12 Eylül 2012 Çarşamba

BUGÜN 12 EYLÜL




12 EYLÜL BİR İNSANLIK SUÇUDUR. BUNA SEBEP OLANLAR BUNUN HESABINI BU DÜNYADA VERMELİDİR.

12 yorum:

  1. o yılda burada yaşamıyordum,yorum yapmam hiç doğuru değil ,ama işin içinde demirel olduktan sonra ..o adam hak etti diyebilirim ,bulgaristanda türkleri o sattı ,isimlerimizi deyiğştirmesine asıl sebep olan oydu ,o acıları cekmemize asıl sebebi demirel ,iş yerinden askerler kalaşnikov tüfeklerle belediye binasına götürdüler,siz sırtınızda silahı hiç hizsettinizmi?Bulgaristanda yaşayan türklerdik,demirel geldi,gitti bulgar türkleri olduk.12 eylül sebeleri okumadım bile ama demirelin zamanında olmuş,o da milletini bir çıkar uğuruna sattı.
    Size karşı değilim İlhan bey,sadece duygularımı yazmak istedim,sizi kırdıysam kusura bakmayın .

    YanıtlaSil
  2. Demirel hak edebilir ,1000 tane oyum olsa bir tanesini ona vermem, vermedim de. Ama çakma ressamın yaptığı darbe bu ülkeyi ne kadar geri götürdü görüyorsunuz. AKP o günlerin ürünü. 15-16 yqşında çocukları yaşlarını büyütüp astılar. Bulgar Türk'lerinin sorunlarına %100 katılıyorum ve her zaman destekledim,ama dediğiniz gibi bu 12 eylül detaylarını herhalde bilmiyorsunuz ve kabul edin o günlerin Bulgaristan'ı bunları bilmenize zaten izin vermezdi. Ayrıca bu darbenin sebepleri arasında Bulgaristan Türk'leri yok ki.Demokratik ülkeler nasıl çözüyorsa biz de sorunlarımızı öyle halledebilirdik. Bunun yolu faşizm değildi. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ben de İlhan arkadaşım gibi asla Demirel'e ve diğer sağ partilere oy vermedim, rahmetli ailem de asla onlara oy atmamıştır. Bu darbeyi AMERİKA'nın yaptırdığını biliyorum o yüzden Evren sadece şu anda Recep Tayyip'in olduğu gibi bir kukla, bir MAŞAYDI. Şu anda 12 Eylül'den beter durumdayız ayrıca. O zaman her gün sağcı-solcu birileri öldürülüyordu şu anda her gün ASKERLERİMİZ, polislerimiz ve sivil halk öldürülüyor, gencecik kızları molotofla otobüslerde yanarak öldüler. Ve Amerika'ya ve hükümete karşı olan ne kadar asker, yazar, çizer, öğrenci varsa içeride. Sosyal paylaşım sitelerine yazı yazanlar 'akp'yi eleştiren veya cemaati eleştiren yazı yazdım; acaba beni ne zaman Silivri'ye atarlar?' diye yarı şaka-yarı ciddi soruyorlar...
    Mazes'ciğim Demirel konusunda çok haklısın çok...o adamın yatacak yeri olmayacak..siz Bulgar Türklerine yaptıkları da, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını astırması da...(duyuyorum ki şimdi pişmanmış iş işten geçtikten sonra ne pişmanlığı kabuslarına girer inşallah)diyorum ya o Demirel'in yatacak yeri olmayacak ama şimdikiler Demirel'den beş beter çıktı sonunda bunları bu milletin yarısı linç etmezse şükretsinler..

    YanıtlaSil
  4. Belli yaştan sonra ölüm geliyor akıllarına, pişmanım diyorlar. Evren'i görmüyormusunuz? Ona buna gidiyor yalvarıyor, hastayım öleceğim beni hapse atmayın diye. Madem yaptın yaptıklarının arkasında dur. Askerlik makamına da , cumhurbaşkanlığı makamına da saygısızlık ediyor. Bne bildim bileli hasta, gececik çocukalar pkk kurşunlarıyla ölürken, o geberemedi.

    YanıtlaSil
  5. resim çok duyarlı bir resim duygulandım o dönemde lisedeydik herşeyin farkındaydık ama zarar gören çok genç oldu asdılar biçdiler yaktılar çok ananın babanın yüreği yandı bunu herkes böyle bilmez ülke sukunete erdi bilinir. ne acıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tek o dönemi yaşayanalar yapılanları bilir, çünkü arkasından hemen her yerde sansür uygulandı.

      Sil
  6. Sevgili ilhan siz ve Bucurukveben yazdiklarinizla ne kadar guzel dillendirmissiniz o gunleri..Tarih olarak Turkiyede yasayanlar daha duyarli ben sizin sayfayi gezerken dikatimi cekti birde bugun bir dizide bahsedildiginde..ayipladim kendimi..Ozaman olanlarida kabul etmiyorum bugun olanlarida..Tesekkur ediyorum bu sayfada konu ile ilgili verdiginiz guzel anlatimlariniz icinde..

    YanıtlaSil
  7. Zaten ne ogün olanlar ve ne de bugünküler kabul edilemez.

    YanıtlaSil
  8. Bademlere bayıldım, tadını tahmin edemiyorum ama çıtır çıtır dedin ya, ben de denemeliyim dedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin bence de ama yorum yanlış yerde çıkmış. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  9. Yeni nesiller tarafından ressam olarak tanınan ama diktatörlüğü döneminde yaptığı resimleri şu an beş para etmeyen o tiksinilesi adam ve adamları öyle canlar yaktı ki.Bence de insanlık suçu ve hesabı sorulmalı ama bu hesap görülemeyecek gibi.Ne diyelim,kalsın davamız divana kalsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünyada bu hesabı görmak istemiyor nedense bu faşist akp iktidarı ama ben inanıyorum öteki taraf varsa eğer orada göreceğiz bu katillerin sonunu.

      Sil