30 Ekim 2012 Salı

EN BÜYÜK BAYRAMIMIZI COŞKUYLA KUTLADIK.







Aslında bu bir yemek bloğu çok dağınık etiketlerle paylaşım yapmamak gerek ama dün akşam yürüyüşten sonra eve geldiğim anda duyduğum huzur o kadar farklıydı ki sizinle dünü paylaşmak istedim. Cep telefonuyla çekim yaptığım için fotograflar çok net değil ama koydum birkaç tane. Aşağıdakilerin çoğu dün sosyal paylaşım sitelerinde dolaşanlar mutlaka görmüşsünüzdür ama o kadar anlam yüklüler ki onları da paylaşıyorum.














Dünkü sözcü gazetesi. Müthiş bir ilk sayfa. Evimin baş köşesinde saklayacağım bu sayfayı, hatta gazeteyi.  Ara başlıklarla kişi ve kurumlara mesajlar veriyor. Tabi ana başlığı gibi " Anlayana ". Ama dün akşam ilk defa  anlandığını hissettim. Ve inandım ki Türkiye'de yapılan seçimler tamamen düzmece. Sadece İstanbul'da gün boyu yapılan etkinliklere üç milyondan fazla insanın katıldığı bildiriliyor.













Bakar mısınız? Yasağa, sıkılan sulara, biber gazlarına , her türlü faşist uygulamaya rağmen Anıtkabir.











Hepiniz tanıyorsunuz bu uzaylı Messi ve arkadaşlarını. :)) Evet onlar İspanya'dan Cumhuriyetimizi kutlarken kendi devletimiz halkına çocuk, kadın, yaşlı demeden biber gazı sıkıyordu. Zorla adamı kominist yapacaklar. Onlar diyor ya, "Devletin olduğu yerde özgürlük olmaz. " diye, yalan mı?












Evet bu resim bir provakatörün yaptığı fotoshop. Yani gerçek değil. Hepiniz de sosyal paylaşım sitelerinde gördünüz., twitter yıklıdı yorumlardan. Buraya koymak amacım, resmi gördüğüm ilk an polise lanetler okudum ama hemen de olayı çözdüm. Bu fotografın gerçek olma ihtimalini düşünmek üzdü beni. Tamam kötü devlet ama bu kadar da değil.













Ama işte bu gerçek. Bu şirin yaratık polis barikatına oturuyor, sonra itiş kakışlar başlayınca polis kaldırmak istiyor ama çocuk kalkmıyor. :))) Nasıl kaldırıyorlar biliyor musunuz? Polis elma şekeri veriyor. :))) Bir de polisimizin zekasını tartışırsınız. :))))














Mustafa Kemal ve bayrak. Çok sevdim bu fotografı.











İşte devlet. Bu insanların suçu Anıtkabir'e gitmek istemeleri. Bu kadar kukla vali olur mu ya?










Yoruma gerek var mı?















Suç unsuru olarak bu bayanlar da ne aranıyor biliyor musunuz? Türk bayrağı. Şu memlekette bu konularda bir tek askere güvenirdik, onu da kendilerine benzettiler. Subayların resmi törenlerde düştüğü durumu gördünüz mü dün ? Askeri Jeepin üstünde halkı selamlıyorlar. Ama halk yok sadece protokol var. :((












Bu ve bundan sonrası benim çektiklerim. Dediğim gibi net değiller. Ben Boğaz'daki yürüyüşe katıldım. Muazzam bir katılım vardı. Bazıları bu kalabalığı yürüyüş sonundaki konser etkinliğine bağladı ama konserde sadece gençler kalmıştı. Galiba ben yaş ortalamasını yükselttim biraz. :))))











"Anlayana "























Bu havai fişek olayından nefret ediyorum ama dün akşama yakıştı.











Konser alanı, sahnede siz görmüyorsunuz ama :)) belediye başkanımız Şükrü Genç konuşuyor. Başkanı çok seviyorum ilerici, belediye hizmetlerini çok iyi yapıyor ama keşke biraz kısa konuşsaydı da halkın coşkusunu üst düzeyde tutsaydı.












Madem yemek bloğu bunu da koymadan geçemeyeceğim. Yürüyüş sonunda Mustafa Kemal'in anısına , sahilde paella yedim yanında rakı ile beraber. Mustafa Kemal zamanında paella var mıydı bilmiyorum ama rakı mutlaka ruhuna değmiştir. Işık içine yat büyük adam.

52 yorum:

  1. Harika fotoğraflar, gerçekten 'anlayana'!!!Minik çocuğu kovalayan polis fotoğrafının Balyoz belgeleri gibi düzmece olması bir şeyi değiştirmiyor, dün birebir yaşadım o yaşta çocuklar anneleriyle, babalarıyla nasıl kaçışıyordu biber gazından!!! :(((yetmemiş iki tane de gaz bombası atmışlar!!:(((yakında belki o fotoğraf da gerçek olacak!!!

    Evet insanı zorla komünist yapacaklar:)))utanmadan onbinler filan demiş yandaş gazeteler o fotoğraf anlatıyor kaç kişi olduğunu hele başka şehirlerden gelen otobüsleri YASAKLAMASALARDI milyonlar aktı Ata'mızın kabrine...

    Sizin çektiğiniz resimler de şahane bulanık olmasını kim takar:)))o kadar güzel ki manzara!

    Bu arada yemek blogu olmanıza rağmen ülke sorunlarına kayıtsız kalmamanız çok doğal ve bence şahsi naçizane kanaatime göre olması gereken bir şey, ben herkesin blog türü ne olursa olsun (şiir, yemek, örgü, fıkra, günlük,sinema, kedi,hayvan hakları vs.)VATAN söz konusu olunca en azından böyle önemli günlerde, olaylarda bir çorbada tuz misali, imece misali bir el atmasını çok istiyorum..bir elin nesi var, iki elin sesi var:)

    çok teşekkürler tüm fotoğraflar ve güzel yazınız için...a unuttum rakı ve paella (doğru yazdım değil mi nedir bilmiyorum hiç yemedim)için afiyet olsun atamızın ruhuna değsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kayıtsız kalabilir mi? Ama şu ana çok huzurluyum uyanıyor bu halk bu hissedildi dün.
      Paella bir İspanyol yemeği ama sizin sevmeyeceğinizi veya yemeyeceğinizi diyelim, adım gibi biliyorum çünkü içinde her türlü deniz ürünü ile beraber et, tavuk falan da var. Ne alaka denebilir ama bence çok lezzetli. Yapayım bir günde paylaşayım. :))

      Sil
    2. Doğru tahmin etmişsin arkadaşım,(sizi, bizi kaldırdım izninizle blog arkadaşlarımla belli bir süreden sonra öyle yapıyorum ama kimi blog arkadaşı da mesafeli hitap severler,bunu hissedince tekrar eski tarza dönebiliyorum nasılsa)deniz ürünü hep duyardım ama belli bir yaşa kadar istakozların canlı canlı haşlandığını bilmezdim çok üzüldüm:((( hayatımda öyle pahalı, sosyetik şeyler iyi ki yememişim, geçen cumartesi günü bir dizide kızın biri 'ahtapotu nasıl öldürürler bilir misin, kafasını taşa vura vura, öyle hemen de ölmez, kırk kere vurman gerekir zalimce " deyince dehşete düştüm çünkü ilk kez duyuyordum. Hatta google'da araştırdım ( meraklıyım ya illa araştıracağım doğru mu, uyduruk mu diye)siz daha iyi bilirsiniz ama sanırım doğruymuş!:(((hayatımda ahtapot yemedim (yani sebzeobur olmaya başlamadığım yaşlarımda da yememiştim, iyi ki yememişim dedim)ya arkadaşım ben olumsuz yanlarına rağmen çok mutlu ve memnunum deniz ürünleri yemediğime:))ama siz paylaşın tabii ki...yanlış anlamayın

      Sil
    3. Istakoz konusunda haklısınız, canlıyken pişiriliyor. Hatta kaynar suya girince bir de çığlık atarlar. :)) Ama ahtapot öyle değil. Ahtapotun eti çok sert olur onun için öldükten sonra taşa vura vura yumuşatılır. Teşekkür ederim yorumlarınıza.

      Sil
    4. ay zavallı:(((çığlık ata ata, nasıl kıyıyorlar?:(((ben neden sebzeyer (bu sözcüğü şu anda icat ettim)oldum biliyor musunuz kendimi o canlıların yerine koyuyorum, onların çektiği acıyı hissedebiliyorum, tüm vücudumuzu kaynar suya atıldığını düşündüm:( kazara parmağımıza, elimize, kolumuza, ayağımıza bir iki damla kaynar su dökülse nasıl canımız yanıyor:(((bilmiyorum benca hakkımız yok karnımız doyacak, midemiz bayram edecek diye bir canlı türüne bir başka canlı türü olarak böyle bir işkence çektirmemize....

      Bu arada arkadaşım fesligan mı, festigan mı şimdi baktım bir yerde festigan yazıyor hangisi doğruysa yanlış kullanmayayım isminizi:)
      bu arada merak edenlere hayatımda istakoz, ahtapot yemedim zaten çok pahalı, lüks şeyler onlar ama sebzeyer olmadan önce yıllar çocuk yaştayken Marmara Adasındaönce midye yemiştim (inşallah çok acı çekerek öldürülmemiştir)o da dokunmuştu alerji yapmıştı bana bir daha da yemedim o yüzden..:)

      Sil
    5. Aslında bloğun adı fesleğenden dolayı (Bodrum'da festigan derler ) "Festigan". Ama şu an anımsayamıyorum bir blog arkadaşım bana özelden mail atarak doğrusunun "Fesligan" olduğunu söyledi. Ben düzeltmeye çalıştım ama blog adresinde yapılan değişiklik bazı teknik sorunlar yaratıyormuş. Onun için blog adresinde" Festigan" olarak kaldı. Siz hangisini isterseniz kullanın. Bu arada midyeyi de ahtapotu da çok severim. :)) Hatta geçen gün "Midyeli Barbunya" pişirdim, paylaşacağım. Harika oldu. :))

      Sil
    6. Pardon özelden mesaj olacaktı.

      Sil
    7. dayanamadım sizde yazmışsınız ama ahtopotlar öldürüldükten sonra mürekkepleri ve etlerinin yumuşaması için 40 kere vurularak pişmeye hazır halae gelir...çok yapmışlığım var 14 yaşından beri vurruur pişiririmmm tadı enfestir...Midyeye bayılırım her türlüsüne hayatımın 2 ayı hep yazlıkta geçtiğinden herşeyi yapr yeriz..ama midyeler ölür toplandıktan heemen sonra lütfen üzülme bazı canlılar bizim yememiz için yaratılmış...ıstakoza gelince evet öldürüşü korkunç ama kurbandada koyunların başına bıçakla darbe atıyor öldürüyorlar çok takılmayalım bence...

      Sil
    8. Doğada muazzam bir denge var. Yaşamak için bütün canlılar bir şeyler yemek zorunda. Koyunların kurban edilme şekli bence en kötüsü. Ben her türlüsünü yiyorum valla dediğiniz gibi fazla takılmamak gerek. Ama Bücürük!e de saygı duyuyorum, hem inanç olarak, hem de belki daha sağlıklı.

      Sil
  2. Bazı yasakları seviyorum, insanları kendine getiriyor. Yasaktan önceki bayramlarda sokaklar bu kadar kalabalık olabilseydi keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir tespit. Aynı şeyi ben de düşündüm, yasaklar milleti uyandırdı. Milyonlar sokaklardaydı ilk defa.

      Sil
  3. bir cumhuriyet bayramı için hiç yakışmayan olaylar,inşallah milletimiz unutmaz bu kareleri ve gerektiği zaman gerekeni yapar,bence en buruk bayramdı ,insan kendi vatandaşlarına bunu nasıl yapar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık inanıyorum gereğini yapacak bu millet. Dün ilk defa inandım buna.

      Sil
  4. kırmızı ve beyazın bu kadar güzel göründüğü bu karelerin nesilden nesile aktarılması dileklerimle, evet çok doğru; ANLAYANA...

    YanıtlaSil
  5. Bu sefer anlaşıldı gibi. Zamanla göreceğiz. Bayramınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  6. Bende sizin Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, atamızın ilel ebet payidar kalması temennilerini bir kez daha coşkuyla hatırlıyorum..Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. yasaklar delinmek için se işte onu dün halkım deldi ve başbakanın dediği gibi illagal diye nitelendirdiği guruplar tarafından ,birde sandıkda cevap vermesini istiyorum bu milletin.resimlerin sonunda ki yemek ve üzerine rakı yarasın demekten başka sözüm yok afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer hile olmazsa sandıkda da verilecek cevap. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Sözcü gazetesini almadığıma o kadar pişmanım ki.. Nefis bir ilk sayfa hazırlamışlar sağolsunlar.. Ama bizi engelleyemeyecekler..

    Diğer fotoğraflar da harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten indirebilirsiniz sanırım. Yasak koymaları iyi oldu, gördüler halkı. Belki biraz kendilerine gelirler. Teşekkür ederim.

      Sil
  9. bu bayrami da yasakladilar yaa,sirada ne var bilmiyorum.daha ne kaldi el atacaklari,hepimizi carsafa da soktular mi rahatliyacaklar.dindar nesil yetistirecegiz bizde boylece .Tek adama inat ,ilelebet ataturk ilkelerinin takibindeyiz.

    YanıtlaSil
  10. Yasaklayamadılar ama , halk inadına bayram olmasına , çoğu kişi yollarda olmasına rağmen, tazyikli suya, biber gazına rağmen yürüdü milyonlar. Kendini padişah zannetmeye başladı.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Festigan, paylasimin icin cok tesekkurler, dun butun gazeteleri inceledim tek tek ama Sozcu deki sayfayi ancak gece yarisi gorebildim..zaman farki olsa gerek..Bu kadar guzel anlatilip, paylasilabilirdi..29 Ekim yuruyusu ile halkin ne yapabilecegini anlamislardir azda olsa umarim..secimler diyoruz ben onceki secimlerdede hile ile aldigini dusunuyorum, ama birsey yapilamadi..Bu kadar gozu kapali millet olamayiz..konuyu dagitmayim..foto larin hepsi cok guzel, sizin cektiklerinizde..biz uzaklarda olunca dahada etkileniyoruz sanirim dun bucuruk un sayfasini okurken bugunde sizinkinde gozlerim doldu :( Cok tesekkur ediyorum..Bu arada polis ve cocuk resmine biran takildim olamaz boyle sey derken gercektende olmadigini okudum..Ama diger resim canim ya barikatlarda oturmus..Halkim benim..colugu cocugu ile..Cumhuriyet Bayramimiz Kutlu Olsun arkadasim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de küçük bir oğlanı çekecektim Ulus meydanında, elinde TGB nin Atatürk resimli flaması (kendi ağzıma acı biber sürüyorum flama dediğim için ama şu an Türkçe karşılığı aklıma gelmedi:)) görsen çocuk bir utandı, sakladı yüzünü:))ben de onu utandırdım diye üzüldüm 'tamam tamam çekmiyorum' dedim:))çok şekerdi ama...çok çocuk vardı çok herkes ana babalar hep çocuklarıyla gelmişti, kimisi omuzlarına almıştı...

      Sil
    2. İnsanı umutlandıran da bu zaten. Çocukların da hem de bilinçli olarak cumhuriyete sahip çıkmaları.

      Sil
  12. Bu güzel yorum için çok teşekkür ediyorum. İnsan uzakta olunca bu konlarda daha hassas oluyor, haklısınız. Dün çok güzeldi bütün yurtta. Yasaklarla bir yere varamayacaklarını anladılar. Bakalım yeni yöntemleri ne olacak. Aslında karşılarında düzgün bir muhalefet olsa işleri çok zorlaşacak.

    YanıtlaSil
  13. Ilhan, bu arada tamamen bu paylasimin disinda bir istek..Onumuzdeki 10 gun icerisinde..raki ile giden en kolay ve en guzel meze nedir.(Barbunya turu z.yaglilar disinda).tarif yada ismi paylasirmisiniz lutfen?:)Yukarda barbunyali midye demissiniz bir an takildim ina ama o olmaz :))baska lutfennn:))
    Birde demissiniz ya ahtapot oldukten sonra tasa vura vura yumusatilir bende tasa vura vura oldurulur diye duydum:( cok uzuldum yemiyorum artik onu..istakozuda:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok öldükten sonra vuruluyor ki yumuşasın diye. Doğanın kanunu yemek zorundayız. Teşekkür ederim.

      Sil
  14. Bu arada Bucurukve ben sormus Festiganmi/ Fesliganmi diye bende bunu hep soracagim unutuyorum cunku farkli yaziyor iki yerde..ama ogrendim simdi Fesligan ben yinede Festigan deyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege'nin değişik yerlerinde değişik şekillerde yazılıp söylendiği bilgisi geldi. Bodrum'da sanki festigan deniyordu, yanılıyor olabilirim ama. Siz nasıl kolayınıza geliyorsa öyle söyleyin. :))

      Sil
  15. Sevgili İlhan, ne kadar güzel anlatmışsın. Çok beğendim. Keyifle okudum. Ellerine sağlık.
    Bu arada afiyet olsun. Görevini layığıyla yapmış olmanın verdiği keyifle, akşamı noktaladım diyorsun yani :)
    Yakışır.
    Bayramın kutlu olsun İlhan. Umarım seneye çok daha coşkulu ve biber gazsız kutlarız :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim senin paylaşımın da çok güzeldi. Artık inanıyorum çığ gibi çoğalarak kutlayacağız bundan sonra. Yok ben alıştım biber gazına artık , tiryakilik yaptı. Cumartesi günleri sırf gazı solumak için GS Lisesi önüne gidip eylemlere katılıyorum. :)))

      Sil
  16. Честит празник! Не мога да преведа добре, но снимките "говорят". Поздрави от мен!

    YanıtlaSil
  17. Yemek bloguyuz evet ama İlhan bey ben yemek yaparken mutlaka radyo dinlerim,gündemi hiç kaçırmam,bence evin en muhabbeti bol ve çeşitli yeri mutfaklardır,onun için her konuda yazı yazmamız yanlış gelmiyor bana.SÖZCÜ'yü özellikle manşetlerinden dolayı her zaman takdir ederim,ilk sayfaları hep vurucu.
    Bayram sonu rakı keyfi iyi olmuş,afiyet olsun..Cumhuriyet Bayramız tekrar kutlu olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. Önemli konularda paylaşım gerekiyor. Ne yazı ki hepsi yalakalık uğruna sindi , bir tek sözcü kaldı aslanlar gibi direniyor.

      Sil
  18. Günaydın İlhan bey,çok üzüldüm krem karamela ,bence yeniden deneyin ,blogda cevap yazdım ,yine de size özel cevabımı kopiyalayım dedim :
    hata belki bende:yumurtalar çok küçük olmayacak,öyle olursa +1-2 yumurta eklenir,kutu sütü kullandım,fırın benim gazlı,belki sizinkisi alttaki suyu kaynatacak kadar fazla ısı veriyoru,150'-de yapın,yani alttaki su kaynamayacak hiç bir şekilde.Bana kalsa yeniden deneyin ,sadece yumurta ve kesinlikle alttaki su kaynamasın ,dereceyi düşük tutun.Bu da 'antika'reçetelerimden .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazes günaydın. Hiç üzülmeyin çünkü sabah kaltığımda süper olmuştu. Hatta sayfanda belirttim kahvaltıda onu yedim. :))

      Sil
  19. Ustam nasılsın.
    Bütün zorluklara karşı coşkulu bir bayram geçirdi.
    Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarda öyle ustalar var ki ben ancak öğrenciyim bu blog aleminde. Kitaplardan, yemek dergilerinden değil burada öğreniyorum bir çok şeyi. Evet çok coşkuluydu yasaklara rağmen. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  20. Tek tek herkezin yazdıklarını okudum...En çok zevk aldığım blogların okuma yorumları sizde çünkü hepsine bir cevabınız var sabrınıza teşekkürler...Ben seçimlerde bir yanlışlık yapılmadığını düşünüyorum bildiğim çok insan var dindar olmayıp açık olan bikini ile denize giren ama istikrar için yada chp nin liderini sevmediğinden iktidara oy vern...o önemli değil zaten en son referendumda bildiğim tüm sanatçılar bile evet dediler...sırf 12 eylül darbesinden şimdide birileri çıkmış darbe isteyen cumhuriyetçi değildir filan diyo bana hiç samimi gelmedi yazık ben chpliyim ama bir lider göremiyorum ortada...o halk ülkesini seven Ataya teşekkür eden bir topluluktu bence orda ülkücüde vardı dindar olan zaten önemli olan birlik değilmi bencede doğrusu bu ortada bir anlaşmazlık var onlar kutlamayın demiyor sadece protokol olsun diyorlar öyle olmasaydı kadir toppbaş ist.kutlatmazdı...Verilmek istenen başka bir mesaj var ben bunu bayramda koyu chpli kayınvaldeme bile anlatamadaım...onlar bdpli provokötörlerden korktular ama zaten onlar oraya gelmezdi...karmaşık bir bayram töreni oldu...Olsun biz ülkemize sahip çıkıcaz ve çocuklarımızada bunu aşılayacağız hiç umurumda değil valla kanımın son danlasına kadar Atatürkçüyüm...Buarada Paela yapan sahilde neresi var yazarsanız bana eski şefim ispanyolla evli bize yapardı bende de çok tarifi var onlar en çok deniz mahsüllü olanı severler pirincide farklıdır ama sizin yediğiniz benim bildiğim paelaya pek benzemiyor o sanki biraz bizim m,idye dolma içi gibimi olmuş İlhan Bey...bende ogün yoldan gelmeseydim selanik tatlısı yapacaktım ama arık 1o kasıma...İlhan bey size bir kitap tavsiyem var belki saafçılardan bulursunuz bana ananemden kaldı Hıfzı Topuzun Gazi ve Fikriye kitabı çok güzel 2 ay önce okudum çok ağladım çok şey öğrendim bir kadının karşılksız aşkı ve Atamızın vatan aşkı....sevgiler saygılar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki her kesimden oy alıyorlar ama benim demek istediğim 29 Ekim'de yurt genelinde etkinliklere katılanların oranı çok çok fazla. Yani AKP nin %50 nin üzerinde oy alması olanak dışı. Zaten en büyük sorun karşılarında kuvvetli bir muhalefet olmaması. O kitleye BDP nin sayıca çok olarak sızma ihtimali yoktu zaten. Demin Ulusak Kanal'da bir şey dediler tüylerim diken diken oldu. Barikata yaklaşan guruba bir kısım polis biber gazı sıkıyor, başka bir gurup polis de biber gazı sıkanlara su sıkıyor. :)) Zaten amaç olay çıkartmak ,AKP'yi böyle yürüyüşle yıkmak falan değil ki, sadece en büyük bayramımızı kutlamak. Bence çok güzel tören oldu, artık AKP'de belki ders çıkarır biraz toparlanır. Muhlefet partilerinin yapamadığını halk yaptı bence.
      Boğaz'da Kireçburnu-Tarabya arasında yerin adı da Paella. Yok haysiyetli yapmışlardı, içinde yengeçe kadar bütün deniz ürünleri falan vardı.
      Galiba o kitap bende var. Yeni baskısı olabilir mi acaba? Tekrar çok teşekkür ederim sohbet tadındaki yorumlarınıza.

      Sil
  21. İlhan Bey buarada Emele bir kaç meze tarifi yapıcam eşim ve kayınpederim çok severler benim mezeleri....ama onun bloğıunda daha çok sizinkini işgal etmiyeceğim....iyiki varsınız aramızda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla ben de takip edeceğim. Teşekkür ederim.

      Sil
  22. ilhan bey bende sizin gibi aydin,modern guzel yemek yapan bir beyle blog dunyasinda tanistigima cok memnunum.esimle ayni dunya gorusunuzdesiniz.yemekleriniz tariflerinizde ayrica cok guzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerinize çok teşekkür ederim. Size ve eşinize sevgi ve saygılar.

      Sil
  23. Gözlerim dolu dolu okudum yazıları, resimlere öyle baktım. Ne utanç verici bir tabloydu o gün yaşananlar. Kendi ülkemizde kendi bayrağımızı taşımak suç oldu nerdeyse. Yukarıdaki güzel lezzetlere yorum yazmaya geldim ama bu post'a takıldım kaldım. Yüreğinize sağlık. Tek konuda size katılmıyorum, ben her zaman havai fişek gösterisine bayılıyorum :) Sağlıcakla kalın. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için. Evet yaşananlar üzücüydü ama bence halkın uyanışı gibi de oldu. Bazı şeyleri anladık galiba. Havai fişek sevmiyorum derken doğumgünlerinde, düğünlerde mahalle aralarında gece yarısı falan atıyorlar insan irkiliyor, silah mı nedir anlaşılmıyor. Sevgi ve saygıyla kalın.

      Sil
  24. Harika fotoğraflar, ben de Anıtkabir'deydim saatlerce o kalabalığı seyrettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anıtkabir'de olmak harika. Ne mutlu size. Eğer Ankara'daysanız 10 Kasım'da da inadına Anıtkabir. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
    2. Evet, hedef 10 milyon kişi, neden olmasın değil mi?

      Sil
    3. Tüylerim diken diken oldu neden olmasın? Ama örneğin İstanbul'dan nereyi arasanız bilet yok diyorlar. Hani mahalle baskısı diyorlardı ya herhalde bu olsa gerek. Ama dedik ya önleyemeceklerhele 10 Kasım 'da. Süper yorumunuza teşekkür ederim.

      Sil