1 Eylül 2012 Cumartesi

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ, FIRINDA KÖZLENMİŞ PATLICANLA PEYNİRLİ TAVUKLU KARNIYARIK






Barış gününüz kutlu olsun diyemeyeceğim çünkü ne dünyada ne de Türkiye'de barış falan yok. Ancak bundan sonrası için temenni ediyorum, barış içinde kardeşçe yaşanan bir dünya olsun.





FIRINDA KÖZLENMİŞ PATLICANLA PEYNİRLİ TAVUKLU KARNIYARIK:





Bugün sizinle hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir yemek paylaşıyorum. Sağlıklı çünkü patlıcanlar kızarmıyor ve tavuk etiyle yapılıyor. Çok daha diyete uygun isterseniz kaşar peyniri de koymazsınız. Ama çok yakışıyor onu bilin.:))














Malzemeler:




1 tavuk göğüs
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
















Tarif:





Patlıcanları yıkıyoruz, kuruluyoruz ve alacalı soyarak fırına koyup yumuşayıncaya kadar közlüyoruz.
Bu arada tavaya sıvı yağımızı döküp küçük küçük doğradığımız soğanı ve kuşbaşı doğradığımız tavuğu koyuyoruz ve tavuk etleri pişene kadar karıştırarak kavuruyoruz. Küçük doğradığımız sarımsağı, sivri biberi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve gene küp küp kestiğimiz domatesin bir tanesini de ekleyerek, domatesler suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Tuz ve karabiberini de ayarlayıp karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.











Közlenmiş patlıcanlarımızı ortadan yarıyoruz ve içlerine tavuklu harçtan doldurarak fırına uygun bir kaba diziyoruz. Üstlerine birer dilim domates ve bir parça sivri biber koyuyoruz. Salçamızı bir miktar sıcak su içinde eritip patlıcanların yanından döküyoruz ve önceden 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 1/2 saat pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan önce patlıcanların üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz ve beş dakika daha fırında tutup çıkarıyoruz.

26 yorum:

  1. İlhan bey ellerinize sağlık nefis bir yemek olmuş.. karnım tok olmasına rağmen şimdi olsa negüzel yerdim :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Bence kıymalı karnıyarıktan hem daha sağlıklı hem de lezzetli.

    YanıtlaSil
  3. SİZİNDE BARIŞ GÜNÜNÜZ BARIŞLA DOLSUN İLHAN BEY VE ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR..

    YanıtlaSil
  4. Bundan sonra toplum olarak hep barış içinde yaşasak ama pek umut yok. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık İlhan bey, karnıyarıklar gayet güzel görünüyor. Onlar da hallerinden memnun gibiler:) Kolay değil, Dünya Barış Günü'nün tarifi onlar oldu. Ne kadar gururlansalar yeridir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakın bu yönüyle düşünmemiştim. Düşünsem Barış gününe uygun daha haysiyetli bir yemek paylaşırdım. :)))) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. patlıcanın her yemeğini severek yapıyorum ve bayılıyorum ama sizinkide değişik olmuş ellerine sağlık savaşları olmadığı askerlerin ölmediği çocukların yetim kalmadığı bebeklerin ölmediği bir dünya istiyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Evet değişik ve lezzetli oluyor, tavsiye ederim. Savaş ve çekişme yüzünden kimsenin ölmediği bir dünya olsun. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  8. Yine nefis bir tarif acaip te karnim ac kraker peynir atistiriyorum suan :))
    Verdiginiz malzeme olcusu ile 4 patlican dolduruluyor sanirim, mlz. lerin icinde belirtmemissiniz diye soruyorum?? Zaten son gunlerde hep sizin tariflerden gidiyorum tesekkurler :))
    Baris konusunda size katilip temennim birgun Turkiyeye ve tum Dunyaya baris gelmesi..insanlarin mutlu ve tok yasamasi..Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu malzemayle 4 patlıcan yapılıyor.Hatta bir parça ekmeğin içine koyup yemek için (kimse görmeden) tavuklu harçtan da biraz artıyor. :)) Emel hanım size çok teşekkür ederim bloğumla ilgili paylaşımlarınız ve motivasyonumu artıran güzel yorumlarınız için. Sevgi ve saygıyla kalın.

      Sil
  9. Patlicani tavuk ile hic denemedim. Resimde cok lezzetli gorunuyor. Denemek icin not ettim. Ellerinize saglik. Dunyada baris dileklerinize umutsuzda olarakda olsa cani gonulden katiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etle yapılan her şeyin tavukla da yapılabileceğini okumuştum bir yerde. O günden sonra öyle yapmaya çalışıyorum. (tabi tavulara da ne kadar güveneceğiz o da ayrı bir konu) Ama bence deneyin çok güzel oluyor. Güzel dilekleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. dün av sezonunun açıldığını izledim,haberlerde dünya barış gününü ya söylemediler,ya ben dalıpta duymadım,keşke dileklerimiz gerçek olsa ,dünya yine karışıyoru.Patlacanlar çok güzel görünüyoru,bizim evde pek sevmezler (kızlarım)patlacan,salata dışında o da köz olacak,bir de et ile şavaş haline bir tane çıktı başıma ,kıyma sadece eşim ve ben seviyoruz.2 etçi,1 tavukçu,1 tane de yeni ,her tür et ile savaş halinde kız.Eskiden en azından tüm yemekleri tavuk ile yapadım,şimdi hepten şaştı işim,ablamız gidince ( salı günü)yeni fırlama veceteriyen kalıyoru başıma ,çok zor oluyoru.Ellerinize sağılık,afiyetle yemişsinizdir.





    ,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberlerde bahsetmeye utanmışlardır, barış olmayan ülkede neyi kutlayacaklar. Sizin işiniz gerçekten zor. Bence taviz vermeyin ne pişerse o yenecek yoksa aç kalırsınız deyin. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  11. şimdi....üç sevdiğim de bir arada bi kere,patlıcan,tavuk,peynir daha ne olsun:)

    denemezsem çatlarım, fırında pişiriliyor olması harika,kızartmalardan nefret ederim çünkü. Teşekkürler bu güzel görünen tarif için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman tam size göre bu yemek. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  12. değişik olmuş ama klasik karnıyarığın yerini tutmaz sağlıklı olsun diye bence klasik türk mutfağı yemeklerimizden vazgeçmeyelim az yiyelim ama onları unutmayalım yoksa çocuklarımız bu yemekleri tatmadan bilmeden unutup gidecek...bende 2 yıldır karnıyarığı közlenmiş yapıyorum ama kıyma mutlaka koyuyorum...sakın asla sizi yermek için yazmıyorum ama sizin yemekler konusunda hassasiyetinizi bildiğim için yazdım...İlhan Bey buna aslında şöyle sofistike bir isim yazabilirdiniz patlıcan yatağında sotelenmiş tavuk:))))
    a Ayrıca yazın asma yaprağında sardalya yemeğinizi yaptım on numara çok keyif aldık yerken...sevgiler saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz. Neticede amatörce yapıp paylaşıyorum. Sizler eleştireceksiniz ki bu işi ilerletebileyim. Haklısınız tabi kızartma patlıcan ve kıymayla çok daha lezzetli olur ama hani diyet falan uğraşıyorum ya :))) belki dedim közleme, tavuk falan daha mı uygun? Gerçi çok lezzetli oldu ama size de tamamen hak veriyorum. Sardalya için afiyet olsun. Faydalı yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. sizi eleştirmek haddime düşmez ben bu işin piri değilim sadec amatör duygular içinde söyledim hani mutfağımıza sahip çıkalım diye....yoksa tabii füzyon mutfağıda yapıcaz yeniliklere açık olacağız yapıp tadıcaz sace demek istediğim bu yemeği yapalım ama klasik olanın ismini vermiyelim ama ondan esinlendim değiştirdeim adınıda şu yaptım diyelim demek istedim....bana küstünüz sandım bana gelmeyince işin şakası sevgiler aramızda olmanızdan ben çok memnunum....çiçeklerin arasında bir erkek olması çok hoş....

      Sil
    3. Yorumunuz silindi zannettim çıkmış. Tamamen haklısınız. "Karnıyarık" tamamen özel bizim mutfağımıza ait bir terim. Küsmek ne demek. Olur mu öyle şey. Ayrıca eleştirilerde çok memnun oluyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  13. patlıcana ne yapsanız yakışıyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yakışıyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  14. Ahh gece gece canım çekti iyi mii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz insan karnı açken yemek bloglarını dolaşmamalı, ben de aynı şekilde sevmediğim şeylere bile imreniyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  15. Muhteşem görünüyor! Patlıcanı çok severim; denemem lazım bu tarifi. ;-) Ellerinize sağlık! Barış dolu bir dünya dileğiyle...

    YanıtlaSil
  16. Tam barıştan bahsederken dün 10 şehit daha. Ümidim yok artık ne yazık ki. Gene de dileğinize ve yorumunuza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil