4 Ekim 2012 Perşembe

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ










Dünyada onların günleri var ama bizim ülkemizde topluca hepsini öldürmek için yasa çıkarmaya çalışıyorlar. Ama milyonlarca sevenleri de var. Geçen pazar günü gördük bunu. Bende bugün balkondaki kedime özel konserve mama aldım. :))  Unutmadan  evinde veye dışarıda hayvan besleyenlere bir hatırlatma. Bütün Migros'larda mamalar yarı fiyatına bugün.

4 yorum:

  1. Iyi gunler, ne guzel bir paylasim..Bazen haberlerde duydugumda korunmasiz kucuk cocuklarin vede hayvanlarin eziyet gordugunu karaktersiz yaratiklar tarafindan kahroluyorum. Bir hikaye yazayim seneler oncesinde sabah yolda gidrken zenci bir adam yaninda kopek le yuruyordu, bana biraz uzakti ama hayvani nasil tekmeliyor nasil eziyet ediyordu birsey diyemedim, acikcasi adamdan korktum poliside arayamadim ama gunlerce agladim..ve nicin mudahele etmedim dedim..Ayni seyleri adaminda yasamasini diledim.. ve halada hatirladikca gozlerim dolar bazen tv. de gosteriyorlar sokaga atilmis dovulmus hayvanlar neyseki burada duyarlilik cok, bulundugu zaman hem sahibi icin yasal islem yapiliyor hemde hayvan barinaklarinda cok iyi sekilde bakilip bedava olarak almak isteyen varsa veriliyor...Ilhan sabah sabah guzel bir konu ile ilgili posterini sevdim ve yine huzunlendim...Gercek olmayacagini bilsemde Hayvanlarin ve insanlarin mutlu yasayacagi guzel bir dunya dilegi ile gunun aydinlik gecsin..
    Sabah sabah laflamak istedim galibsa uzun bir msg, ayrica canim Suriye ile olacaklarada sikildi, sabahin korunde haberleri okuyunca:( Kusura bakma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın size. Aynı uygulamalar aslında Türkiye'de de var. Kanunla hayvan hakları inanılmaz korunuyor. Eziyet etmenin büyük cezası var. Ama kendi çıkardıkları kanunu hiçe sayarak katliam yasası çıkarmaya uğraşıyorlar. Evet Suriye olayı çok vahim. Daha pkk ile uğraşamayanlar gidecek Suriye'yle savaşacak. Hangi milletvekilinin o, bakanın oğlu gidecek bakalım. Tabi ki hiç biri. Olan gene garibanlara olacak.

      Sil
  2. Ya siz dahil kimse kusura bakmasın ama ben hayvanları insanlardan daha çok seviyorum. Yeminle bu böyle...:(( ahan da dobra dobra yazdım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen öyle davranışları var ki bir insan böyle davranmaz diyorsunuz. Size hak veriyorum. Teşekkür ederim.

      Sil