıp ve teknolojinin ilerlemesiyle yaşamları çok kolaylaşır hatta kök hücre, klonlama gibi şeylerle belki felçliler ayağa kalkar...umarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin böyle düşünmesi gerek, empati yapmamız lazım. Doğudan, güneydoğudan gelen binlerce gazimiz var engelli. Bunlara iş, spor olanağı. Tabi halka da düşüyor burada. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Duyarlılığınız için teşekkürler. Kime ne olacağı belli değil. Engelli vatandaşlarımızın istekleri, beklentileri yerine getirildiğinde hiçbir engelleri kalmayacak aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla bir şeyde istemiyorlar. İŞ istemek, spor yapmak istemek çok bir şey mi? Müjde hanım çok doğru yazmış, kendimizi onların yerine koyarak düşünmemiz gerek. Sağolun yorumunuz için.

      Sil
  6. Hayatın bize ne getireceğini asla bilemeyiz. Bunun için onları anlamalı ve yanlarında olmalıyız.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlarında olabiliyor muyuz acaba? Biz bu ülkede her ana engelli olma tehlikesindeyiz. Bunu kafamızdan çıkarmadan onları düşünelim. Teşekkür ederim yorum için.

      Sil
  7. Önemli olan engelli insana bakabilmek...sonra görmek ve daha sonra elimizdeki imkan ne ise yardımcı olmak. Bazen bir gülümseme bile yeter...

    YanıtlaSil
  8. Elimizdeki olanakları bile kullanmaktan aciziz çoğu zaman. Yeni Belediye otobüslerinde tekerlekli sandalye için sistem var çoğunda kitli, açılmıyormuş. Onun için binemiyorlar. Yoksa istedikleri temel hakları, fazla bir şey değil. Sağolun duyarlılığınız ve yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  9. fotoğraf bitirdi beni ne denebilir başka ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de çok etkiledi. Canlar ya. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  10. Guzel bir foto paylasimi..Turkiyede engelilerle ilgili calismalar ve engelli kisilerin yasami ve egitimi ne derece kolay bilemiyorum ama burada biz engellileri -sartlari elveriyorsa- herzaman icin hayatin icinde yasamin icinde bizlerle birlikte bizlerden biri olarak goruyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki Türkiye'de öyle bir şey yok. İşyerlerinde belli sayıda engelli çalıştırma şartı olmasına rağmen çoğu yer bu kurala bile uymuyor. Saol yorumun için.

      Sil
  11. 2003 yılında eşimin sayesinde engellilere ne yapmadıklarını gördüm bir de utanmadan şimdi benden derneklere yardım istemeye geliyorlar ,avupada olsaydı hemşire de verirlerdi (ben pansumanını yapmazdım),tekerlekli sandalye dilenmek zorunda kalmazdım ,doktor para ile eve gelmezdi...bu olmazdı,o olmazdı ...insana saygı yok ki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsun, insanın başına gelince daha iyi anlıyor. Daha çooooook çalışmamız, ilerlememiz gerek ülke olarak.

      Sil