11 Kasım 2012 Pazar

MUSTAFA KEMAL'İN YANINDAYDIK.



Çok kötü havaya, gene çaktırmadan bir takım engellemelere rağmen tahmin ediyorum Cumhuriyet tarihinin katılımı en yüksek töreniydi Mustafa Kemal'i anma etkinliği. Sabah 8.00'de Tandoğan Meydanı tamamen doluydu. Kucaklarında bebekleriyle gelenlerden, 80 yaşında dedelere, ninelere kadar yüzbinlerce vatanını, Ata'sını seven insan oluk gibi aktı Aslanlı Yol'dan. Tabi TGB . Seferberlik yolunda çığ gibi büyüyerek devam ediyorlar yollarına.













Biz Tandoğan'daki kalabalığı görünce Beşevler kapısından girmek üzere yola çıktık, gerçi polis orada barikat kurdu, sokmayacaklar o kapıdan dense de artık barikarların halkın inancı karşısında yıkıldığını bildiğimizden yolumuzdan dönmedik. Yukarıdaki fotograf Beşevler yolundan Anıtkabir'in uzaktan görünüşü.
















Bu yolla ilk girenler bizler olduk. Yukarıdaki fotograf saat 10.10'da çekildi. Daha Tandoğan girişi başlamadı.












Saat 10.30. Tandoğan'da akın akın gelmeye başladı. Yağmur devam ediyor ama insanlar o kadar mutlu ki hissetmiyorlar bile. Acaba Tayyip, adamlarına kalabalığı saydırtmaya başlamış mıdır? :))












Bakar mısınız kalabalığa, seferberlik başladı diyen TGB haksız mı? Duygulanmamak mümkün değil.










Bu da başka bir açıdan. Van plakalı, Diyarbakır plakalı, Edirne plakalı otobüsler vardı. Uyanan halkın ayak sesleri bunlar.












Sözcü gene bomba ya. :)) Yoruma gerek yok aslında. Gene saklanacak bir sayı.












Biz dönerken sonu olmayan seferberlik yürüyüşü devam ediyor. Aslanlı Yol'un haline bakar mısınız?

















Yemek bloğu olarak yürüyüş sonunda yediklerimi de paylaşıyorum her zaman ki gibi. Ciğer , şiş kebap ve yanında Mustafa Kemal'in ruhuna değsin diyerek rakı ve beyaz leblebi. Işık içinde yat büyük adam.

20 yorum:

  1. Harika fotoğraflar arkadaşım! O kalabalık, muhteşem...Tayyip Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana!!:)))diye bağırmak içimden geldi hep:))bu kalabalık akşama kadar böyleydi..üstelik düşün buraya gelmek isteyen daha ne kadar insan var!!Yani demem o ki, devrim yapmaya yetecek kadar kalabalığız korksunlar!!!sabırlar taşıyor, vakit geliyor, artık umutsuz değilim...rakı ve leblebi Ata'mızın ruhuna değsin canına değsin:)çok teşekkürler harika fotoğraflar için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizn paylaşımınızda harika. Artık uyandık galiba. Bu sefer olacak gibi. Nasıl bir coşkuydu değil mi? Bağırdık zaten " Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana " diye. Ben de size teşekkür ederim.

      Sil
  2. "Her şer'de bir hayır vardır" hikmetli bir sözdür ve doğruluğuna yürekten inanmışımdır. Tüm çocukluğum, gençliğim ve yetişkinliğim süresince hiçbir milli bayramımızın milletimizin yeterince kutlamadığını...Keza, 10 Kasım'ların da sadece geçiştirildiğini ve Ata'mızı anlamak konusunda yeterli derinlikte programların yapılmadığını düşünmüşümdür.
    Hala, Ata'mızın biyografisi olarak bize karga kovaladığını anlatıyorlar. Bir çok şey gibi Ata'mızı da bize yüzeysel yönleriyle tanıtmaya çalışıyorlar.
    Harika bir gün geçirdiğiniz ve görevini yapan insanların huzurlu mutluluğunu yaşadığınız hissediliyor. Ne mutlu size ki; böyle bir günü yaşamak kısmet olmuş. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekür ederim Rabia hanım. Gerçekten çok mutluyduk, hatta inanın ıslandığımı hissetmedim.

    YanıtlaSil
  4. insallah her yıl öyle manzaralara taıklık ederiz.paylaşım için teşkkk.saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır bu yıl hem 29 Ekim, hem de 10 Kasım emin olun çok farklıydı. Bu sene ilk defa yasaklara, tehditlere rağmen milyonlar toplandı yurt genelinde. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. Çok dıygulandım. Bu TGB li gençler, çok sıkılar. Halk bir dur dedi gerçekten. Zor zamanlar nasıl da halkı birleştiriyor. Buna sebep olanlar sağolsun :))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. İlk defa halkında desteklediği bir oluşum oldu. Gerçekten müthişler. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Dun sozcuyu okurken bugunde senin blog u cok duygulandim inan..Tesekkur ediyorum sanada sevgili festigan, bizlerle baylastigin icin..Halkim uyaniyor artik yazdigin gibi..Muhtesem goruntuler//sayfa sonundaki paylasiminda cok cok guzel olmus..afiyetler olmus sana, ve Atamin ruhuna gitmistir..Isik icinde yatsin..sagolasin arkadasim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben size teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Evet çok duygulu anlardı, ıslandığımı saatler sonra farkettim. ( Tabi asıl fark etmem şimdi oldu. Hapşuruk, aksırık. :)))) Olsun feda olsun o güzel görüntülere.

      Sil
  8. bu sene çok farklı kutlandı bayramlarımız, damarımıza mı basan oldu ne. Bu kalabalığı sandıklarda da görmenin hayalini kurdum ,gerçek olması dileğiyle.emeğinize sağlık resimler çok duygulu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene bir başka oldu değil mi? İnşallah hayaliniz gerçek olur. Teşekkür ederim.

      Sil
  9. Muhteşem bir manzara. Orada olmayı, o kalabalığa karışmayı öyle çok isterdim ki. Ne mutlu size. Dilerim bir daha asla sessiz kalmayız yapılan bunca şeye, hep böyle kararlı devam ederiz bilinçli insanlar olarak.
    Teşekkürler bu güzel günü, bu görüntüleri bizlerle paylaştığın için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhalefet partilerinin yapamadığını halk yapıyor sonunda. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  10. Biz de teleizyondan izledik sizleri.
    Gerçekten çok kalabalıktı.
    Rahat uyusun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzyıllarda geçse Mustafa Kemal sevgisini azaltamayacaklar. Beni e nçok sevindiren çoğunluğun genç nüfus olmasıydı. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  11. hüzünlü bir günde,hüzünlü insanlar,hüzünlü görüntüler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hüzün yoktu, hatta coşku vardı. Uyanan halkın ayak sesleriydi. Teşekkür Mazes.

      Sil
  12. Geç kaldım yorum yapmaya ama olsun. Katılan herkesi sizin şahsınızda kutluyorum. Bence açıklanan sayı inandırıcı değil, göz var izan var değil mi ama.
    Bir kaç yıl önce Ankara'dan İstanbul'a bir mitinge gitmiştik, yol da miting kadar güzeldi, bana o zamanları hatırlattınız, tekrar teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç geç olmaz. Sayı kesinlikle milyonun üzerindeydi.Onlar ne derse desin artık bence uyanan bir halk var. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil