21 Ağustos 2012 Salı

LANET OLSUN















Dün akşam Galatasaray - Kasımpaşa maçındaydım. Maçın ortasında 50.000 kişi "Kahrolsun pkk" diye bağırmaya başlayınca içim cız etti. Bir şey olduğunu anladım ama bu kadar kötü olabileceğini düşünmedim. Gerçi şehit sayısı fark etmiyor,bir tane de olsa bizim canımız. Hükümet hemen yazılı basına sansür koydu ama yabancı kanallar gece boyu olayı bütün vahşetiyle gösterdi." Artık vatan, millet, Çanakkale", " Vatan Sağolsun"  gibi söylemleri bırakıp,somut tepkiler gösterelim. Dün akşam maçtaki tepki ve Fatih Terim söylemi bu konuda biraz olsun umutlanmamı sağladı. Futbolla pompalanarak uyutulan bu toplumda, dün akşam terör futbolun önüne geçtiyse siz de umutlanın.

Tabi ki "Vatan Sağolsun" ama canım yanıyor.

26 yorum:

  1. Aynen acımız çok büyük....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin en acı tarafı olayın devlet büyükleri tarafından kanıksanmaya başlaması.

      Sil
  2. Biraz önce, Fatih Terim'in videosunu izledim. Bayram münasebetiyle ev kalabalık olduğu için olaydan haberimiz olmadı.
    Ben de lanetliyorum!!! Şimdiye kadar Allah ıslah etsin diyordum ama yok bunların ıslah olacağı falan yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların islah falan olacakları yok. Toplumun her kesimi bir bütün halinde, birbirini suçlamadan tepki verecek ki yalnız olduklarını anlasınlar.

      Sil
  3. Sevgili Festigan sabah face e bakarken sizin msg i gordum hemen sayfaniza geldim gunlerdir gazete okumuyorum..zaten dediginiz gibi okusam ne olacakki..inanin urperdim..bilmiyorum ne olacak bilmiyorum karanliklar aydinliga cikacakmi..Umut var diyorum az da olsa umut var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki hükümet yetersiz, ordu da artık bunların elinde, mücadele etmeyi bilen askerler hapiste. Nasıl olacak ki?

      Sil
  4. 30 yıldır aynı hikaye bu terör bitsin artık vatan canlarla sağolsun,ayrıca Şırnak'da da şehit var bayram hüzne dönüştü.Duyarlılığınıza teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şırnak'taki de trafik kazası değil, terör. Orada bayram tatili için bulunmuyorlardı herhalde.

      Sil
  5. Arkadaşım söz bana ait değil, bugün sosyal paylaşım sitesinde gördüm: Başarırsak, lanetleyerek terörü bitiren tek ülke olacağız!:((( yıllardır lanetliyoruz ama en önemli şeyi çoğu kişi farketmiyor ya da görmezden geliyor..

    Açılım yaparak, Apo'ya ev hapsi verelim diye konuşarak, Apo'yu sorgulayan paşayı ve 300 küsur subayı hapse atarak PKK'lıları palazlandırıp, şımarttılar.
    Bu duruma chp ve mhp de vah vah etmekten başka bir şey yapamaz, Osman Pamukoğlu paşa, Erdal Sarızeybek albay, Banu Avar gibi isimlerin bir araya gelip diğer ulusalcılarla toplaşması ve 2. Kurtuluş Savaşı başlatmak gerekiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben baskın yiyen karakollarını koruyamıyoruz diye kapatan böylece karakol civarına konuşlanan köyleri pkk ya yem eden, pkk nın olmadığı yoğun kış aylarında milyon eurolara mal olan fiyasko baskınlar düzenleyen Ordunun bu işi becerebileceğine inanmıyorum. Erdal Sarızeybek'in 4 kitabını okusalar ( son kitabını saymıyorum, çok ticari düşüncelerle yazılmış) ve de anlamayı kabul etseler, bu terör olayı 1 senede biter. Ama ben her an Erdal Sarızeybek'i tutuklayacak diye bekliyorum. Pamukoğlu paşa da tamam ama Banu Avar'da sizinle aynı fikirde değilim. Çok doğru saptamaları ile beraber abartılı düşünceleri de var.

      Sil
  6. çok acı çok.en çokta hükümetin bunu normalmiş gibi konuşması.çocuklarımızı biz kurbanlık koyun gibi vurulsun diyemi yetiştiriiyoruz.gün geçtikcede daha kötüye gidiyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğu söylüyorsunuz çok acı. Ama daha acısı normal olaylar gibi görünüp kanıksanması.

      Sil
  7. ben vatan sağolsun diyemiyorum artık malesef..bukadar haksızlıkların olduğu adaletin olmadığı bir vatana verilen canlar için vatan sağolsun demek yanlış olur herhalde..okadar içimizdeki pkk artık öyle içimize soktularkı bu saatten sonra nasıl arınırız bilemiyorumm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal bir savaş olsa tabi ki denir ama karşında kalleşçe baskınlar yapan bir terör örgütü var. Bu hükümetle artık çok zor.

      Sil
  8. Sehit vermekten daha aci olani, sehit vermeye alistirilmis bir toplum olmaktir malesef....Allah sehitlerimize rahmet eylesin, yakinlarina da sabir versin insallah....BIr gün biter diye umuyoruz ama yillardir umutlarimiz tükenmek üzere artik....Hele ki bugün bunu bitirecek bir güc ortada yokken, meclis terörist ile dolu iken....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç tane zibidi bunlar, köklerini kuruturuz diye başlayan macera bugün Türkiye Cumhuriyetini çaresiz hale getirdi. Evet dediğiniz gibi durduracak güç de yok gözüküyor.

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Tamam allah etsin de bizler de birşeyler yapabilsek.

      Sil
  10. İlhan Bey bu akan kanların artık durdurulması lazım. Ben kendimi bildim bileli önce sağ-sol meselesi, sonra da PKK terörü ile uğraşıyoruz. İnsanların sabrı kalmadı artık. Bunlar her türlü istihbarat içine sızmışlar bence. Dış kaynaklar da bu terörü destekliyorlar. Bir türlü kurtulamadık bu acıdan, bu kanayan yaradan.
    Acımız büyük. Allah sabırlar versin. Dua ediyorum çaresini de versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birinin acısı bu kadar tazeyken yenisi oldu. Ama bakın tv lere Başbakanın teyzesi, Şahin'in annesi onların cenazeleri dakikalarca gösterldi. Onlar da ışık içiinde yatsınlar ama hiç olmazsa sıralı ölüm. Ama diğer yanda?

      Sil
  11. gerçekten lanet olsun. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah itibariyle gene şehitlerimiz var. Çok yazık.

      Sil
  12. korkma,sönmez bu şafak.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki bu bayrağı kimse söndüremez ama boşu boşuna da can lar gitmesin.

      Sil
  13. Ben bir asker kizi olarak buyudum. Kanadaya babam emekli oldukdan sonra geldik. Askere sevgim ve saygim sonsuzdu. Ordunun da bir oyuncak durumuna gelmis olmasina cok ama cok uzuluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En acı tarafı da bu. Bir tek saygı ve sevgi duyduğumuz ordu vardı. Onu da kendilerine benzettiler. Saygı ve sevgi duyduğumuz bütün askerler hapiste. Tabi ki üzülmemek elde değil.

      Sil